Lihat taulukossa, kypsä- vai raakapaino?
Lihat taulukossa, kypsä- vai raakapaino?
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Lihat taulukossa, kypsä- vai raakapaino?
Äh oon ihan sekasin että miten eri lihojen painot merkitään. Eli esim possun ulkofileepihvi; laitetaanko raakapaino vai paino kypsänä? Raakapaino oli 134 g ja kypsänä paino 86 g.
Koitin löytää haulla muttei täysin vastaavaa löytynyt. Kiitos jos joku vastaa!
Koitin löytää haulla muttei täysin vastaavaa löytynyt. Kiitos jos joku vastaa!
la 17.8.2013
Viestejä 1
Viestejä 1
0
Raakapainoina niin tulee oikea määrä!
su 18.8.2013
Viestejä 887
Viestejä 887
0
Ja se on kurjaa.. Kun tekee koko perheelle ruokaa, niin on hankalaa arvioida määriä.
ke 11.9.2013
Viestejä 17
Viestejä 17
0
Listoilta löytyy haulla myös:
Porsaanfilee, paistettu
Joka on siis kypsennetyn arvoilla.
Yleisesti ottaen kaikki on aina sen mukaan millaisena ne myydään, eli jos liha myydään kypsentämättömänä, niin arvotkin paketissa/kalorilaskurissa ovat sen mukaan.
Toinen kirjoittamaton sääntö on, että laskurissa kaikki on kypsentämätön/raaka, ellei toisin mainita.
Porsaanfilee, paistettu
Joka on siis kypsennetyn arvoilla.
Yleisesti ottaen kaikki on aina sen mukaan millaisena ne myydään, eli jos liha myydään kypsentämättömänä, niin arvotkin paketissa/kalorilaskurissa ovat sen mukaan.
Toinen kirjoittamaton sääntö on, että laskurissa kaikki on kypsentämätön/raaka, ellei toisin mainita.
ke 11.9.2013
0
Yks juttu mitä olen miettinyt on esim tonnikala öljyssä vs vedessä. Eli vedessä lienee niin että kalorit tulevat sen mukaan mitä purkissa on tonnikalaa, eli useimmiten se jotakin 140-150g. Eli 140g kalorit, ei 200g jonka se purkki painaa veden kanssa. Mutta entäs öljyssä? Ei voi ottaa pelkän tunan painon mukaan koska vaikka kuinka hyvin yrittäisi puristaa öljyn pois niin sitä öljyä aina jää siihen tonnikalaan. Taitaa mennä kalorit aina suurella prosentilla pieleen muissa kuin vesitunassa. Taino tietysti jos onnistuu puristamaan sen niin kuivaksi että vaa'alla saa mitattua saman tuloksen kuin mitä purkissa lukee tunan määräksi, niin sitten. Mutta taitaa olla sula mahdottomuus...
to 12.9.2013
Viestejä 20
Viestejä 20
0
Luin jostain aiemmin että tonnikala öljyssä arvot on laitettu sillain että osa öljystä on valutettu pois eli jos niin teet niin sitten vaan normaalisti punnitset!
ma 23.9.2013
Viestejä 887
Viestejä 887
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Lihat taulukossa, kypsä- vai raakapaino?