Kalorilaskuri

Talossa luteita!

Talossa luteita!


Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Huh huh. Alkaa vastoinkäymiset riittää. Meidän talosta on löytynyt luteita, onneksi ei vielä meidän asunnosta. Olemme kuukausi sitten muuttaneet tähän vuokra-asuntoon. Nyt täytyisi purkaa kaikki tavarat hyllyistä, vaatteet,matot,verhot, petivaatteet..kaikki. Tuholaistorjunta tehdään kaikkiin asuntoihin varmuudenvuoksi.

Meillä on 7 kk ikäinen poika ja kaikki päivät menee lapsen kanssa ja opinnäytetyötä tehdessä. Nyt täytyisi saada aikaa pakkaamiselle, ja torjunta alkaa jo ensi maanantaina. Vakuutus ei tule korvaamaan mitään jos esim tuo 1400e sohvamme tuhoutuu (jos luteita tulee meidän asuntoon), vuokrasta tuskin saamme hyvitystä, koska tuholaistorjunta-asiantuntija sanoi minulle puhelimessa että asuto on täysin asumiskelvollinen. Mutta me emme kuitenkaan voi olla 3 päivänä kotona yli 5 tuntiin, koska alle 2 vuotiasta lasta ei saa tuoda tiloihin tuona aikana tai hieman sen jälkeen. Tämä kaikki juuri kun olemme saanet muutettua, ja tämä kaikki täytyy tehdä sen 3 x kk. Onko kellään ollut samaa tilannetta? Ai niin ja naapurit varmaan luulee että me ollaan ne luteet tuotu, koska ne on havaittu heti kun ollaan muutettu! Kukaan ei enää tervehdi rapussa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 26.10.2012
Viestejä 9
0
 

Tänä keväänä, kesänä ja syksynä tuntuu olevan noita tuholaisia yllättävän paljon tai sitten ne on nostettu vain enemmän esille.

Se, mitä opin omasta ötökkäjahdistani on se, ettei niiden tönkiäisten ilmaantuminen johdu esimerkiksi siitä, että olisi sottainen, ei siivoaisi tai eläisi muutenkin kuin ellun kana. Matkojen jäljiltä voi tavaroista löytyä vaikka mitä tuliaisia, vaikka siisti ja huolellinen olisikin.

Omalle kohdalle ei ole ikinä ennen muutamaa satunnaista sokeritoukkaa kummallisempaa tullut, joten aika seinille kiipeäminen oli taattu, samoin kuin aluksi itsesyytökset siitä, ettei muka siivoa kunnolla, vaikka kuitenkin siivoan, kun ensin huomasin muutaman toukan kuoren ja sitten ilmestyikin muutama aikuinen kuoriainen.

Koputan omalla kohdallani puuta, sillä kuoriaisia ei niitä muutamaa yksilöä enempää ole näkynyt eikä löytynyt mistään. Perusteellisen, kirjaimellisesti katosta lattiaan ja vähän sen "ylikin" siivouksen ja tavaroiden läpikäynnin tuo projekti kuitenkin vaatii ainakin pariin kertaan.

Omalla kohdallani olikin pelkona esimerkiksi vaatteiden "tuhoutuminen", sillä niitä ei tosiaan kai vakuutus korvaa (riippunee varmaan myös vakuutuksesta).

Kunnon myrkytysten lisäksi löysin joitakin kikkakolmosia. Niiden toimivuudesta en tiedä, toivossa on kuitenkin hyvä elää.

Torjunta: Siivous. Vuodevaatteiden ja patjojen peseminen. Kovalla pakkasella ulsovieminen. Sängyn peseminen huolella. Runsas tuuletus pakkasaikaan. Hankaa luteiden pesäpaikkoihin valkosipulia, koiruohoa tai absinttia. Vahvaa ruokasuolaliuosta voi myös käyttää. Levitä patjojen alle pietaryrttiä, kuivattua saksanpähkinää, tuoreita nokkosia, laventelinlehtiä tai mintunlehtiä. Jos omat konstit eivät auta, ota yhteyttä tuholaistorjunnasta huolehtivaan yritykseen. Pahimmillaan voidaan joutua hirsitaloissa repimään seinäpaperit ja pahvit, sekä irrottamaan ikkunoiden ja ovien vuorilaudat ja lattialistat. http://kysymammalta.blogspot.fi/2009/10/tuholaisia-ja-syopalaisia.html
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 26.10.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Joo onneksi nuo tuholaistorjujat nyt hoitaa torjunnan täysin. Meillä ei onneksi vielä tarvitse tehdä vaatteille, ja muille kodin tekstiileille mitään, kun luteita meidän asunnossamme ei ole. Ainakaan vielä. Jos asunnosta löytyy luteita, täytyy myös poistaa kaikki listat. Meillä on laajakotivakuutus, ja se ei korvaa mitään tulolaisten aiheuttamia tappioita. Jos sohva vaikka tuhoutuu tai rikkoontuu muuten niin sitten korvataan. Tosi outoa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 26.10.2012
Viestejä 9
0
 

 

Vastaa