Leivälle levite
Leivälle levite
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Leivälle levite
Hei!
Mietin tässä, että mitä levitettä käytätte leivän päällä? Mitä suosittelisitte laihduttajalle?
Itse olen käyttänyt Oivariinia kun miesystäväni siitä niin pitää. Nyt ajattelin ostaa itselleni oman paketin ja mietinkin, mikä olisi se kevyin ja paras vaihtoehto.
Mietin tässä, että mitä levitettä käytätte leivän päällä? Mitä suosittelisitte laihduttajalle?
Itse olen käyttänyt Oivariinia kun miesystäväni siitä niin pitää. Nyt ajattelin ostaa itselleni oman paketin ja mietinkin, mikä olisi se kevyin ja paras vaihtoehto.
to 7.7.2011
Viestejä 6
Viestejä 6
0
Oivariini on parasta!
pe 8.7.2011
Viestejä 1003
Viestejä 1003
0
Juu, Oivariinia vaan! Ei rasvoista kannata kamalasti tinkiä, vähentää ennemmin hiilareita, eli niitä leipiä. Lisäksi kaikenmaailman ultrakevytlevitteet ovat täynnä lisäaineita, kun jollainhan se puuttuva rasva täytyy korvata.
pe 8.7.2011
Viestejä 80
Viestejä 80
0
Lisäaineeton?
Becel kevyt kasvirasvalevite 38%: E202, E330, E471
Oivariini 40%: E202, E339, E402, E471, E476, E500
Becel kevyt kasvirasvalevite 38%: E202, E330, E471
Oivariini 40%: E202, E339, E402, E471, E476, E500
pe 8.7.2011
Viestejä 175
Viestejä 175
0
Näyttäis ainakin osa oivariineista olevan täysin lisäaineettomia:
http://www.valio.fi/tuotteet/artikkeli/luonnollisesti-lisaaineeton/
http://www.valio.fi/tuotteet/artikkeli/luonnollisesti-lisaaineeton/
pe 8.7.2011
Viestejä 198
Viestejä 198
0
Jep, esim vähemmän suolaa oivariini:tsunami kirjoitti...näyttäis ainakin osa oivariineista olevan täysin lisäaineettomia:
http://www.valio.fi/tuotteet/artikkeli/luonnollisesti-lisaaineeton/
Ainekset; voi, rypsiöljy, vesi, suola (0,9%) ja D-vitamiini.
Jokainen sipaiskoon leivälle oman makunsa mukaan, mutta itse olen myös tykästynyt normaaliin oivariiniin ja ingmariiniin. Samaa sanoo aika moni muukin. Toisista "kevytlevitteistä" tulee omituinen jälkimaku ainakin omaan suutuntumaan.
Levitteisiin liittyen: millaisia kokemuksia teillä on kaupan "karppileivistä" aka terapialeivistä (Muistaakseni Gartsun lanseeraama nimitys ) ?
pe 8.7.2011
Viestejä 2802
Viestejä 2802
0
Mä olen syönyt nyt parina päivänä Karppinen-leipää ja tykkään kyllä. Koostumus on melko kevyt ja höttöinen, mutta ihan hyvän makuinen ja toimii siinä tarkoituksessa missä pitääkin, eli hyvänä alustana leivänpäällisille. En itse edes karppaa erityisesti, kunhan yritän vain vähän vähentää hiilareita, nyt ne pyörii jossain 120 g paikkeilla päivässä.
pe 8.7.2011
Viestejä 80
Viestejä 80
0
Oivariini on kyllä hyvää. Meillä on tätä normaalisuolaista Oivariinia - rasvaa 75%, suolaa 1,5%.
Kerran ostin jotain kevyempää tuotetta, ja maku oli jotenkin kummallinen. Vai tulikohan tämä ajatus korvien välistä? Jos vaikka sitten siirtyisi tuohon vähempi suolaiseen Oivariiniin.
Tässä parina aamuna on tullut syötyä täysjyvä ruispaloja, kun ei puuro ole maittanut. Voisihan sitä leipää syödä ilman levitettäkin..
Kerran ostin jotain kevyempää tuotetta, ja maku oli jotenkin kummallinen. Vai tulikohan tämä ajatus korvien välistä? Jos vaikka sitten siirtyisi tuohon vähempi suolaiseen Oivariiniin.
Tässä parina aamuna on tullut syötyä täysjyvä ruispaloja, kun ei puuro ole maittanut. Voisihan sitä leipää syödä ilman levitettäkin..
pe 8.7.2011
Viestejä 6
Viestejä 6
0
Meillä käytetään vähäsuolaista Oivariinia (ja juustona Oltermannia). Vähän prosessoitu ja ylimääräiset aineet minimissä.
Voi olisi tietysti vielä vähemmän käsitellympää, mutta sitä on kovuuden vuoksi hankala käyttää.
Voi olisi tietysti vielä vähemmän käsitellympää, mutta sitä on kovuuden vuoksi hankala käyttää.
pe 8.7.2011
Viestejä 24
Viestejä 24
0
Se on terapialeipä!
Oikein hyvää just sen OIVAriinin kera.
Oikein hyvää just sen OIVAriinin kera.
pe 8.7.2011
Viestejä 1003
Viestejä 1003
0
Täällä näyttää tuo karppaaminen olevan tosi pop, mut mä heitän vähän erilaisen näkemyksen. Periaatteessa kai 10% energiasta vois tulla tyydyttyneistä rasvoista, 10% yksi- ja 10% monityydyttyneistä rasvoista. Helposti jos jättää leivältä margariinin pois, niin jää nuo hyvät yksi- ja monityydyttymättömät vähälle. Sitä voi jokainen toki itse kurkkia sieltä vitamiinit osiosta ja karpit taatusti tähän ärähtää, että eläinrasva on täysin jees, mut mä olen sitä mieltä, että tietyssä määrässä kyllä, mutta kyllä noita öljyjäkin tarvitaan. Itse luulen, että ihan paras tempaus saattais olla puhdas öljy leivälle - ehkä rypsi tai sitten välimerelliseen tapaan leipää vois kastaa oliiviöljyyn.
Rasvoja kuitenkin tarvitaan, kun ne on hormonien kannalta olemattomia. Itse en ainakaan halua sotkea loistavia rasva-arvojani enkä menkkojani muuttamalla kauheasti rasvatottumuksiani.
Rasvoja kuitenkin tarvitaan, kun ne on hormonien kannalta olemattomia. Itse en ainakaan halua sotkea loistavia rasva-arvojani enkä menkkojani muuttamalla kauheasti rasvatottumuksiani.
pe 8.7.2011
Viestejä 183
Viestejä 183
0
Mä laitanki sitä levitettä leivälle vain maun takia.
Öljy on pahaa.
Öljy on pahaa.
pe 8.7.2011
Viestejä 1003
Viestejä 1003
0
Öh, tarkennatko?juustonaksu kirjoitti...Itse en ainakaan halua sotkea loistavia rasva-arvojani enkä menkkojani muuttamalla kauheasti rasvatottumuksiani.
Mulla on vaikuttanut rasvan lisääminen (sekä öljyjä että "rasiarasvaa") positiivisesti sekä ihoon että muuhunkin, ja niiden hiilareiden kanssa varominen (en tunnustaudu kuitenkaan erityiseksi karppaajaksi!) + Deen lisääminen, mutta mie oonkin mie horminiheittoineni. Eikä sitä voita/öljyä/rasvaa tarvinne litra- tai kilotolkulla käyttää, eihän?
pe 8.7.2011
Viestejä 2802
Viestejä 2802
0
Sehän riippuu ihan ruokavaliosta. Esim. pähkinöistä ja avokadosta saa molempia, ehkä jopa enemmän kuin leivälle ohuelti sivellystä margariinista?juustonaksu kirjoitti...Täällä näyttää tuo karppaaminen olevan tosi pop, mut mä heitän vähän erilaisen näkemyksen. Periaatteessa kai 10% energiasta vois tulla tyydyttyneistä rasvoista, 10% yksi- ja 10% monityydyttyneistä rasvoista. Helposti jos jättää leivältä margariinin pois, niin jää nuo hyvät yksi- ja monityydyttymättömät vähälle.
Itse en ole enää kuukausiin karpannut. Minä haluan syödä mahdollisimman puhdasta ja vähän käsiteltyä ruokaa - toki omien mieltymysteni rajoissa, koska ei syöminenkään saa liian hankalaksi mennä.
(Ja muuten rasva-arvoista - mittautin omat rasva-arvoni ennen karppaamisen aloitusta ja karpattuani n. vuoden. Lähtötilannekin oli hyvä, mutta silti huono kolesteroli oli laskenut ihan minimiin, hyvä noussut. Myös kokonaiskolesteroli oli laskenut. Eli ei se nyt ihan yksi yhteen mene niin (ainakaan omalla kohdallani), että kovat rasvat huonontavat kolesterolia. Aiheesta taitaa olla tutkimuksiakin (esim. johan se vuosia sitten kumottiin, että kananmuna muka nostaisi kolesterolia), mutta en jaksa etsiä. )
pe 8.7.2011
Viestejä 24
Viestejä 24
0
Kevyempää 60% oivariinia käytän, koska vaikeuksia saada tarpeeks rasvaa kasaan niin en pidä kevyempien levitteiden käyttöä perusteltuna omalla kohdallani.
pe 8.7.2011
Viestejä 836
Viestejä 836
0
Hhmm, entäpäs nuo kinkkuleikkeleet ja juustot. Mitä käytätte?
la 9.7.2011
Viestejä 6
Viestejä 6
0
Käyttääks joku yhtä ja samaa?
Mä käytän kaikkea.
Mä käytän kaikkea.
la 9.7.2011
Viestejä 1003
Viestejä 1003
0
Sama juttu täällä. Arvot paranivat kun siirryin ns. kevyestä ruokavaliosta karppaukseen, siis rasvaa lisäämällä ja enimmät hiilihydraatit pois.Celian kirjoitti...(Ja muuten rasva-arvoista - mittautin omat rasva-arvoni ennen karppaamisen aloitusta ja karpattuani n. vuoden. Lähtötilannekin oli hyvä, mutta silti huono kolesteroli oli laskenut ihan minimiin, hyvä noussut. Myös kokonaiskolesteroli oli laskenut. Eli ei se nyt ihan yksi yhteen mene niin (ainakaan omalla kohdallani), että kovat rasvat huonontavat kolesterolia.
Karppaus ei muuten tarkoita että pelkkiä eläinrasvoja lisätään, vaan myös kasvirasvaa ja sopivassa suhteessa.
la 9.7.2011
Viestejä 4015
Viestejä 4015
0
Minä olen nyt tykästynyt Ingmariineihin!
Arla Ingmariini Normaalisuolainen rasvaseoslevite 75%, 300 g
Ainekset: kerma, kovettamaton kasviöljy, hapate, suola (1,2%), A- ja D-vitamiini. Rasvaa 75%. Sisältää 51% maitorasvaa ja 24% kasviöljyä.
Arla Ingmariini Vähärasvaisempi rasvaseos 60 %
Ainekset: kerma, kovettamaton kasviöljy, hapate, suola (1,0%), A- ja D-vitamiini. Rasvaa 60%. Sisältää 37% maitorasvaa ja 23% kasviöljyä.
Arla Ingmariini Rasvaseoslevite 43 %
Ainekset: vesi, voi, kovettamaton kasviöljy, kerma, muunnettu perunatärkkelys, hapate, suola (1,0 %), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), A- ja D-vitamiini. Rasvaa 43%. Sisältää 25,5% maitorasvaa ja 17,5% kasviöljyä.
Arla Ingmariini Merisuola Rasvaseos 300 g
Ainekset: kerma, kovettamaton kasviöljy, merisuola (2,0 % ), hapate, A- ja D-vitamiini. Sisältää rasvaa 82 %, josta 57 % maitorasvaa ja 25 % kasviöljyä.
(Ainoastaan tuossa keveimmässä näkyy olevan säilöntäainetta)
Tuota merisuolaversiota en olekaan vielä löytänyt kaupoista...
Arla Ingmariini Normaalisuolainen rasvaseoslevite 75%, 300 g
Ainekset: kerma, kovettamaton kasviöljy, hapate, suola (1,2%), A- ja D-vitamiini. Rasvaa 75%. Sisältää 51% maitorasvaa ja 24% kasviöljyä.
Arla Ingmariini Vähärasvaisempi rasvaseos 60 %
Ainekset: kerma, kovettamaton kasviöljy, hapate, suola (1,0%), A- ja D-vitamiini. Rasvaa 60%. Sisältää 37% maitorasvaa ja 23% kasviöljyä.
Arla Ingmariini Rasvaseoslevite 43 %
Ainekset: vesi, voi, kovettamaton kasviöljy, kerma, muunnettu perunatärkkelys, hapate, suola (1,0 %), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), A- ja D-vitamiini. Rasvaa 43%. Sisältää 25,5% maitorasvaa ja 17,5% kasviöljyä.
Arla Ingmariini Merisuola Rasvaseos 300 g
Ainekset: kerma, kovettamaton kasviöljy, merisuola (2,0 % ), hapate, A- ja D-vitamiini. Sisältää rasvaa 82 %, josta 57 % maitorasvaa ja 25 % kasviöljyä.
(Ainoastaan tuossa keveimmässä näkyy olevan säilöntäainetta)
Tuota merisuolaversiota en olekaan vielä löytänyt kaupoista...
la 9.7.2011
Viestejä 4015
Viestejä 4015
0
Milloin mitäkin, mutta olen tässä nyt pyrkimässä myös mahdollisimman vähiin lisäaineisiin, joten ehdotuksia otetaan vastaan. Sen olen huomannut, että Arlan juustoissa on vähemmän lisäaineita kuin Valion vastaavissa juustoissa, joten niitä käytän usein.Mimblii kirjoitti...Hhmm, entäpäs nuo kinkkuleikkeleet ja juustot. Mitä käytätte?
Noihin leikkeisiin en ole vielä ehtinyt perehtymään, otetaan askel kerrallaan joten vinkkiä, kiitos....
la 9.7.2011
Viestejä 4015
Viestejä 4015
0
Leikkeistä yleensä Snellman hunajabroileri ja juustoista Oltermanni 17 %
la 9.7.2011
Viestejä 836
Viestejä 836
0
Näille "päällisille" voisi ehkä perustaa oman keskustelun, tämä kun on noille levitteille.
su 10.7.2011
Viestejä 24
Viestejä 24
0
Mä en ole aikapäiviin käyttänyt levitettä, kun Karppisen päälle riittää ainakin omassa tapauksessani pelkkä normaalirasvainen Oltermanni. Kevyemmän juuston kanssa voisi olla nihkeää, mutta en osaa kaivata juuston ja leivän väliin mitään lisää.
ma 11.7.2011
Viestejä 93
Viestejä 93
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Leivälle levite