Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g23g169kcal0g0g18.8g0g
Sokeri 31g124kcal0g30.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 8.4g12kcal1g0g0.9g0g
Kaurahiutale 18g69kcal2.7g10.4g1.3g1.8g
Leivinjauhe 0.8g1.3kcal0g0.3g0g0g
Puolukka 9g3.6kcal0g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana180g757kcal7.4g83.6g42g4g
Valittu annoskoko90g379kcal3.7g41.8g21g2g
Annoskoko puolitettuna45g189kcal1.9g20.9g10.5g1g
Arvot/100g100g420kcal4.1g46.4g23.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536