Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 176g936kcal0.5g0.9g105.8g0g
Sokeri 150g608kcal0g149.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 155g221kcal19.4g0.5g15.9g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g247g173kcal0g39.5g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta206g743kcal26.8g144.4g4.3g7.2g
Leivinjauhe 11g19kcal0.6g4g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.1g28kcal0g7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g5455kcal94.6g692g252g14.6g
Valittu annoskoko952g2727kcal47.3g346g126g7.3g
Annoskoko puolitettuna476g1364kcal23.7g173g63g3.7g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687