Kysyttävää ravintoarvoista
Kysyttävää ravintoarvoista
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Kysyttävää ravintoarvoista
Paljon tuntuu olevan tuotteita joista ei todellista ravintoarvoa näe. Esim pirkan minirahkoissa ei kaikkia arvoja ole. Ja lidlin kania spaghetti bolognese- kastikepussissa on arvot vain kastikeaineksille, ei valmiille tuotteelle. miten ihmeessä tuollaiset merkkaat? sitten vielä kysymys sokerista: muistelen että aikoinaan painonvartijoissa suositeltiin käyttämään makeutusaineita sokerin sijaan. En muista enää joten osaisiko joku kertoa mikä ero niillä on sillä esim lidlin cologran-makeutusaineessa ja pirkka-hienosokerissa on lähes sama määrä kaloreita ja käyttömäärältään 1 tl makeuttajaa vastaa 1 tl sokeria. Mikä etu siis makeutusaineella ja miksi sitä kannattaisi suosia??
ke 30.1.2013
Viestejä 18
Viestejä 18
0
Mitä olen terveysalan uutisointia seurannut (ja seuraan sitä intensiivisesti) niin suuntaus on päinvastainen. Suositaan luonnollisia raaka-aineita ja pyritään välttämään lisäaineita. Intiaanisokeri on hyvä vaihtoehto jos ei valkoista sokeria halua käyttää.
Keinotekoiset makeutusaineet taas nykyään luokitellaan terveydelle haitalliseksi lisäaineeksi jonka pitkäaikaine käyttö on pahasta.
Esim. Asesulfaami K, E950, on aiheuttanut eläimillä erilaisia syöpiä ja kasvaimia.
Esim. Aspartaami, E951, on ns. Punaisella listalla eli luokiteltu vaaralliseksi, saattaa aiheuttaa mm. Päänsärkyä, masennusta, hyperaktiivisuutta, huomausta, ärtyneisyyttä ... Raskaana olevat eivät saisi käyttää koska altistaa siniön epämuodostumille
Eli sokeri on puhdas luonnontuote. Kannattaa sitä opetella käyttämään vähemmän. On loppupeleissä miljoona kertaa parempi vaihtoehto kuin keinotekoinen makeutusaine.
Ja tuosta kastikeainespussista. Jos siihen lisätään vain vesi, ei se ravintoarvoja miksikään muuta. Tosin en tiedä lisätäänkö siihen jotain muutakin.
Keinotekoiset makeutusaineet taas nykyään luokitellaan terveydelle haitalliseksi lisäaineeksi jonka pitkäaikaine käyttö on pahasta.
Esim. Asesulfaami K, E950, on aiheuttanut eläimillä erilaisia syöpiä ja kasvaimia.
Esim. Aspartaami, E951, on ns. Punaisella listalla eli luokiteltu vaaralliseksi, saattaa aiheuttaa mm. Päänsärkyä, masennusta, hyperaktiivisuutta, huomausta, ärtyneisyyttä ... Raskaana olevat eivät saisi käyttää koska altistaa siniön epämuodostumille
Eli sokeri on puhdas luonnontuote. Kannattaa sitä opetella käyttämään vähemmän. On loppupeleissä miljoona kertaa parempi vaihtoehto kuin keinotekoinen makeutusaine.
Ja tuosta kastikeainespussista. Jos siihen lisätään vain vesi, ei se ravintoarvoja miksikään muuta. Tosin en tiedä lisätäänkö siihen jotain muutakin.
ke 30.1.2013
Viestejä 1179
Viestejä 1179
0
Kiitos Mariza Mie en sokeria oikeastaan itse edes mihinkään lisäile joten sitä tosi vähän nykyään menee mut välillä tulee tilanteita jolloin "tarvii" leipoa Kastikkeesta sen verran et taidan jatkossa tehdä niin et laitan itse kastikkeen ja jauhelihan eri aikaa ni saan punnittua ja tietää todelliset arvot
ke 30.1.2013
Viestejä 18
Viestejä 18
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Kysyttävää ravintoarvoista