Kalorilaskuri

Kuivaliha itse tehtynä

Kuivaliha itse tehtynä

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Kuivaliha itse tehtynä

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Tein tänään kuivalihatankoja. Ton Finellin mukaan kaupan kuivalihassa on proteiinia 54% painosta, eli aikas hyvin. Itse marinoin lihan chilikastikkeella ja öljyllä. Joitakin hippuja niissä tangoissa on hiilihydraatteja tuosta marinadista johtuen, vaikka pyyhin kyllä kaikki marinadit pois paperilla. Onko kukaan muu tehnyt ja miten olette merkinneet ne päiväkirjaan?

Ovat kyllä syntisen hyviä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 21.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 107
0
 

Kerran tuli tehtyä mutta tuli niin pirun suolaisia. Eli pieleen meni eka kerta :P

Kaupasta ostannut toisinaan tuota mässyruuaksi. Hyvältä maistuu ja tulee todella paljon proteinia. Ilmeisesti niissäkin se suolan määrä on se paha asia muuten hyvässä lihassa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 22.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 29
0
 

Minun käyttämässä marinadissa ei ollut kovinkaan paljon suolaa. Itse asiassa sivelin ne lopuksi vielä suolavedellä, että maistuvat siltä, miltä minusta kuivalihan pitää maistua. Minä en pidä suolaa ongelmana. Tulee nyt juotua niin paljon vettä, että jostakinhan sitä suolaakin pitää saada.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 22.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 107
0
 

Miten te niitä kuivaatte? Ettei mene pilaantumaan? Miekin haluaisin kokeilla.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 22.3.2010
Viestejä 23
0
 

No tässä viimeksi tekemäni:
1kg rasvatonta naudan ulkofilettä leikataan pitkittäin syiden suuntaisesti sormenpaksuisiksi suikaleiksi. Marinadissa (sweet chilikastike + öljy + sitruunanmehua pari rkl) yön yli.
Pyyhitään pois marinadit, levitellään suikaleet ritilälle ja sähköuuniin. Alle pelti leivinpaperin kanssa, jotta ei uuni sotkeudu. Lämpö 50 astetta ja uunin luukku raolleen, jotta kosteus poistuu. Kiertoilma päälle jos on. Muutaman tunnin päästä ovat valmiit.

Soijakastikekin on hyvä marinadi, mutta se on melko voimakkaanmakuinen. Kannattaa tehdä marinadia pieni erä ja haistella sitä ennen kuin upottaa lihat. Sille mille marinadi haisee, sille lihatkin maistuu.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 22.3.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 107
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Kuivaliha itse tehtynä