Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1350g9793kcal16.1g5.4g1097.5g0g
Sokeri 2295g9315kcal0g2292.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 990g1412kcal123.7g3g101.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1755g6022kcal178.8g1228.5g21.1g61.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g72g288kcal0g71.3g0g0g
Leivinjauhe 45g79kcal2.3g17g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g45g140kcal5g27g3.2g12.6g
Raparperi 2160g728kcal14.9g118.8g2.2g30.2g
Sokeri 432g1754kcal0g431.6g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 180g603kcal0.1g146.9g0.1g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18648g60267kcal681.8g8684.4g2451.2g213.8g
Valittu annoskoko9324g30133kcal340.9g4342.2g1225.6g106.9g
Annoskoko puolitettuna4662g15067kcal170.5g2171.1g612.8g53.5g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251