Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha56g93kcal10.7g0g5.6g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl5.6g19kcal0.8g3.1g0.4g0.6g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g5.6g1.9kcal0.2g0.3g0g0g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu19g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Timjami 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana194g320kcal27.8g8g19.6g1.6g
Valittu annoskoko97g160kcal13.9g4g9.8g0.8g
Annoskoko puolitettuna49g80kcal7g2g4.9g0.4g
Arvot/100g100g165kcal14.3g4.1g10.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368857