Luentosarja RUOKA JA ELÄMÄ
Luentosarja RUOKA JA ELÄMÄ
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Luentosarja RUOKA JA ELÄMÄ
Luentosarjan koko ohjelma:
http://www.avoin.helsinki.fi/studiageneralia/syksy_2012.htm
Luentoja voi seurata myös verkon välityksellä sekä suorana lähetyksenä että jälkikäteen:
http://video.helsinki.fi/Arkisto/flash.php?id=20160
http://www.avoin.helsinki.fi/studiageneralia/syksy_2012.htm
Luentoja voi seurata myös verkon välityksellä sekä suorana lähetyksenä että jälkikäteen:
http://video.helsinki.fi/Arkisto/flash.php?id=20160
pe 12.10.2012
Viestejä 175
Viestejä 175
+1
No olipas mielenkiintonen luentosarja... Saa laittaa lisää vastaavia linkkejä myös tulevaisuudessa
pe 12.10.2012
Viestejä 1423
Viestejä 1423
0
Komppaan jerasta!jeranen kirjoitti...No olipas mielenkiintonen luentosarja... Saa laittaa lisää vastaavia linkkejä myös tulevaisuudessa
pe 12.10.2012
Viestejä 2802
Viestejä 2802
0
Tihrustin koko videon läpi, ja mielenkiintoisimmat kohdat tais kyllä tulla aivan siellä lopussa "kyselytunnilla".
Mua jäi kuitenkin nyt hämäämään erityisesti yksi asia: prosessoitu ruoka. Mulle jäi sellainen mielikuva, ettei siinä olisikaan ns. mitään vikaa, vaan kaiken a ja o on ne liikakilot/liika energian saanti, ei varsinaisesti se ruoka. "Roskaruuasta" saa toki enemmän kaloreita verrattuna siihen määrään, mitä sitä (roskaruokaa) syö vs. esimerkiksi kasvikset ja hedelmät (eli kasviksia voi mussuttaa sairaan määrän, jotta se vasta kaloreissa vaikkapa hampurilaista) (ja ilmeisesti kylläisyyden/nälän tunne ja niiden sietäminen ja huomaaminen).
Paljo uuttakin asiaa tuli, sitäkin enemmän heräsi kyllä uusia kysymyksiä.
Mua jäi kuitenkin nyt hämäämään erityisesti yksi asia: prosessoitu ruoka. Mulle jäi sellainen mielikuva, ettei siinä olisikaan ns. mitään vikaa, vaan kaiken a ja o on ne liikakilot/liika energian saanti, ei varsinaisesti se ruoka. "Roskaruuasta" saa toki enemmän kaloreita verrattuna siihen määrään, mitä sitä (roskaruokaa) syö vs. esimerkiksi kasvikset ja hedelmät (eli kasviksia voi mussuttaa sairaan määrän, jotta se vasta kaloreissa vaikkapa hampurilaista) (ja ilmeisesti kylläisyyden/nälän tunne ja niiden sietäminen ja huomaaminen).
Paljo uuttakin asiaa tuli, sitäkin enemmän heräsi kyllä uusia kysymyksiä.
pe 12.10.2012
Viestejä 2802
Viestejä 2802
0
Varmaan se prosessointi ei ole niin haitalista, siis kaikki ruonvalmistus pilkkominen, soseuttaminen, keittäminen, hapattaminen jne. on prosessointia. Periaatteessa raaka-aineet ratkaisee. Jos teollisuus tekee ruoan samoisa raaka-aineista kuin kotona tehdään, niin samat terveysvaikutukset sillä on.
pe 12.10.2012
Viestejä 175
Viestejä 175
0
Ok, eli se prosessointi terminä tuossa tarkoitti hieman eriä, mitä sillä itse olen tarkoittanut. Oma näkemys siis on prosessoidusta ruuasta ollut lähinnä kapea-alaisempi, mutta tottahan tuo on, että pilkkominen, pakastaminen yms. on ihan yhtälailla sitä. En nimittäin ole ajatellut esimerkiksi pakastevihanneksia prosessoituna ruokana.JanTS kirjoitti...Varmaan se prosessointi ei ole niin haitalista, siis kaikki ruonvalmistus pilkkominen, soseuttaminen, keittäminen, hapattaminen jne. on prosessointia. Periaatteessa raaka-aineet ratkaisee. Jos teollisuus tekee ruoan samoisa raaka-aineista kuin kotona tehdään, niin samat terveysvaikutukset sillä on.
la 13.10.2012
Viestejä 2802
Viestejä 2802
0
Uusia luentoja on näköjään päivittynyt katsottavaksi. Itse en ole ehtinyt katsoa kuin tuon paleo-aiheisen. Ihan mielenkiintoinen. Blogosfääristä tuttuja nimiä yleisössä.
http://www.avoin.helsinki.fi/studiageneralia/syksy_2012.htm
http://www.avoin.helsinki.fi/studiageneralia/syksy_2012.htm
pe 2.11.2012
Viestejä 175
Viestejä 175
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Luentosarja RUOKA JA ELÄMÄ