Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 14g102kcal0.2g0.1g11.4g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Raparperi 23g7.6kcal0.2g1.2g0g0.3g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.9g6.3kcal0g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana194g628kcal7.4g90.4g25.4g2g
Valittu annoskoko97g314kcal3.7g45.2g12.7g1g
Annoskoko puolitettuna49g157kcal1.9g22.6g6.4g0.5g
Arvot/100g100g323kcal3.8g46.5g13.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251