Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
tiistai 04.06.2013

Startti nro 2. päivä 1.

Meinasin tosissaan eka aloittaa nutraamisen mutta js tekisi ihan kunnon remontin noille elämäntavoille :) Ostin kaalia ja porkkanaa ja ja kaikkee herkullista tuoretta kasvista, tonnikalaa ja raejuustoo-ne perinteiset :D Sitten ostin pakettillisen pikapuuropusseja töihin niin opettelen syömään aamupalan koska se ei ole koskaan aiemmin ollut se mun juttu. .Josko nyt! Sekaan vielä leseitä ja sokeritonta mehukeittoa niin jaksaa. Lounas sitten salaattipainotteinen ja välipalaksi vielä jokunen omppu tms. Kotona päivällisellä protskuja hiukan enempi ja sitten ehtoopalaksi jotain pientä. .ja mikä itsessä taitaa vaikeimmaksi osoittautua on juominen. En vaan saa juotua päivän aikana mitään niin aina illalla särkee päätä ja lösähtää vaan sohvalle kun ei jaksa tehdä mitään :( eli opettelen myös juomaan vettä ja vichyä. Hei, jännää huomata että oikeesti tää on tälläi päässä kuitenkin tiedossa miten syödään terveellisesti ja miten sitä painoa saattaa saada samalla alas mutta miksi se ei vaan käytännössä onnistu? Minulla on syömishäiriö, eli ahmin kuin viimeistä viedään. En tiedä mistä se on peräisin mutta joku keino on siihen löydyttävä. Itsehillintäni pettää joskus noin 2xkk todella pahasti ja oikeen itkettää sen jälkeen kuinka sitä taas tuli ahmittua :( Lääkärille en ole asiasta puhunut, mitä se sille mahtaa? Määrää psyykelääkkeitäkö? Ehei, ehkä joskus otan puheeksi. Ilman lääkkeitä mennään-ei siis edes buranaa ole tullut otettua vuosiin, ainoastaan multivitamiinia :D Tsemppiä minulle! ..ja muille ;)

1. Nepo sanoi...

Tsemppiä tosissaan! Kyllä se siitä lähtee, varmasti! Mutta tuo tavoitevajeesi hiukan huolestuttaa jos aijot pitää pitkään sen 1000kcal, ettei se vaan laukaise viikon- kahden kuluttua ahmimisreaktiota? Starttina tietysti saa nesteet liikkeelle :)

tiistai 04.06.2013 klo 21:31

2. Markyt sanoi...

Itselläni oli myös isot ennakkoluulot, kun eka kerran menin psykologin puheille. Mutta näin jälkikäteen: suosittelen ehdottomasti. Syy (mihin tahansa) ongelmiin voi olla hautautunut mieleen niin syvälle, ettei siitä omin voimin pääse eroon.
Tsemppiä :)


tiistai 04.06.2013 klo 21:56

[ Katso ruokalista! ]

2886 kcalKokonaiskulutus
-1000 kcalTavoitevaje
-1013 kcalToteutunut vaje
1886 kcalTavoite
1873 kcalSyöty (Toteutunut)
-13 kcalTavoitteesta
17 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

keskiviikko 05.06.2013

Päivä 2.

Heitin kotoa kaapeista ja pakkasesta ihan kaikki "huonot" ruoat pois isolla kädellä. Huonoja ja huonoja, riippuu tietty aika pitkälti myös määristä. Ahmiminen iskee aina illalla kotona ja kun kerta kaupasta aina kantoi vaan kaikkea herkkuja kotiin niin sitten sitä tuli myös syötyä. Nyt kun kaapeissa ei nyt ole mitään muuta kun täysjyvää sitä ja tätä, tonnikalaa, rahkaa ym, ja kaikkea mahdollista kasvista-ei edes hedelmiä muuta kuin omenaa niin josko se ahmintakin pysyisi kurissa kun ei ole niitä herkkuja houkuttelemassa? Vaikka ahmimisreaktio on tullut niin koskaan ei ole sen takia tarvinut kauppaan lähteä vaan söin mitä löytyi- ranskalaisia, lihapullia, vanukkaita, keksejä, voileipiä jne. .En koskaan ahminut karkkia että se puoli on hallinnassa. Nyt jos ahmintaa tulee niin valittavana on porkkanaa ja kaalia :D Minusta ihan hyvä homma! Kiitos tsempeistä, sitätarvitaan kovasti :) Nyt tosin tuntuu paremmalta ja varmemmalta tämä operaatio kuin koskaan aiemmin!

1. Mamiusmaus sanoi...

Olet uusi? Tervetuloa! Kalorilaskuri on paras <3 oikealta kuulostaa tuo sun suorittama kaappien siivous :) hieno suoritus jo sekin. Mullaki on ollu taipumusta ahmimiseen, kaikki käy mitä vaan löytyy kaapista. Jos ei herkkuja, niin sit vaikka ruisleipää. Ja hyvin tyypillistä tuo morkkis sen jälkeen. Mulla ei tosin ole paino onneksi päässyt hirmuisen ylös nousemaan, kun havahduin. Enimmillään loppuvuodesta 2012 oli painoa 72kg hieman yli tai ali, en enää muista. Ylipainon rajoilla vaan, mut silti. Mun heräte oli se, kun useammat ihmiset (mun äiti mukaan lukien!!) luuli mun olevan raskaana. Ajattelin, että nyt saa riittää. Mulla ainakin tuo ahmimiset yhdistyi väsymykseen ja pahaan mieleen / alavireisyyteen. Lääkitsin pahaa oloa siis ahmimalla :( lääkärissä en ole käynyt, kun en ole kokenut tarpeelliseksi. Itsetutkiskelua olen nyt harrastanut ja paremmalla tiellä ollaan :) tsemppiä!

keskiviikko 05.06.2013 klo 18:01

2. Suikki87 sanoi...

Tsemppiä uudenlaiseen elämään! Kilo viikossa tavoite on melko kova, joten muista sitten, jos et jollain viikolla ihan pääse tavoitteeseen, että olet kutenkin oikealla asialla ja pienikin painon pudotus on voitto. Luovuttaa ei kannata, jos tavoite jää jollain viikolla saavuttamatta vaan yrittää vain seuraavalla viikolla entistä kovemmin :) Siinä on ollut itselläkin opettelemista.

keskiviikko 05.06.2013 klo 18:32

[ Katso ruokalista! ]

2877 kcalKokonaiskulutus
-1000 kcalTavoitevaje
-1045 kcalToteutunut vaje
1877 kcalTavoite
1832 kcalSyöty (Toteutunut)
-45 kcalTavoitteesta
18 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

torstai 06.06.2013

Päivä 3.

Oho, paino nousi 700g eilisestä. Johtuisko siitä että nyt syön määrällisesti enemmän mutta kalorillisesti vähemmän? Nesteet ei ole oikeen lähtenyt liikkeelle, kaippa se tästä :) Mietin vaan että kumpi parempi, se että käy joka aamu vaakalla vai se että käy vain kerran viikossa? Luulen että kerta viikossa voisi motivoida enemmän kuitenkin, eikä sitten välttämättä huomaisi näitä isoja painon nousuja kuin päivittäin punnittaessa. .ehkä.. Miten ihmeessä noille terveellisillä raaka-aineilla saa noi kalorit täyteen? Tuntuu että saa syömällä syödä :D Eihän siinä mitää vikaa muuten ole mutta saa kokoajan rampata ruokakaupassa.. :D Ihanan iloista ja aurinkoista päivää !

[ Katso ruokalista! ]

2887 kcalKokonaiskulutus
-1000 kcalTavoitevaje
-1013 kcalToteutunut vaje
1887 kcalTavoite
1874 kcalSyöty (Toteutunut)
-13 kcalTavoitteesta
12 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

perjantai 07.06.2013

Päivä 4.
-400g startista, otan vastaan ilomielin -100g päivävauhdin :D

Jep, en sitten malttanut pysytellä vaakalta pois :D No, sama kai se. Sama tuloshan on kuitenkin kokonaisuudessaan viikossa kävin sitten joka päivä tai kerran. Tein eilen kaalipataa ja oikeen hyvvee tuli, mies ei sitä syö mutta jääpähän mulle enempi eikä kaloritkaan huuda punasella :D Ainoa oli vaan että töissä lounaaksi söin ison lautasellisen sitä puoliltapäivin niin 2h päästä suolet oli jo solmussa ja maha murisi ja sitten alkoi jo tärisyttään kun sokerit meni ales :( Kolmelta pääsin kotiin lähteen niin suorinta reittiä ja äkkiä kauppaan hakeen rahkaa ja raejuustoo ja heti kun pääsin kotiin ja sain kengät jalasta niin yks profeel-rahka meni pötsiin kiiruulla, hiukan helpotti oloa ja jaksaa keskittyä päivällisen tekoon. Eli mitä tästä opin, VÄLIPALA aina kassissa!! Juominenkin kyllä on jäänyt ihan pieneen tänään joten voihan sekin olla yks.. kahvi kun ei korvaa vettä. Nyt pistin 1,5l vesipullon tohon keittiön pöydälle ja se on tuhottava vielä tänään :D Kello on nyt about 20 yli 4.. Onnistuu! Päivälliseksi meillä tarjoillaan tänään keitettyä porkkanaa, tuoresalaattia öljylirulla (että saan rasvoja kokoon), tonnikalaa tai kalkkunaa.. sekä raejuustoo :D Vinkkejä eri ruokalajeihin otetaan vastaan :) Niin, tai siis voinhan tehdä samoja kuin ennen mutta annos pienemmäksi ja nyt sillä tuoreella tavaralla se lautasen täyttö hoidettava! Mutta kysymys kuuluu, miten noi rasvat saa täyteen, siih hyviä rasvoja? En edes leipää syö ja öljyt kyllä ei maistu. .phyi! Karmeeta salaattia kun lisää edes hiukkasen mitään öljyä!

Karkea arviointi, kevyt35 minuuttia

1. Nannis sanoi...

Pähkinöistä saa hyviä rasvoja helposti :)

perjantai 07.06.2013 klo 18:25

[ Katso ruokalista! ]

2880 kcalPeruskulutus
+190 kcalLiikunta
3070 kcalKokonaiskulutus
-1001 kcalTavoitevaje
-1095 kcalToteutunut vaje
2069 kcalTavoite
1975 kcalSyöty (Toteutunut)
-94 kcalTavoitteesta
23 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

lauantai 08.06.2013

Päivä 5.

ihana lauantaiaamu <3

Iso aamupala vedetty napaan, ja taas jaksaa. Ollaan isännän kanssa päätetty että lähdetään kaksin vähän viettämään "laatuaikaa" :) Eli ihan vaan ajelulle. Käydään torilla ja pikkuisen kierrellään kirppiksiä :) Niistä on hyvä päivä tehty. Meillä kun ei tuota alkoholia käytetä juuri lainkaan niin ei ainakaan nuo terdet houkuttele, itse saatan tumutella 2-3 kertaa vuodessa :D
Meillä nautitaan arjen pienistä asioista <3

...Ja niin tässä ollaan jo kotiuduttu. Torilta matkaan tarttui mansikoita, mustikoita ja vadelmia :) NAM! Kaikkia lautaselle ja kyytipojaksi hienoinen liru flora vanillaa ja, ai että kun oli hyvää ja kaloreita ei sitten juur mittään eli reippaasti alle jätskitötterön verran ja kuiteski oli aikas iso lautasellinen :D Mikä ylipäänsä tekee painonpudotuksesta tai hallinnasta vaikeeta kun kuitenkin "eväät" siihen on? Suomen suvi on parasta aikaa käsillä ja alkaa pikkuhiljaa tulla tuoretta tavaraa toreille ja kauppoihin niin paljon että oksat pois, eikä se hinta nyt ihan niin hurja ole. Laiskuus on kyllä avainsana läskiin jollei siihen ole mitään terveydellistä syytä siis. Google auki ja etsimään kevyitä ruokaohjeita niin johan alkaa elämä hymyillä. Taannoin tuli aina vaan ostettua valmiita microruokia kun muka ei ehtinyt tehdä oikeeta kotiruokaa.. Ei perhana sentäs, mulla on vaan aikaa oikeesti kun vaan nostaa se p****en sieltä sohvalta edes siksi aikaa että valmistaa itse ateriat!!

ilta saapuu.. Oi oi, meinas karata käsistä syöminen :( Sain kuitenkin hillityä itseni eikä plussia tullut kuin 227 kcal! Eli saan korjattua sen jos menen iltalenkille. Olen tyytyväinen :) Normaalisti olisin vaan antanut mennä, mutta en enää, en aio enää ikinä!

[ Katso ruokalista! ]

2867 kcalKokonaiskulutus
-1000 kcalTavoitevaje
-773 kcalToteutunut vaje
1867 kcalTavoite
2094 kcalSyöty (Toteutunut)
+227 kcalTavoitteesta
26 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

sunnuntai 09.06.2013

Päivä 6.

Punnitus unohtui sujuvasti ja huomennakaan en sitä voi suorittaa kun lähden tänään mualle ja olen pois myös yön niin se jäisi siis huomiseltakin joten nyt aioin punnita itseni joka lauantai ainoastaan.
Paistettiin juuri isännän kanssa isot naudalihapihvit ja nyt on kupu ravittu taas :) Lisukkeena jääsalaattia, kurkkua ja raejuustoa, ja hyvvee oli :D Tänään muut syömisen menee erittäin kevyellä. Pakkasin jo loppupäivän ruuat mukaani niin pysyn kaloreissa mukana. Laitoin ne jo laskuriinkin ennakkoon :)

Jotenkin hyvä fiilis nyt tästä uuden elämän alusta ja vaikkei se paino ihan niin äkkiä tippuisikaan kun tietty toive olisi niin saisi ainakin energiaa tehdä asioita mitä ei tässä juurikaan ole jaksanut tehdä :)

[ Katso ruokalista! ]

2867 kcalKokonaiskulutus
-1000 kcalTavoitevaje
-1057 kcalToteutunut vaje
1867 kcalTavoite
1811 kcalSyöty (Toteutunut)
-57 kcalTavoitteesta
12 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

maanantai 10.06.2013

Päivä 7.

Punnitus tosiaan jäi.. olisi pitänyt kyllä päästä katsomaan viikon tulos mutta ei voi mitään.
On kyllä huomattavaa että jo ihan pienikin pudotus tekee terveydelle hyvää koska mulla ei ole menkkoja tullut varmaan puoleen vuoteen mutta nyt ne alkoi, eli kerrankin voi niistä iloita :D Siinäkin varmaan yksi syy hitaasti alkaneeseen pudotukseen turvotuksineen ja toivottavasti kun loppuvat niin humahtaa edes hiukan alaspäin ;)
Tänään sorruin kyllä aamupalalla kaupan valmiiseen kolmioleipään ja nyt on todella ällöttävä olo.. ihan hirrrrrveet kalorit meni (tosin ihan todellista kcal määrää en tiedä kun pakkauksessa ei ollut mainintaa eikä laskurissakaan ollut niin heitin listasta kaikista eniten kaloreita sisältävän vaihtoehdon niin ei jää vajaaksi ainakaan) mutta nälkä jäi. Odottelen siis lounasta ja ihanaa kanasalaattia, enää 2 tuntia niin pääsee nauttimaan :)
Olen löytänyt vihdoin leivän joka on sekä hyvää että vissiin ihan terveellistä (saa korjata jos olen väärässä) eli tuo taikaruis joka on siis kuin ruispala mutta hiukan pehmeämpi. Päälle sipaisu levitettä ja kalkkunaa sekä paljon tomaattia ja kurkkua, ai että.. saan kuituja ja kalorit pysyy aisoissa ja kun ennen leivälle meni voita, juustoa ja kinkkua-ei kasviksia niin niitä söikin kerralla monta.. nyt kun päällä on läjä tosiaan kasviksia niin jo yksikin riittää välipalana tai aamupalana täyttämään vatsaa :)

En sitten ehtinytkään lounaalle töissä, onneksi oli välipala eväinä kaksi banaania niin sain ne kietastua huiviini :) Huomenna on tiedossa vähintää yhtä kiireinen päivä joten taidan ennakoita ja tehdä eväät. Niitä ehtii kyllä syödä sitten samalla kun tekee hommia :)

[ Katso ruokalista! ]

2867 kcalKokonaiskulutus
-1000 kcalTavoitevaje
-965 kcalToteutunut vaje
1867 kcalTavoite
1902 kcalSyöty (Toteutunut)
+35 kcalTavoitteesta
21 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Tarina
Vain jäsenille!Ryhmät
Vain jäsenille!

Tunnisteet
Suosikit
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=jojo85