Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g2441g18061kcal0g0g2001.4g0g
Sokeri 3254g13209kcal0g3251g0g0g
Kananmuna kuoreton 895g1277kcal111.9g2.7g91.7g0g
Kaurahiutale 1953g7306kcal283.1g1112.9g142.5g195.3g
Leivinjauhe 81g143kcal4.2g30.8g0g0.4g
Puolukka 976g379kcal4.3g66.4g4.9g25.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19200g80749kcal807g8927.6g4481g442.2g
Valittu annoskoko9600g40375kcal403.5g4463.8g2240.5g221.1g
Annoskoko puolitettuna4800g20187kcal201.8g2231.9g1120.3g110.6g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536