Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 16g118kcal0.2g0.1g13.3g0g
Sokeri 5.9g24kcal0g5.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g62kcal1.9g12.7g0.2g0.6g
Kananmuna kuoreton 15g22kcal1.9g0g1.6g0g
Sokeri 20g80kcal0g19.8g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g9g4.5kcal0g1.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana187g688kcal8.6g94.4g30.2g1.4g
Valittu annoskoko93g344kcal4.3g47.2g15.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna47g172kcal2.2g23.6g7.6g0.4g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081