Chia-siementen käyttö
Chia-siementen käyttö
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Chia-siementen käyttö
Avaan uuden topicin, kun en löydä täältä mistään aiheesta käytyä keskustelua..onko sellaista olemassakaan en tiedä. No siis..kokemuksia versus hyödyt, haitat, käyttötapoja? Jälkikasvulta sain vinkin ko. tuotteesta, aiemmin ollut kuullutkaan moisesta. Kalliita ovat, joten onko etua lähtee käyttämäänkään? Proteiinit saisi kyllä helposti nousuun tai muuten täydennettyä päivää, jos meinaa jäädä kalorit alas. Reseptiikan puolelta päätellen voisi kuvitella täälläkin käyttäjiä ainakin olleen. Mielenkiintoinen tuote, mutta hieman toivoisin lisätietoa, nimenomaan käyttäjien kantoja nettitiedon lisäksi/tueksi.
to 17.4.2014
Viestejä 17
Viestejä 17
0
Itse käytän smoothiessa; tuo mukavaa paksuutta rakenteeseen ja kätevä rasvan lähde. Laitan yöksi veden kanssa jääkaappiin jotta siitä tulee hyytelöä ja aamulla loput ainekset, sitten blenderiin. Ei maistu erityisemmin miltään, eli sopii ainakin kaakao- ja marjasmoothieihin. Laitan 15 grammaa chia-siemeniä puolen litran satsiin, eli annokselle ei jää mitään älytöntä hintaa.
pe 18.4.2014
Viestejä 13
Viestejä 13
0
Upea tuote kerrassaan,laitan 1rkl joka painaa tuskin 6gr mukiin ja vettä päälle n desin annan seistä siinä puoli tuntia,kun sitten teen smoothien esim marjoista ja banaanista laitan chia seimen vesineen joukkoon antaa lisä viatmiineja sinne ja tosi hyvää
teen myös sokeritonta hilloa,marjat kattilaan ja tilkka vettä ja kuumenee hieman ja sitten muussaan ne ja chia-siemeniä 1-3rkl vesineen joukkoon ja väähn aikaa sekoittaa ja antaa kuplia,sakenee-tulee tosi hyvää ja sakeaa hilloa ja ei yhtään sokeria! eli laihduttajan unelmahillo toki voi laittaa hieman sokeria tai steviaa sekaan jos ei saa muuten alas.mä käytän tuota marja-chia siemen hiloa puurojen kanssa,myös viilin tai maustamattoman jugurttin kaa ja nyt uunijuuston lisäkkeenä,hyvää on
itse voi kokeilla määriä mikä hyvä itselle,siis tuo chian määrä suhteessä marjoihin tai hedelmiin.
teen myös sokeritonta hilloa,marjat kattilaan ja tilkka vettä ja kuumenee hieman ja sitten muussaan ne ja chia-siemeniä 1-3rkl vesineen joukkoon ja väähn aikaa sekoittaa ja antaa kuplia,sakenee-tulee tosi hyvää ja sakeaa hilloa ja ei yhtään sokeria! eli laihduttajan unelmahillo toki voi laittaa hieman sokeria tai steviaa sekaan jos ei saa muuten alas.mä käytän tuota marja-chia siemen hiloa puurojen kanssa,myös viilin tai maustamattoman jugurttin kaa ja nyt uunijuuston lisäkkeenä,hyvää on
itse voi kokeilla määriä mikä hyvä itselle,siis tuo chian määrä suhteessä marjoihin tai hedelmiin.
pe 18.4.2014
Viestejä 22
Viestejä 22
0
Kiitokset vinkeistä, tuo hillo kuulostaa tosi hyvältä, täytyy kokeilla. Miten lie sitten menettääkö siemenet jotain ravinnollisia ominaisuuksia kuumennettaessa? Joka tapauksessa taidanpa käydä tänään ostamassa pussillisen siemeniä ja kokeilla jo pakkasmarjojen kanssa hillontekoa
la 19.4.2014
Viestejä 17
Viestejä 17
0
Ei ole pakko kuumentaa chia siemeniä-voi tehdä myös ns tuorehilloa toki pitää liottaa sitten enemmän että sakenee 10gr on vain 52kcal ja proteiinia kuin lihass n 20% ja kuitua runsaasti.Toki ei sitä semmoisia määriä syödä kuin lihaa tai kalaa niin ei suoraan kannata vertailla.Mutta jos kaupan hilloissa on n 50% pelkää sokeria tai ja lisäaineita niin onhan tämä vahvasti parempi vaihtoehto ja sopii diabeetikollekin ja rasvat siinä ovat pehmeitä rasvoja.
la 19.4.2014
Viestejä 22
Viestejä 22
0
Tein eilen tuota hilloa, taitaa kokeilemalla tulla sopivat suhteet. Jäi vähän löysäksi, mutta hyvä sakeus esim. pirtelön pohjaksi.En kuumentanut siemeniä vaan sekotin kuumennettuun mustikka / hunaja seokseen. Kaipa säilynee jonkun aikaa jääkaapissa. Voineeko pakastaa? Ei nyt enää tietenkään, vaan jos tuoreista tekee. Jospa niitä tulis kesällä marjoja, alkaa pakkasen pohja tulla vastaan tällä marjansyöntivauhdilla
su 20.4.2014
Viestejä 17
Viestejä 17
0
Just niin kokeilulla selviää se sopiva sakeus.Minä en laita ollenkaan sokeria enkä hunajaa,niissä on hiilareita joita muutenkin tuppaa tulee liikaa,olen kokeillut esim mustaherukka hilloa(pääruoan lisäkkeenä nam),sitten mustikka ja mansikka jne yleensä käytän rahkan lisäkkeenä tuota kun en käytä maustettuja rahkoja.
laitan 1rkl chia siemeniä mys smootthien joukkoon,toki liotan ensin jotta turpoaa ja sakenee valmiiksi(chia ime enestettä 12x painonsa),olen tehnyt sekä marja-soijamaito-chia-banaani pirtelöitä ja kokielin kerran myös veriappelsiinia,hyvää tuli ihan ilman makeuttajia-kun tottuu olee ilman ei kaipaa enää sokrua tai hunajaa
laitan 1rkl chia siemeniä mys smootthien joukkoon,toki liotan ensin jotta turpoaa ja sakenee valmiiksi(chia ime enestettä 12x painonsa),olen tehnyt sekä marja-soijamaito-chia-banaani pirtelöitä ja kokielin kerran myös veriappelsiinia,hyvää tuli ihan ilman makeuttajia-kun tottuu olee ilman ei kaipaa enää sokrua tai hunajaa
pe 25.4.2014
Viestejä 22
Viestejä 22
0
Käytän hunajaa ihan sen muiden terveysvaikutusten vuoksi ja onhan se makeuttajana parempi kuin valkoinen sokeri, jota nyt olen kohta puoli vuotta onnistuneesti vältellyt. Piilosokereita nyt tulee väistämättä jossain, mutta eihän tuo ole tahtia haitannut, on sitä jo 11 kg lähtenyt Hitaasti mutta varmasti ja opetellen ja totutellenjos sais pysymään ittensä ruodussa ilman tätä ohjelmaakin, mutta kyllä mä vuoden ajattelin täällä olla. Mutta sitten chiaan..joo, hyvä on tuote, alkaa jo jotain vaikutuksia ehkä tuntua..Panin merkille sellaisen asian, että ihan kuin virkistäs jos iltapalalla ottaa, lieköhän siitä johtuvaa vai kuun asennosta Oon nyt tehnyt tuollasta hillojutskaa (eilen sotkin mustikka-variksenmarjamössöä, en laittanut hunajaa ) sekä sitten pelkkää vesisiemenseosta, joita laitan pari ruokalusikallista piimään tai muuhun sopivaan annokseen. en ihan varma ole tuosta annostelusta, jossain oli että 2-4 rkl korkeintaan päivässä siemeniä liotettuna. No onpahan säätämistä, mutta ei nyt viitsi elimistöänsä sekottaa yliannoksillakaan ennestään tuntemattomalla aineella. Onko tuo nyt sitten liikaa vai liian vähän, en tiiä, ei toisaalta turhaankaan viittis syödä, jos ei ole mitään hyötyä..no joo. Kommentoikaa, jos joku jaksoi lukea sepustuksen loppuun
su 27.4.2014
Viestejä 17
Viestejä 17
0
Kiitos tästä infosta, en ostanut vielä kun halusin lukea sen käytöstä ensin
ma 26.5.2014
Viestejä 2
Viestejä 2
+1
Törmäsin ihanaan chia-reseptiin etsiessäni maidottomia jogurtinkorvikkeita; 25g chia-siemeniä, 2,5dl mantelijuomaa, mausteeksi aitoa vaniljaa ja haluamaansa makeutusainetta (itse käytän steviaa). Sekoita hyvin ja ja laita jääkaappiin. Muutaman tunnin kuluttua tämä herkullinen "vanukas" on valmista nautittavaksi! Tähän peruspohjaan varmasti sopii esim. marjat tai kaakao.
ti 8.7.2014
Viestejä 13
Viestejä 13
+1
Malle84, kiitos vinkistä, testasin heti Oatly luomukaurajuomalla ja toimi mainiosti: lisäsin mausteeksi joukkoon steviaa ja sokeroimatonta mangososetta, ja tuli tosi hyvää! Kaloreita vain on reilusti enemmän kuin tavallisissa jogurtinkorvikkeissa (kaura ja soija), joten pitää vähän hillitä syömisintoa, mutta kokoa annokselle voisin saada lisäämällä paljon hedelmäpaloja ja marjoja. Nam! Kyselen maidottoman ruokavalion vinkkejä tuolla viereisessä ketjussa, jos on sinne vinkkejä, niin kiva jos lisäilet/te.
Pitää vaan olla välittämättä liotetun chian ulkonäöstä, josta en pidä
Pitää vaan olla välittämättä liotetun chian ulkonäöstä, josta en pidä
la 12.7.2014
Viestejä 72
Viestejä 72
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Chia-siementen käyttö