Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 1813g9624kcal5.4g9.1g1088g0g
Sokeri 1541g6256kcal0g1539.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 1596g2276kcal199.5g4.8g163.6g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g2539g1777kcal0g406.2g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta2122g7638kcal275.8g1485.1g44.6g74.3g
Leivinjauhe 109g191kcal5.7g41.1g0g0.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g73g290kcal0g71.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19584g56105kcal972.8g7115.8g2592.4g149.6g
Valittu annoskoko9792g28053kcal486.4g3557.9g1296.2g74.8g
Annoskoko puolitettuna4896g14026kcal243.2g1779g648.1g37.4g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687