Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 3692g1517kcal36.9g151.4g29.5g136.6g
Tomusokeri 1dl=60g1284g5137kcal0g1284.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 1766g2519kcal220.7g5.3g181g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 1124g476kcal110.2g4.5g1.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g64g257kcal0g63.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 803g2754kcal81.8g561.9g9.6g28.1g
Leivinjauhe 963g1692kcal50.1g364.1g0g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19392g28704kcal999.4g4870g442.4g339g
Valittu annoskoko9696g14352kcal499.7g2435g221.2g169.5g
Annoskoko puolitettuna4848g7176kcal249.9g1217.5g110.6g84.8g
Arvot/100g100g148kcal5.2g25.1g2.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=285025