Itsepuristetut kasvis- ja hedelmämehut
Itsepuristetut kasvis- ja hedelmämehut
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Itsepuristetut kasvis- ja hedelmämehut
Otin kaapista käyttöön mehukoneen ja innostuin tekemään itse mehuja. Periaatteessa mitä vaan voi puristaa mehuksi ja löysin hyvän reseptisivunkin http://www.juicingbook.com/. Ongelmani on se että ei ole aavistustakaan miten laskea mehujen kalorit? Jos jollakulla on asiasta tietoa, olisin siitä hyvin kiitollinen
su 29.8.2010
Viestejä 70
Viestejä 70
0
Olen itsekin ruvennut tekemään mehulingolla mehuja, mutta törmännyt samaan ongelmaan eli kuinka laskea kaloreita. Jos olet jo löytänyt vastauksen jostakin, niin kerro toki!
ke 19.1.2011
Viestejä 6
Viestejä 6
0
No minä ainakin laskisin niin et hedelmistä tai kasviksista raakapainot ennen kun alkaa mehustamaan... Jos tulee vaik litra nestettä ja juo siitä 2 desiä niin sit laskee vain 20 % osuuden kasviksista ja hedelmistä... eiks niin?
ke 19.1.2011
Viestejä 887
Viestejä 887
0
Itse olen noudattanut tähän mennessä omalle logiikalle soveltuvaa kaavaa eli punninnut raakapainot ja sitten mitannut saadun mehumäärän. Olen sitten soveltanut käyttämieni ainesten raakapainojen suhteita mehumäärään ja laskenut kalorit siten (tosin monesti hiukan ylöspäin pyöristäen, ettei ainakaan mene alle todellisen).
Jos esim. omenaa on 200g ja päärynää 100g, ja mehua tulee 1,5 dl, niin omenaa on mehussa 2/3 eli 1 dl ja päärynää 1/3 eli 0,5 dl.
Tuo laskulogiikka sopii ainakin omalle ajattelutavalleni, kun en ole järkevämpääkään keksinyt.
Eräs "ongelma" tuossa kuitenkin on: Kaikista hedelmistä ja kasviksista ei tule raakapainoon nähden saman verran mehua. Esimerkiksi eri omenalajikkeissa on suuriakin eroja siinä, kuinka paljon mehua saa per 100 g ja erot ovat vielä suurempia jos ruvetaan vertaamaan esim. kurkkua ja porkkanaa keskenään.
Loppupeleissä ainakin itse teen sen verran pieniä määriä mehuja, että tarkka kalorien lasku on jo saivartelua, kun erot todelliseen jäävät varmasti pieneksi, mutta mielenkiinnosta haluaisin tietää kuinka homma pitäisi tehdä.
Jos esim. omenaa on 200g ja päärynää 100g, ja mehua tulee 1,5 dl, niin omenaa on mehussa 2/3 eli 1 dl ja päärynää 1/3 eli 0,5 dl.
Tuo laskulogiikka sopii ainakin omalle ajattelutavalleni, kun en ole järkevämpääkään keksinyt.
Eräs "ongelma" tuossa kuitenkin on: Kaikista hedelmistä ja kasviksista ei tule raakapainoon nähden saman verran mehua. Esimerkiksi eri omenalajikkeissa on suuriakin eroja siinä, kuinka paljon mehua saa per 100 g ja erot ovat vielä suurempia jos ruvetaan vertaamaan esim. kurkkua ja porkkanaa keskenään.
Loppupeleissä ainakin itse teen sen verran pieniä määriä mehuja, että tarkka kalorien lasku on jo saivartelua, kun erot todelliseen jäävät varmasti pieneksi, mutta mielenkiinnosta haluaisin tietää kuinka homma pitäisi tehdä.
ke 19.1.2011
Viestejä 6
Viestejä 6
0
Siksipä justiinsa ei punnita mehuja VAAN kasvisten raakapainot koska niistä ne pitää laskea. Sit vaan %:sesti laskee nesteen määrästä, ei painosta kasvisten osuuden. Yksinkertaista!Lizmu kirjoitti...Eräs "ongelma" tuossa kuitenkin on: Kaikista hedelmistä ja kasviksista ei tule raakapainoon nähden saman verran mehua. Esimerkiksi eri omenalajikkeissa on suuriakin eroja siinä, kuinka paljon mehua saa per 100 g ja erot ovat vielä suurempia jos ruvetaan vertaamaan esim. kurkkua ja porkkanaa keskenään.
)
ke 19.1.2011
Viestejä 887
Viestejä 887
0
Pitäisi ilmeisesti olla yksinkertaista, mutta mulle saa näköjään vääntää rautalangasta, kun olen ihan aloittelija näissä jutuissa.
Jos kalorit lasketaan raakapainosta, niin kuinka toimitaan tilanteessa, jossa mehun teon yhteydessä jäävästä "ylimääräisestä" mössöstä tehdään jotakin? Olen käyttänyt mehun sivutuotteena syntyvää mössöä esim. smoothieissa, sämpylöissä ja muissa leivonnaisissa. Jos kalorit lasketaan suoraan raakapainosta, niin silloinhan kaikki kalorit on jo merkattu mehuun, mutta käytettävää mössöä voi olla vielä satoja grammoja jäljellä muuhun tarkoitukseen.
On tietysti mahdollista jakaa nuo kalorit tuollaisessa tilanteessa, mutta jos ne jakaa, niin eikös se silloin tarkoita, etteivät kaikki raakapainon kalorit olekaan mehussa?
Jos kalorit lasketaan raakapainosta, niin kuinka toimitaan tilanteessa, jossa mehun teon yhteydessä jäävästä "ylimääräisestä" mössöstä tehdään jotakin? Olen käyttänyt mehun sivutuotteena syntyvää mössöä esim. smoothieissa, sämpylöissä ja muissa leivonnaisissa. Jos kalorit lasketaan suoraan raakapainosta, niin silloinhan kaikki kalorit on jo merkattu mehuun, mutta käytettävää mössöä voi olla vielä satoja grammoja jäljellä muuhun tarkoitukseen.
On tietysti mahdollista jakaa nuo kalorit tuollaisessa tilanteessa, mutta jos ne jakaa, niin eikös se silloin tarkoita, etteivät kaikki raakapainon kalorit olekaan mehussa?
ke 19.1.2011
Viestejä 6
Viestejä 6
0
Ok, luulin et koko tuote käytetään niinkuin esim. smoothiessa... No kantsisko laittaa heti kaikkien käytettyjen kasvisten/hedelmien raakapainot kalorilaskuriin suoraan jos juomat ja mössöt juodaan samana päivänä. Jos esim. käytetään puolet mehuista samana päivänä niin sit puolet painoista laskuriin tai jotenki sillai...
ke 19.1.2011
Viestejä 887
Viestejä 887
0
Mehulingon kanssa toimiessa ei ikinä pysty mehustamaan koko tuotetta eli käytännössä aina jää ylimääräistä mössöä. Homma onkin selkeä, kun käytetään koko mössö eli silloin voi laittaa suoraan laskuriin koko potin kalorit. Itseäni kiinostaakin juuri se tilanne, jossa juodaan vain mehu ja ylimääräinen mössö kipataan biojätteeseen.
Kuten jo aiemmin totesin, niin nyt puhutaan sen verran pienistä kalorimääristä ainakin omalla kohdallani, että tarkka laskeminen menee pilkun viilaamiseksi, mutta kiinnostus on kova.
Kuten jo aiemmin totesin, niin nyt puhutaan sen verran pienistä kalorimääristä ainakin omalla kohdallani, että tarkka laskeminen menee pilkun viilaamiseksi, mutta kiinnostus on kova.
to 20.1.2011
Viestejä 6
Viestejä 6
0
Ei kai tuota mitenkään yksikäsitteisesti voikaan selvittää, arvailuksi menee joka tapauksessa.
to 20.1.2011
Viestejä 34
Viestejä 34
0
ihan sivukommenttinaLizmu kirjoitti...Mehulingon kanssa toimiessa ei ikinä pysty mehustamaan koko tuotetta eli käytännössä aina jää ylimääräistä mössöä.
Monesti "linkomehusta" juodaan vaan ne kalorit ja vitamiinit, mutta kipataan roskiin ne kuidut jotka hoitavat suolta ja pitäisivät nälkääkin poissa. ja sitten etsitään aamujugurtin sekaan jotain leseitä että saataisiin niitä kuituja..
Sillai laihduttajan näkökulmasta aika huono valinta juoda paljon kaloreita tuoremehuna, kun parempi olisi vetäistä mehut mössöineen, tai vielä parempi pureskella ne palasina, jolloin niiden sulaminen mahassa kestää vielä kauemmin.
Mutta siis tämä laihduttajan näkökulmasta.. niillä joilla ei kaloreita ja nälkää tarvi miettiä niin ei tarvi moisia edes pohtia.
to 20.1.2011
Viestejä 146
Viestejä 146
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Itsepuristetut kasvis- ja hedelmämehut