Kalorilaskuri

Luentosarja RUOKA JA ELÄMÄ

Luentosarja RUOKA JA ELÄMÄ

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Luentosarja RUOKA JA ELÄMÄ

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Luentosarjan koko ohjelma:
http://www.avoin.helsinki.fi/studiageneralia/syksy_2012.htm

Luentoja voi seurata myös verkon välityksellä sekä suorana lähetyksenä että jälkikäteen:
http://video.helsinki.fi/Arkisto/flash.php?id=20160
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 12.10.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 175
+1
 

No olipas mielenkiintonen luentosarja... Saa laittaa lisää vastaavia linkkejä myös tulevaisuudessa :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 12.10.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1423
0
 

 jeranen kirjoitti...
No olipas mielenkiintonen luentosarja... Saa laittaa lisää vastaavia linkkejä myös tulevaisuudessa :)
Komppaan jerasta! :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 12.10.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Tihrustin koko videon läpi, ja mielenkiintoisimmat kohdat tais kyllä tulla aivan siellä lopussa "kyselytunnilla".

Mua jäi kuitenkin nyt hämäämään erityisesti yksi asia: prosessoitu ruoka. Mulle jäi sellainen mielikuva, ettei siinä olisikaan ns. mitään vikaa, vaan kaiken a ja o on ne liikakilot/liika energian saanti, ei varsinaisesti se ruoka. "Roskaruuasta" saa toki enemmän kaloreita verrattuna siihen määrään, mitä sitä (roskaruokaa) syö vs. esimerkiksi kasvikset ja hedelmät (eli kasviksia voi mussuttaa sairaan määrän, jotta se vasta kaloreissa vaikkapa hampurilaista) (ja ilmeisesti kylläisyyden/nälän tunne ja niiden sietäminen ja huomaaminen).

Paljo uuttakin asiaa tuli, sitäkin enemmän heräsi kyllä uusia kysymyksiä. Miettii ankarasti
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 12.10.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Varmaan se prosessointi ei ole niin haitalista, siis kaikki ruonvalmistus pilkkominen, soseuttaminen, keittäminen, hapattaminen jne. on prosessointia. Periaatteessa raaka-aineet ratkaisee. Jos teollisuus tekee ruoan samoisa raaka-aineista kuin kotona tehdään, niin samat terveysvaikutukset sillä on.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 12.10.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 175
0
 

 JanTS kirjoitti...
Varmaan se prosessointi ei ole niin haitalista, siis kaikki ruonvalmistus pilkkominen, soseuttaminen, keittäminen, hapattaminen jne. on prosessointia. Periaatteessa raaka-aineet ratkaisee. Jos teollisuus tekee ruoan samoisa raaka-aineista kuin kotona tehdään, niin samat terveysvaikutukset sillä on.
Ok, eli se prosessointi terminä tuossa tarkoitti hieman eriä, mitä sillä itse olen tarkoittanut. Oma näkemys siis on prosessoidusta ruuasta ollut lähinnä kapea-alaisempi, mutta tottahan tuo on, että pilkkominen, pakastaminen yms. on ihan yhtälailla sitä. En nimittäin ole ajatellut esimerkiksi pakastevihanneksia prosessoituna ruokana.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 13.10.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Uusia luentoja on näköjään päivittynyt katsottavaksi. Itse en ole ehtinyt katsoa kuin tuon paleo-aiheisen. Ihan mielenkiintoinen. Blogosfääristä tuttuja nimiä yleisössä. :)

http://www.avoin.helsinki.fi/studiageneralia/syksy_2012.htm
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 2.11.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 175
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Luentosarja RUOKA JA ELÄMÄ