Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g2400g17760kcal0g0g1968g0g
Sokeri 3200g12989kcal0g3196.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal110g2.6g90.2g0g
Kaurahiutale 1920g7184kcal278.4g1094.4g140.2g192g
Leivinjauhe 80g141kcal4.2g30.2g0g0.4g
Puolukka 960g373kcal4.2g65.3g4.8g25g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18880g79403kcal793.6g8778.6g4406.4g434.8g
Valittu annoskoko9440g39702kcal396.8g4389.3g2203.2g217.4g
Annoskoko puolitettuna4720g19851kcal198.4g2194.7g1101.6g108.7g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536