Kalorilaskuri

Laihdutus kilo viikossa

Laihdutus kilo viikossa


Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Olen mietiskellyt kun luin Jutan haastattelun "maltillisesta" kilo viikossa laihdutuksesta. Olen itse lyhyt, 158 cm about ja lievästi ylipainoinen. Nyt ajattelin että saa riittää ja urheilen ja laihdutan itseni fitnessnaiseksi. :D Pudotettavaa olisi ehkä 18kg mutta siihen sisältyy oletus että on tullut vähän lihaksiakin tilalle.

Aloitin talvella ja edistyminen ollut minimaalista. Maaliskuusta alkaen olen jumpannut n 3-4 krt viikossa raskasta jumppaa. En silti ole juuri laihtunut vaikka lihaksia huomaan tulleen. Olen kyllä kiinteytynyt. Painoa on edelleen paljon ja laskin sitten kalorilaskurilla, että lepoaineenvaihdunta 1600 kcal. Jos haluaisin laihtua kilon viikossa, mikä piti Jutan mukaan olla järkevä tahti, saisin syödä päivässä alle 600 kcal ilman liikuntaa. Liikunnan kanssa sitten sen 800. Ää 600 on niin vähän että siihen en pysty, nyt olen syönyt tuota 800 ja joka päivä jumpannut tunnin ja olen nyt pienen hetken ollut tuossa kilo viikossa vauhdissa. Tuntuu aika järkyttävältä kituutukselta... Jos olo on huono kuten eilen oli ennen treeniä pakko syödä vähän kevytmehukeittoa ja hapankorppu rasvalla. Muuten olisin pyörtynyt.

Olen kerran nuorena nopean lihomisen jälkeen laihduttanut n. kilo viikossa tahdilla 10kg. Tai laihdutin 7-8 kg mutta paino tippui sen jälkeen vielä vahingossa pari kolme kiloa. Söin silloin huonosti ja joka ilta kävin 1,5h kävelylenkillä. Söin aamulla ja illall viilin, päivällä aluksi salaattia mutta kun painonpudotus ei pysynyt kilon viikkotahdissa niin vaihdoin sen salaatinkin viiliin. Mitään ongelmia pysyä painossa ei ollut vuosiin kunnes sitten stressi, lyhyet yöunet ym alkoivat vaikuttaa. Ja kaikki jotka väittävät, ettei unen määrä vaikuta. Mulla hyvinnukutun pitkän yön jälkeen ei vatsa kurni, lyhyen yön jälkeen kurnii kovaan ääneen vaikka iltapalasta paljon lyhyempi aika. Siksi aloitinkin proggiksen kesälomalla kun pystyin lepäämään hyvin.

Onko muita, jotka laihduttavat kilon viikossa? Tuntuu että eihän tässä voi syödä yhtään mitään. Voiko tällainen toimia pidemmän päälle? En usko, että tavoitepainossa pysyminen on niin vaikeaa, mutta mene ja tiedä. Liikuntaa aion jatkaa, olen löytänyt mielekkäät jumppaliikkeet mutta lihastasapainon takia voi olla että joudun marssimaan vielä salillekin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 1.9.2015
Viestejä 23
0
 

Tuttua juttua tuo ei alle 1200 tai 1500 kala päivässä mutta en usko että saisin sillä mitään tuloksia, en ole tähän mennessä koskaan saanut ja peruskoulutus on 1600kcal. Niukan syömisen lisänä joudun treenaamaan joka päivä jo nyt. Käytännössä syön siis yleensä 700-800kcal. Vaan saa nähdä miten menee pidemmän päälle. Ainakin ulkomuoto on liikunnalla parantunut hurjasti vaikka paino laskenut vasta nyt paremmin kun aloin syöttää ruoat laskuriin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 8.9.2015
Viestejä 23
0
 

Mutta jos peruskulutus on 1600 kcal ja liikut suunnilleen tunnin joka päivä niin siitä tulee varmaan noin +300 kcal, vähintäänkin jos siihen lasketaan myös arkiliikunta, koska peruskulutushan tulee siitä, jos käytännössä makaisit koko päivän ja varmaan muutakin teet.

Niin onhan siinä sitten 1500 kcaliin jo 400 kalorin vaje. Ei se nopeasti laihduta. Se, että saat tuloksia nyt aikaan, on kaiketi hyvä, mutta noin pienillä kalorimäärillä et todennäköisesti pysty kuitenkaan kasvattamaan terveitä lihaksia, jotka taas kuluttaisivat enemmän, vaikka painon laskiessa peruskulutuskin laskee.

Itse en kituuttaisi. Opettelisin mieluummin vaikka syömään sen verran kuin ihannepainoinen yksilöni (esim. 60 kiloisen päiväkulutus) ja luottaisin siihen, että paino putoaa jossain vaiheessa, jos jatkuvasti syön alle kulutuksen.

On tietysti sairauksia, jotka saattavat pienentää peruskulutusta, mutta jos sellaisesta ei ole mitään tietoa, luottaisin laskurin lukuihin, niillä olen itsekin onnistunut.

Tsekkaisin myös ravinnon laatua, määrän lisäksi. Kevytmehukeitto ja hapankorppu eivät olisi omia valintojani välipalaksi.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 8.9.2015
Viestejä 22
0
 

Otan mielelläni vastaan ideoita välipaloista. :) ne ovat aina olleet hankalin juttu ja niitä toivoisin että voisi vähän vaihdellakin.

Muuten syön aika samoja asioita. Aamulla tee ja maitorahka, aamupäivällä pari pähkinää, lounaaksi vähän lihaa, iltapäivästä usein raejuustoa, illalla munakas. Raejuuston ja munakkaan väliin tarvitsisi jotain. Ideoita? Ehkä jotain hiilaria, siksi olen nälkääni syönyt hapankorppua ja joskus sitä mehukeittoa. Poimin ruoka-aineet jutan dieetistä suurimmaksi osaksi.

Pidemmän päälle tänä ei tosiaan ole lihaskasvulle ihanteellista. Lähinnä haluaisin minimoida lihashävikin laihdutuksen aikana ja kehittää niitä myöhemmin enemmän. Tässä vaiheessa lihaksetkin ovat parantuneet mutta aloittelijalla ne kai paranee joka tapauksessa vaikkei söisi ihanteellisesti. Vamman takia tuli 2v taukoa salilta eli lähtötaso ei hyvä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 8.9.2015
Viestejä 23
0
 

Miten sun vatsa toimii? Kasvikset ja kuidut huutavat poissaoloaan. Joten jos haluat vähäkalorista välipalaa, suosittelen marjoja ja vaikkapa parsakaalia.

Kyllä mä laittaisin ruokavalion kuntoon, monipuolisesti kaikkea ja myös rasvaa. Erityisesti jos haluat minimoida lihashävikin. Mutta koska tästä tulee vähän sellainen olo, että olet päättänyt tämän projektin toteuttaa kituuttamalla, toivotan onnea ja menestystä.

Sivuhuomautuksena vielä, että ilman todellista muutosta ruokailutottumuksissa yli 80 % palaa lähtöpainoon eli vain alle 20 % onnistuu pysyvässä painonpudotuksessa. Tämän olen joutunut kokemaan myös itse, tosin ihan lähtöpainoon asti en ole päässyt. Syy? Todennäköisesti painonpudotuksen aikana liian tiukka dieetti, josta sitten on ollut ylläpitovaiheeseen päästessä helppo lipsua, kun elämäntavat (herkkujen määrät) eivät olekaan muuttuneet tarpeeksi.

Tuskin aiot syödä tuota määrää loppuikäsi?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 9.9.2015
Viestejä 22
0
 

Kasviksia menee kyllä suht vähän, mutta esim eilen rasiallinen kirsikkatomaatteja (250g) ja porkkanaa n 200g. Aiemmin otin oliiviöljyä suoraan lusikalla, nyt pari kertaa tehnyt niin mutta kaloreita tulee valtavasti. Leipää tms en syö muutenkaan juuri koskaan, hapankorppuja joskus.

Katselin näitä syötyjä kaloreita ja niitä on n 800kcal/pv. En koe yhtään kituuttavani. Jos söisin vapaasti niin vähän enemmän menisi. Kilo viikossa tuntuu kyllä vaikealta tavoitteelta, lähelle pääsen mutta olen lueskellut paljon aiheesta ja uskon, ettei näin pieni ihminen millään 1500 kcal laihdu käytännössä ollenkaan. Tai pari kiloa puoleen vuoteen. Suunnilleen 1500 syön jos en laihduta. Pikatuloksia ei toisaalta näissä hommissa ole, harmi. Kovaa työtä ainakin itselleni.

Luin jenkkisaittia, jolla todettiin etteivät nämä kalorimäärät millään sovellu pieniin ihmisiin, että he eivät laihdu tai laihtuvat todella hitaasti 1200 kcal / pv. Eli kulutus yleensä yliarvioidaan, niin lepokulutus kuin liikunnankin koska rasva ei polta energiaa ollenkaan niin kuin lihas. Tämän takia sitten laihdutus ei etene kun vaje on liian pieni tai pahimmillaan sitä ei ole, koska pienen vajeen kanssa on vaikeampi olla täysin tarkka jos aivan kaikkea ei pysty punnitsemaan.

Arkiruokailutottumukset itselläni ovat aika hyvät enkä sinänsä ole siitä huolissani vaikka toki liikkumisen täytyy ilman muuta jatkua. Ainoa herkku mitä tekee mieli on salmiakki. Joskus ulkona syödessä syön tietysti jälkiruoan ja aiemmin tein jälkiruokaa kotona kastikkeella kerran viikkoon.

Summa summarum, kilo viikossa tuntuu aika huimalta määrältä joka tapauksessa mutta jos laihdutus olisi tosi helppoa niin kai kaikki olisi laihoja... :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 11.9.2015
Viestejä 23
0
 

Hei, sulla on ilmeisesti paino pudonnut ihan hyvin? Pääsitkö kilo viikossa tavoitteeseen ja jos niin minkälaisilla kaloreilla? Entä minkälaisia kalorimääriä nyt syöt?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 11.1.2016
Viestejä 22
0
 

Olen nyt tosiaan syyskuusta asti ollut laihdutuskuurilla. Kaikki sujui hyvin vaikkakin erittäin työläästi aina marraskuuhun saakka jolloin sain flunssan, korvatulehduksen ym ym minkä takia ajattelin keskeyttää laihdutuskuurin hetkeksi jottei minimikalorit haittaisi paranemista. Ehdin laihtua 10kg. Käsittämätöntä kuinka kunto putoaa jo kuukaudessa! Nyt on tarkoitus aloittaa loppuspurtti, koska kaikki sujui hyvin kunnes flunssat ym iskivät. Ajatus samalla taktiikalla edetä. Jossei tule tuloksia, kokeilen jotakin muuta.

Tavoite pitää päivittäin 1000-1100kcal vaje jolla laihtuisin laskennallisesti n kilon viikossa. Laihtuminen ei kuitenkaan ollut tasaista, mutta joka viikko pääsin eteenpäin ja lähemmäksi tavoitetta. Aloitin n 70kg:stä, nyt 59kg. Kalorit olivat käytännössä päivässä 700-830 ja noilla kaloreita plus 6pv vk hikiliikunnalla pääsin n 800-900g viikkopudotustahtiin.

Alku oli itselleni vaikein mutta tulokset motivoivat. Toisaalta viisikin päivää ilman edistystä pistää motivaation lujille. Olen muutaman päivän ruokavalion laittanut julkiseksi, niistä näkee mitä olen syönyt. Ruoka on kuitenkin edelleen suunnilleen samaa kuin alusta asti.

Aamiainen: tee maidolla ja maitorahka
Välipala: cashewpähkinää 5-10g
Lounas: lihaa 150-200g, lisukkeena parsakaali, kukkakaali, kesäkurpitsa tai paprika.
Välipala: raejuusto pursuaa korvista ulos, omena myös
Kotiin tultua: kaksi hapankorppua A 6g tai vastaavan kokoinen pala reissumiestä. Päälle mitä mieli tekee, maksamakkaraa, chilituorejuustoa tms. Toinen vaihtoehto mansikat kahvikermalla eli 100g mansikoita, 50g kahvikermaa suunnilleen.
Iltapala: munakas sisältäen yhden kananmunan, ruokakermaa ja täytteeksi yksi tomaatti, kaksi aurinkokuivattua tomaattia ja jalapenoa 4 kpl. Paistan oliiviöljyssä.

Jos kuitenkin on järjetön nälkä, syön jotakin. Mielenlujuus ei tällä hetkellä riitä itseni kiduttamiseen, pitää jaksaa töissä, pystyä nukkumaan jne. Samoin liikunta on tärkeä koska olen kärsinyt niskavaivoista.

Ei tämä kuitenkaan pelkkää auringonpaistetta ole ollut, loppuspurttiin laskeutuminen on ollut vaikeaa töiden kanssa! Aloitus oli helpompaa lomalla kun nukkui paljon ja nälkä ei vaivannut niin helposti. Katselen lähteekö kohta taas edistämään kun saan ruokavalion riittävän niukaksi. Liikkunut olen tervehtymisen jälkeen taas 3-5krt vk mutta normisyömisillä sillä ei ole mitään vaikutusta.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 6.2.2016
Viestejä 23
0
 

Huhhuh. Kohteliaisuussyistä pitäisi varmaan onnitella tavoitteiden saavuttamisesta, mutta valitettavasti mun tekee edelleen pahaa sun puolesta. Kuulostaa siltä, että olet tosissaan sitoutunut tähän painonpudotusprojektiin, mutta kiinnostaisi tietää, että miten muu elämä? Tuolla ruokavaliolla et varmaan juuri ikinä syö ulkona, ainakaan tuntematta syyllisyyttä?

Ja anteeksi, jos vaikutan kovin hyökkäävältä, en yhtään epäile, etteikö joillain yksilöillä nopea painonpudotus voisi toimia, valitettavasti vaan taitaa olla niin, että useimmille liian tiukka kalorikuuri aiheuttaa sen, että kilot kertyvät kahta kauheampina takaisin, kun ei opita oikeanlaista syömistä.

Mun mielestä siis syöt liian vähän ja edelleen vedät kuvion liian tiukaksi. Oletko miettinyt mitä sitten, kun painotavoite on saavutettu?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 8.2.2016
Viestejä 22
0
 

Viralliset suosituksethan suosittelevat 0,5-1kg viikossa eli siinä haarukassa olen mennyt ainakin syksyn.

Ajatus syödä jatkossakin samoja ruokia mutta suurempia määriä ja mitä nyt mieli tekee, mutta vaakalukemia todennäköisesti täytyy jatkossa vahtia, harmi vaan. Mutta en todellakaan halua palata enää lihavaksi. Pahimmillaan olen painanut 82kg. Perusruokavalio on ollut suhteellisen samaa jo pitkään. Heikkoutena kaakao ja irtokarkit jos töissä pitkiä kirjoitustöitä. Juustoista myös pidän. Vaakaa aion käyttää ja heti jos ongelmia ilmaantuu, niihin on tartuttava. Kilon parin vaihtelut tosin ovat ihan normaaleita mielestäni.

Ruokavaliota suuremman haasteen muodostaa liikunta ja sen kytkeminen luontaiseksi osaksi rytmiä. Viikonloppuna on helppo liikkua, viikollakin kerran mutta laihtuminen edellyttää runsaampia liikuntamääriä. Toivon, että jatkossa pystyn vähentämään liikuntamäärän 3-4 kertaan viikossa. Urheilun kanssa on ollut melkoista vääntämistä välillä. Lohdutuksena ajatus että jos saan tämän homman maaliin niin parhaimmillaan tätä tahtia on jäljellä enää pari kolme kuukautta. Sen jälkeen alkaa totuttelu tasaisempaan vaiheeseen.

Olen tosiaan pieni ja jos on nälkä syön jotakin. Eli en kituuta.

Ulkona syöminen ei tähän oikein mahdu. Välillä lounasta, välillä muutakin. Joskus lasi kaksi viiniä. Laihdutuksen aikana kuitenkin hyvin rajoitettua tuo ulkona syöminen, ei voi mitään. Ei tämä kuitenkaan ole lähellekään niin tiukkaa kuin fitnesskuurit enkä ole älyttömän ehdoton enää. Syksyllä olin. Söinpä tuossa pari päivää sitten kaksi palaa fazerin sinistä. ;)

Anyways, Tulokset puhukoon puolestaan. :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 8.2.2016
Viestejä 23
0
 

Ilman muuta toivotan tosi paljon onnea sun tavoitteen saavuttamiselle ja tulevalle painon ylläpidolle! :) Toivottavasti siis pääset sinne ja saat pidettyä painon. Hauska kuulla, että herkuttelet myös, tuosta aiemmasta jäi mulle ainakin turhan yksipuolinen kuva.

Ja onhan se mahtavaa, että jollain itsekuri riittää noin tehokkaaseen pudotukseen. Tulosten näkeminenkin varmasti motivoi. Toivon, että pudotus on ollut sulle riittävän terveellinen ja tuloksetkin sitä myöten pysyviä!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 8.2.2016
Viestejä 22
0
 

Motivaation kannalta tämä nykytilanne on jopa hankalampi (bmi n 23) kun jotkin vaatteet jo mahtuvat jne. Ja koen olevani jo aika hyvässä kunnossa. Mun kompastuskivi on ollut erityisesti parisuhde-elämä ja päivällinen, joka on minulle täysin ylimääräinen ja paino alkaa kiivetä ylöspäin. Peruskoulutus n 1500-1600kcal, ei siihen määrään auta usein syödä illallisia miehen kanssa ulkona eikä kotonakaan ja aivan varmasti joudun tähän kiinnittämään huomiota jatkossa.
Zempit kaikille laihduttajille :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 9.2.2016
Viestejä 23
0
 

 

Vastaa