Sulamossa on nyt uusi Resepti -sivu!

Toteutuneita kellonaikoja voi seurata laittamalla ne päälle "Asetukset > Yleiset > Ateriarytmi > Kellonajat" -kohdasta.

Sulamoon tulee ryhmät vuoden 2016 aikana, joten vanha Kalorilaskuri siirtyy katselutilaan vuoden 2016 lopussa.
Katselutilalla tarkoitetaan sitä, että vanhoja tietoja pääsee katsomaan, mutta uutta ei pysty enää vanhalle puolelle lisäämään.

SIIRRY SULAMOON >>
ETSI BLOGEJA
<< edellinen blogiseuraava blogi >>
tiistai 18.11.2014

No niin! Tänään on jo huomattavasti parempi päivä. Yllättäen en ollutkaan aivan kuollut ja liikuntakyvytön eilisen tehotreenin jälkeen, vaan olo on tosi hyvä. Nukuinkin tosi hyvin. Ilmeisesti en myöskään kuorsannut, koska aamulla kurkussa eikä kitalaessa ei tuntunut tuttua arkuutta. Mahtavaa! :D

Niinpä heräsin normaalin aikaan ilman herätyskelloa, vaikka menin töihin vasta 10:ksi. Join suolavettä ja katselin Brendon Burchardin innostavaa videota. Sitten lähdin aamulenkille klo 07.07. Siis samaan aikaan kuin yleensä lähden bussille. Oli aivan mahtavaa saada keuhkot täyteen happea heti aamusta ja herätä yhdessä luonnon kanssa. Taivas oli täynnä uskomattoman upeita violetin ja syvän sinisen sävyjä! Mikä etuoikeus olla elossa ja niin terve, että pystyy liikkumaan ja saamaan näin upeita elämyksiä! :D

Kävely, 6 km/h (kohtalaisen ripeä)50 minuuttia
Kävely, 6 km/h (kohtalaisen ripeä)20 minuuttia
Venyttely ilman alkulämmitystä10 minuuttia
[ Katso ruokalista! ]

1980 kcalPeruskulutus
+386 kcalLiikunta
2366 kcalKokonaiskulutus
-843 kcalTavoitevaje
-434 kcalToteutunut vaje
1523 kcalTavoite
1932 kcalSyöty (Toteutunut)
+409 kcalTavoitteesta
34 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

maanantai 17.11.2014

No niin! Tästä se lähtee! Tavoitteena lisätä tavoitteellista ja tehokasta liikuntaa, pudottaa painoa ja vähentää rasvaprosenttia. Samalla täytyy huolehtia siitä, että lisämunuaisten hyvinvoinnin vuoksi saan päivittäin 100-120 g hiilihydraattia. Tämän päivän ruokailut meni häneksi liiallisen rasvan lotraamisen takia. Hirveä määrä kaloreita tuli. Suorastaan masennuin. Mutta sitten tein tosi tehokkaan lihaskuntotreenin (Burner 240) ja päätin ottaa opiksi. I CAN DO THIS! Huomenna parempi päivä! :D

Kävely, 6 km/h (kohtalaisen ripeä)30 minuuttia
Hiitti+salireeni1+rappujuoksu25 minuuttia
[ Katso ruokalista! ]

1980 kcalPeruskulutus
+496 kcalLiikunta
2476 kcalKokonaiskulutus
-622 kcalTavoitevaje
-283 kcalToteutunut vaje
1854 kcalTavoite
2193 kcalSyöty (Toteutunut)
+339 kcalTavoitteesta
28 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

perjantai 30.05.2014

Ohhoh. Aina kun unohdan laihduttamisen ja syön vain fiiliksen mukaan, paino tippuu. Mielenkiintoista. Tajusin myös, että on aivan turha stressata tahdista. Riittää, että paino tippuu vaikka kilon kuukaudessa. Meneehän siihen toki enemmän aikaa (eli mulla kaksi vuotta, että olen normaalipainossa), mutta muutos on varmasti pysyvämpi. Ja mitä kaikkea matkan aikana ehtiikään oppia ja oivaltaa. Pääasia, että paino ei nouse. Ja että olo on hyvä. Kuntoilen, koska se on on hauskaa ja edistää terveyttä. En siksi, että se polttaa mahdollisimman paljon kaloreita. Siinä on vissi ero. Ja se ero tekee matkasta mielekkään.

Pyöräily perus1 tunti

1. Th67 sanoi...

Viisaita huomioita (kuulostaa ihan Patrik Borin oppien mukaiselta ajattelulta, mä oon vähän sen fani, jos nyt jotain laihdutusgurua voi fanittaa :D ). Mulle merkkailu sopii, koska konkreettiset määrät ja luvut auttavat mua hamottamaan syömäni ruoan määrän. On nimittäin vaikea tottua siihen, että iän myötä (mulla 46v.) peruskulutus vaan pienenee. Mä toivon myös säilyttäväni malttini ajan suhteen, koska en haluaisi palata tänne parin vuoden päästä samojen kilojen kanssa. Hyvää viikonloppua sulle!

lauantai 14.06.2014 klo 11:19

[ Katso ruokalista! ]

1815 kcalPeruskulutus
+480 kcalLiikunta
2295 kcalKokonaiskulutus
-500 kcalTavoitevaje
-734 kcalToteutunut vaje
1795 kcalTavoite
1561 kcalSyöty (Toteutunut)
-234 kcalTavoitteesta
18 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

keskiviikko 28.05.2014

Jesh! Polvi on miljoona kertaa parempi kuin eilen! Se menee koukkuun ja voin jalan varaan normaalisti. Tulin töihin pyörällä, ja fustrassa sujui normitreeni. Mahtavaa! Lantionnostot on edelleen yököttäviä, samoin staattinen vatsapito. Mutta riemukseni teimme tänäänkin alataljavetoa - ja tänään jo 25 kilolla. Normaalilla riuhtomistyylillä selkä pyöristyen menisi heittämällä 10 kiloa lisää. Mutta nyt sai tehdä tosissaan töitä pitääkseni selän notkon poissa sekä lavat oikeassa asennossa. Ja kyllä muuten tuntuu!

Pyöräily perus25 minuuttia
Fustra (Fusion Functional Training)1 tunti
Pyöräily. maantiellä, reipas vauhti30 minuuttia
[ Katso ruokalista! ]

1978 kcalPeruskulutus
+769 kcalLiikunta
2747 kcalKokonaiskulutus
-719 kcalTavoitevaje
-954 kcalToteutunut vaje
2028 kcalTavoite
1793 kcalSyöty (Toteutunut)
-235 kcalTavoitteesta
19 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

tiistai 27.05.2014

Oho. Eilen säpsähdin hereille päiväunilta. En tiedä mikä herätti, olisivatko kissat remunneet jotain. Kuitenkin ampaisin salamana ylös sängystä. Sitten kävi niin, että noustessa polvi muljahti ikävästi. Jalka vain lähti alta. En ymmärrä, mitä oikein tapahtui. Tänään kuitenkin polvi on sen verran kipeä, että sitä ei saa kuin hieman koukkuun, ja se aristaa kävellessäkin.

Täytyi ilmoittaa fustra-valmentajalle, että lantionnostot ja kyykyt tuskin tulevat onnistumaan. Mutta ei hätää, hän suunnitteli sitten vaihtoehtoisen treenin. Treenattiin enemmän yläkroppaa. Ja jesh! Sain ahaa-elämyksen. Olen aina tehnyt hauiskäännöt ja alataljavedot väärin. Kun ne tekee huolella ja oikealla tekniikalla, niin johan alkaa tuntua. Suorastaan innostuin. Kerrankin tuli onnistumisen kokemuksia! Tehtiin myös lankkua. Fustra-tekniikalla tehtynä sekin on aivan killeri. Asento hiotaan millin tarkkuudella oikeaksi, yläselässä ei saa olla minkäänlaista pyöreyttä ja lantion asennon täytyy olla oikein. Just eikä melkein. Aivan hirveä liike, polvet oli pakko laskea maahan 30 sekunnin jälkeen. Mutta tästä lähdetään ylöspäin! :D

Fustra (Fusion Functional Training)1 tunti
[ Katso ruokalista! ]

1975 kcalPeruskulutus
+356 kcalLiikunta
2331 kcalKokonaiskulutus
-663 kcalTavoitevaje
-454 kcalToteutunut vaje
1668 kcalTavoite
1877 kcalSyöty (Toteutunut)
+209 kcalTavoitteesta
25 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

maanantai 26.05.2014

Nonni! Paistaa se päivä risukasaankin! Olin jo lyömässä hanskat tiskiin. Sitten päätin ottaa pari päivää lomaa laihduttamisesta. Viikonlopun ajan söin sen mukaan kuin keho ilmoitteli tarpeistaan ja haluistaan. Nautin auringosta, puuhastelin pihalla, ohjasin molempina päivinä naurujoogaa, tapasin Maailma kylässä -festareilla ihanan cupolan soittajan.... Pyöräilin ihan vaan huviksi Tikkurilaan.... Olen ollut todella hyvällä tuulella. Ja nyt se on sitten osoitettu todeksi: hyvä fiilis laihduttaa! Tänään paino 85.1 kg! Ja jalkaan menevät koon 42 housut. Toki tiukkaa tekee ja nappeja laittaessa saa vetää vatsaa sisään. Mutta menee kuitenkin! Nämä ovat olleet kaapissa odottamassa sitä hetkeä, että menevät päälle. Nyt on se hetki!

Pyöräily; 15,6 km; ka syke 75%55 minuuttia
1 tunti
[ Katso ruokalista! ]

1978 kcalPeruskulutus
+213 kcalLiikunta
2191 kcalKokonaiskulutus
-682 kcalTavoitevaje
-572 kcalToteutunut vaje
1509 kcalTavoite
1619 kcalSyöty (Toteutunut)
+110 kcalTavoitteesta
19 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite

sunnuntai 25.05.2014

Olipas mielenkiintoinen päivä! 3 h ateriarytmistä ei ollut tietoakaan, mutta so not. Aamulla puuhastelin pihalla ja tein voikukkamehua. Harmikseni naapuri keroi, että kissani ovat käyneet heidän pihallaan ja myllänneet heidän kukkapenkkinsä. Voi itku! Ymmärrettävästi maapurot ovat aika tuohtuneita. Enää ei siis voi pitää kissoja vapaina. Haasteelliseksi tilanteen tekee se, että Trapsu on syntynyt villinä ja elänyt villin vapaata elämää elämänsä endimmäiset 6 kk. Valjaisiin hän ei tottunut viiden vuoden sinnikkään opettelun jälkeenkään.

No mutta onneksi oli ystäväni hoitolan hyvinvointipäivä Riihimäellä. Kävin siellä ohjaamassa naurujoogaa. Samalla kövin ensimmäistä kertaa eläissäni Riihimäellä. Kotiseutumatkailua parhaimmillaan. Ja kun oli niin upea päihä, huvin vuoksi pyöräilin Rikkurilan asemalle ja sieltä kotiin. Paljon mukavampaa viilettää pyörällä kuin istua kuumassa bussissa - ja samalla tuli sivumennen hoidettua päivän kuntoilut.

Mutta nyt nukkumaan. Toivottavasti kisaat tyytyvät uuteen tilanteeseen ja malttavat olla hiljaa, vaikka joutuvatkin olemaan yön sisällä.

Pyöräily; 15,6 km; ka syke 75%1 tunti
Leikkiminen lasten kanssa, rauhallinen30 minuuttia
[ Katso ruokalista! ]

1982 kcalPeruskulutus
+389 kcalLiikunta
2371 kcalKokonaiskulutus
-735 kcalTavoitevaje
-707 kcalToteutunut vaje
1636 kcalTavoite
1664 kcalSyöty (Toteutunut)
+28 kcalTavoitteesta
16 gKuituja
Toteutunut
Toteutunut

Tavoite
Tavoite
Tarina
Vain jäsenille!Ryhmät
Vain jäsenille!

Tunnisteet
Suosikit
  • Ei suosikkeja.
Suora URL tähän blogiin http://kalorilaskuri.fi/blogit.php?n=kuujogini