Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali6003g1267kcal72g204.1g12g126.1g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Voi 56g406kcal0.7g0.2g45.5g0g
Jauheliha, sika-nauta 1601g3545kcal280.1g0g272.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu480g605kcal52.8g1.4g43.2g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)400g320kcal4g18g28g0g
Ohrasuurimo 680g2193kcal56.1g429.6g13.6g51.7g
Siirappi 80g241kcal0.1g59.3g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19040g17306kcal938.6g1450.6g830.2g366.6g
Valittu annoskoko9520g8653kcal469.3g725.3g415.1g183.3g
Annoskoko puolitettuna4760g4327kcal234.7g362.7g207.6g91.7g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649