Kalorilaskuri

Ja nousihan se...

Ja nousihan se...

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Ja nousihan se...

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Miten ihmeessä saisin painon tippumaan tasaisesti? Nyt taas paino noussut vaikka mitään repsahduksia ei ole tullut. Alkupainoni oli 152 kg, laihdutin 142 kiloon ja liityin tänne, sen jälkeen paino tippui vielä 138,9 kiloon mutta nyt paino on noussut 140.1 kiloon! Syönkö hiilihydraatteja liikaa (ennen söin nimenomaan kaikkea karkkia ja muuta makeaa, nyt mussutan klementiinejä ja päärynöitä). Ohessa vielä kuva kehittymisestä. Vinkkejä ruokavalioon, mitä itse syötte päivän mittaan?

http://aijaa.com/LhA2l1
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 25.2.2014
Viestejä 2
0
 

No mitä nyt äkkiseltään selasin läpi, niin hiilareita tulee kyllä aika reippaasti.
Toisaalta jokainen kokenut laihduttaja tietää, että paino harvemmin tippuu tasaisesti viikko viikolta. Sinuna ottaisin painon kerran-pari viikossa ja ynnäisin kuukausittaisen pudotuksen yhteen.

Todennäköisesti sun elimistösi pitää kiinni kiloistaan ja tästäkin syystä painonpudottaminen takkuilee. Maltat vaan pitäytyä suunnitellussa ruokavaliossa ja liikkua riittävästi. Maltti on valttia.

Samalla vähentäisin hiilareita, 1-2 hedelmää päivässä riittää hyvin, itse en syö juuri ollenkaan ja pyrin saamaan päivän kasviskiintiön täyteen, no.. syömällä kasviksia ja marjoja. Niissä on vähän kaloreita, ei juurikaan sokeria ja paljon tärkeitä ravintoaineita. Samalla lisäisin proteiininlähteitä joka aterialle, niin että päivän aika kertyy se 1.5 ja 2.0 kg proteiinia per normaali painokilo.

Ja hyviä rasvoja tietysti messiin! Oliivi/rypsiöljyä, pähkinöitä, siemeniä ja kananmunia. Jos tykkäät kalasta, niin pari annosta rasvaista kalaa viikossa. Eli vähennä hiilareista ja kompensoi proteiinilla sekä rasvalla. Tarkoitus ei ole kuitenkaan karppailla, vaan _vähentää_. Aamulla on hyvä nauttia kaurapuuroa, päivän aikana pari palaa täysjyvä/ruisleipää ja pari lasillista maitoa. Lämpimällä aterialla taas pottua, riisiä tai pastaa kylkeen. Ja vettä sellaset 3 litraa päivässä, niin nesteet lähtee liikenteeseen. Hiilarit voit nipistää melkein olemattomiin, mutta proteiinista ja rasvata älä tingi. Itse syön hiilareita sellaset 70-100 g päivässä.

Ja syö niin, että pysyt 'vihreällä alueella''. Täytyy syödä riittävästi että jaksaa ja pystyy kieltäytymään samalla mieliteoista. Jos paino ei vieläkään tipu, niin kannattaa harkita (todella harkita hartaasti) ketoosia. Se saattaa toimia hyvänä sysäyksenä painonpudotukselle, mutta käytä sitä ainoastaan väliaikaisena korttina.

Mitäs muut ovat asiasta mieltä :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 26.2.2014
Viestejä 18
+1
 

Kuulostaa jo kivasti karppaukselle :D ;)
Mutta jos se sana on kielletty, niin voihan siitä puhua jollain muulla sanalla.
Esim. pellinki jossa syödään tuo 70g hh päivässä.


Hiilareita kannattaa todellakin koittaa vähentää, monasti isompi ylipaino kertoo nimenomaan jo insuliiniresistenssistä ja silloin kannattaa välttää sokereita nostattavia ruokia.
Jos hedelmä on sulle "pakko", liitä se aina HETI aterian jälkeen, jälkkäriksi.

Niin teen itse ja olen mittaillut sokereita ja se nostaa vähiten sokereitani. MUTTA jos hedelmän vetää yksinään välipalana, se nostaa sokerit korkeelle ja kohta onkin taas nälkä...

Mutta paaaaljon parempi on marjat entä hedelmät. ja tieten kotimaiset.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 26.2.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 345
0
 

Mulla on tehnyt alusta saakka tollasta ees sun taas sahausliikettä tuo paino, johtuen mm siitä, että mun aineenvaihduntani ei ole tarpeeksi aktiivista.

Viime viikko meni ma-pe ilman painon laskua, ja sunnuntaina se oli jo hieman noussutkin.

Ti tällä viikolla vaaka näyttikin sitten yht'äkkiä 0,9 kg vähemmän.

Olen katsellut tuolla kulutus osastolla tuota viikon keskiarvoa, ja sen mukaan paino on kuitenkin koko ajan vähenemään päin.

Nuo lukemat ilmeisesti päivittyy vähän viiveellä, tjsp Miettii
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 26.2.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 55
0
 

Tuo on niin lyhyt aika, että et voi puhua painon takkuilusta. Tiedän että ärsyttää, mutta pelkkä vessassa käynti heittää 90 kiloisella joskus painoa toista kiloa, puhumattakaan että vaikka juoksisit hetken.

BBC:llä oli hassu dokkari jossa ryhmä ihmisiä söi kuten apinat, eli hurjasti hedelmiä ja sen sellaista. Tuloksena oli että hedelmiä syömällä ei voi ihminen olla laihtumatta, JOS hedelmät ovat raakoja. Ei vaan pysty syömään tarpeeksi, tulee korvista ulos ja mahaan ei mahdu.

Sulla on siis kaksi perusvaihtoehtoa: 1. syödä usein vähän – tässä voi syödä paljon hiilareita - ja nälkä pysyy pois 2. syödä harvemmin proteiinipainotteisesti – jolloin nälkä pysyy pois

Lihakset katoaa kummassakin jos et liiku.

Itseäni ihmetyttää enemmänkin tuo rasvan määrä? Ei sitä ole kovasti hedelmissä. Korkea hiilihydraatti + korkea rasva viittaisi enemmänkin roskaruokaan.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 26.2.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 369
0
 

Katoin että sulla on kalorit aika useina päivänä alle turvarajan, joten kannattais kokeilla pitää siinä max -500 kcal.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 26.2.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 836
+1
 

Joo, tuossa oli vaan amatöörin näkemyksiä asiasta. Hyvä että tuli korjauksia ja siitäki tulikin mieleen kysymys tästä aineenvaihdunnasta. Voiko painon heilahtelua todella laittaa sen piikkiin? Nykyään kun tämä käsite 'hidas aineenvaihdunta' on kyseenalaistettu (ja mitähän käsitettä ei olisi?) Onko toisilla niin nopea aineenvaihdunta että kilot karisevat ja toisilla taas hidas, kiloja keräävä?

''Itseäni ihmetyttää enemmänkin tuo rasvan määrä? Ei sitä ole kovasti hedelmissä. Korkea hiilihydraatti + korkea rasva viittaisi enemmänkin roskaruokaan.''

Toi on muuten hyvä huomio, mitä tarkalleen ottaen syöt?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 26.2.2014
Viestejä 18
0
 

Mainitsin tuosta aineenvaihdunnasta, niin tarkoitin sitä, että kokonaisuutena paino kyllä putoaa koko ajan, mutta nuo käyrät tulee ikään kuin jälkijunassa.

Jos vatsa ei ole toiminut moneen päivään, vakaa näyttää ettei paino ole pudonnut ollenkaan, tai pahimmassa tapauksessa, jopa painon nousua.

Silloin otan Agiolaxia avuksi, ja seuraavana päivänä paino on "päivittynyt".

Nyt olen myös syönyt joka aamu pellavansiemeniä, ja sillä näyttäisi olevan psoitiivinen vaikutus tuohon suolen toimintaan.

Muutenhan mulla on tähän saakka lukenut tuolla koko ajan, että painoa ei voida ennustaa, koska vaihtelu on ollut liian suurta.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 27.2.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 55
0
 

Joo en tarttunut kyseiseen kommenttiin siitä syystä, vaan asia on mietityttänyt. Tietoa löytyy puolesta ja vastaan, pitää ehkä etsiä tai perustaa uusi keskustelu tota varten.

Mulla on ongelmia myös tuon suoliston tyhjenemisen kanssa ja oon miettinyt että paljon se mahtaa vääristää tuloksia. Oon vaan 'arastellut' käyttää noita valmisteita kun en ole aiemmin käyttänyt. Huolettaa muutenkin toi kuidun saanti tällä hetkellä, en pysty syömään juuri viljatuotteita ja olen 'laskenut' noiden pähkinöiden sekä kasvisten varaan ton kuidun saamisen. Nyt kokeilussa on chia-siemenet.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 27.2.2014
Viestejä 18
0
 

Väkisin tyhjentäminen ei minunkaaan mielestä ole mukava ajatus, mutta välillä on niin tuskainen olo, että on pakko.

Sitä ennen tuli kokeiltua vähän luomumpia menetelmiä,luumuja ja leseitä mm, mutta eivät tuottaneet toivottua tulosta.

Nuo chia siemenet on mulle ihan vieras juttu. Kävin pikaisesti kurkkaamassa yhdeltä nettisivulta, ja sehän näyttäis olevan varsinaista superruokaa, tosin kallista. EBAY:lta löytyy ihan siedettävään hintaan, taidanpa tilata.

Imuroin sieltä vilä tällaisen tietoiskun joka teki ainakin minuun vaikutuksen.

:: Health benefits of Chia Seeds

Chia seeds are native to South America and have been a staple in Mayan and Aztec diets for centuries. Today, they draw the interest of many people for their health benefits and uses in cooking. It turns out the South American staple is a rich source of nutrients and antioxidants.

Omega-3 Fatty Acids
Chia seeds are rich in polyunsaturated fats, especially omega-3 fatty acids. Chia seeds' lipid profile is composed of 60 percent omega-3s, making them one of the richest plant-based sources of these fatty acids -- specifically, of alpha-linolenic acid, or ALA. The omega-3s in chia seeds can help reduce inflammation, enhance cognitive performance and reduce high cholesterol.

Fiber
Fiber is associated with reducing inflammation, lowering cholesterol and regulating bowel function. Chia seeds are an excellent source of fiber, with a whopping 10 grams in only 2 tablespoons. That is one-third of the daily recommended intake of fiber per day.

Antioxidants
Chia seeds are rich in antioxidants that help protect the body from free radicals, aging and cancer. The high antioxidant profile also helps them have a long shelf life. They last almost two years without refrigeration.

Minerals
Two tablespoons of chia seeds contain 18 percent of the DRI for calcium, 35 percent for phosphorus, 24 percent for magnesium and about 50 percent for manganese. These nutrients help you prevent hypertension and maintain a healthy weight, and are important for energy metabolism and a part of DNA synthesis.

Satiety
Satiety is the feeling of being full and satisfied, which helps lower food cravings between meals. The combination of protein, fiber and the gelling action of chia seeds when mixed with liquids all contribute to their satiating effects.

Gluten-Free
Chia seeds contain no gluten or grains. Therefore, all of the nutritional benefits of chia seeds can be obtained on a gluten-free diet.

Egg Replacer
The outer layer of chia seeds swells when mixed with liquids to form a gel. This can used in place of eggs to lower cholesterol and increase the nutrient content of foods and baked goods. To make the egg replacement, mix 1 tablespoon of chia seeds with 3 tablespoons of water and let sit for 15 minutes.

Can Be Digested Whole
Unlike flaxseeds, which are also high in omega-3 fatty acids, fiber and minerals, chia seeds do not need to be ground in order to obtain their nutrient or egg- replacement benefits.

Dyslipidemia
A study published in the "British Journal of Nutrition" showed that chia seeds as a dietary fat source can lower triglycerides and cholesterol levels while increasing HDL or "good" cholesterol. The study also found that when substituting chia seeds for other fat sources, such as corn oil, the ALA was able to prevent high triglyceride levels and reduce central obesity.

Blood Sugar Regulation
Chia seeds can play an important role in regulating insulin levels. They can reduce insulin resistance and decrease abnormally high levels of insulin in the blood.

:: 40 Ways to use Chia Seeds

Wondering how to use chia seeds? Chia seeds are very easy to incorporate into your diet. Check it out.

1. Soak 1 level tablespoon of chia seeds with a quarter cup of water to make an egg substitute for baking cakes and cookies.

2. Add chia seeds to apple juice to make “sago”.
3. Grind seeds and add to hot milk to make a “porridge”

4. Mix seeds through yogurt.

5. Add seeds to soup to thicken and add nutrition.

6. Grind seeds and mix with flour, milk and eggs to make pancakes.

7. Add seeds to salad dressings.

8. Eat Chia seeds whole and raw as a snack.

9. Add whole seeds to diluted fruit juice to make Chia Fresca.

10. Make Chia Pudding by adding whole seeds to milk, nut milk or soy milk.

11. Blend chia seeds into smoothies.

12. Make a “lassie” by blending chia seeds, yogurt and fruit juice.

13. Add chia seeds to beaten eggs, soak for 10 minutes and make an omelette.

14. Mix with worcestershire or bbq sauce and brush over barbequed meats.

15. Add ground chia seeds to flour when making bread.

16. Make chia pan bread by combining chia seeds, eggs, milk, flour and baking powder. Cook in chia pan bread and topping a heavy based pan with a lid on.

17. Add whole chia seeds to a cake batter to make a heavy poppy seed like cake.

18. Add seeds to stews to thicken.

19. Throw some seeds into a stir fry.

20. Make a thin batter of ground chia seeds and milk and cook in a slow oven to make crackers.

21. Sprinkle seeds over a salad.

22. Pureed fruit, chia seeds and a little fruit juice is a good topping for ice cream.

23. Stir whole seeds through cooked lentils.

24. Soak seeds in beaten eggs and use this mix to make a frittata.

25. Cook brown rice in vegetable stock and stir chia seeds through when rice is cooked.

26. Top a cheesecake with chia seeds soaked in fruit juice to make a gel toppingl.

27. Add whole or ground seeds to cookie mixes.

28. Mix ground seeds with ground beef to make meatballs.

29. Cook brown rice in apple juice, add grated apple and stir whole chia seeds through the mixture for a tasty dessert.

30. Toasted ground chia seeds mixed with honey and cinnamon makes a wonderful base for cheesecake.

31. Add whole seeds to granola.

32. Mix white chia seeds that have been soaked in milk through mashed potatoes.

33. Sprout the seeds and use in salads.

34. Mix ground seeds with butter or peanut butter for a nutritious spread.

35. Cinnamon, ground chia and butter is great on hot scones.

36. Add a desert spoon of black seeds to a green jelly mix for “frogs egg jelly”.

37. Spread a mixture of honey, cinnamon, dried fruit and ground chia on to filo or puff pastry sheets, roll up and cook in a hot oven.

38. Mix the seeds, whole or ground through Nutella.

39. Add ground seeds soaked in an egg to bind a hamburger mix.

40. Soak chia seeds in milk and mix through hot oatmeal.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 27.2.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 55
0
 

Heips,

chia on tosiaan kokeilussa ja samaan syssyyn olen lisännyt pähkinöitä, kananmunia ja öljyjä hieman lisää. Jätin myös viljat pääosin pois ja vatsa on toiminut kivasti. Kiitos tosta tietoiskusta!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 10.3.2014
Viestejä 18
0
 

Kananmunia söisin mieluusti vaikka enempikin, huolestuttaa vaan kun jo yhdestä munasta menee kolesterolipalkki tappiin. Miettii
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 11.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 55
0
 

Joo totta. Nautin joinakin päivinä sen pari kappaletta, ne on niin hyviä että pakosti tekee mieli santsata..
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 11.3.2014
Viestejä 18
0
 

Hei, haluaisin vaan lyhyesti kommentoida edellä käytyyn keskusteluun, että vatsan toiminta on mielestäni hyvä keino seurata elämäntapojen tasapainoisuutta. Jos vatsa ei toimi päivittäin, kannattaa tehdä tsekkaus ja miettiä mitkä asiat vaikuttavat negatiivisesti. Muistattehan syödä tarpeeksi kuituja ja juoda paljon vettä? Myös liikunta tehostaa vatsan toimintaa. Monella auttaa myös kahvin juonti! Jos dieettaatte liian tiukasti, voi ulostemassan vähyys vaikuttaa siihen, että vatsa toimii vain parin päivän välein. Tätä voi paikata syömällä runsaasti vähäenergistä ravintoa, esim salaattia tai vaikka porkkanoita. Myös apteekista saa ulostemassan tilavuutta kasvattavia tuotteita. Ulostuslääkkeet ovat kuitenkin vain lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitettuja, eikä niitä kannata ottaa osaksi arkea. Itse olen laihduttaessani huomannut, että ns santsipäivä silloin tällöin voi vauhdittaa hidastunutta ruuansulatusta. Santsata kannattaa kuitenkin terveellisellä ruualla, ei herkuilla ;)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 14.3.2014
Viestejä 3
0
 

 titta03 kirjoitti...
Itse olen laihduttaessani huomannut, että ns santsipäivä silloin tällöin voi vauhdittaa hidastunutta ruuansulatusta. Santsata kannattaa kuitenkin terveellisellä ruualla, ei herkuilla ;)
Itse olen huomannut saman, ja samaten myös paastolla on sama vaikutus. Oon huomannut, että jos syömisen pitää liian samanlaisena joka päivä niin elimistö ilmeisesti jotenkin tottuu siihen kun sillon ei meinaa laihtua.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 24.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1169
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Ja nousihan se...