Kalorilaskuri

Rasva mörkö pelottaa

Rasva mörkö pelottaa

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Rasva mörkö pelottaa

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Pakko huomauttaa että kirjoittaja ei ole ravitsemustieteen alalta. Kannattaa aina tarkistaa kuka on jutun kirjoittaja.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 12.5.2011
Viestejä 20
0
 

Eikös rypsiöljyssä juuri ole aika paljon omega -3 rasvoja?

*Katsoo finelistä, mutta ei oikein tiedä onko paljon vai ei ->

rasvahappo 18:2 cis,cis n-6 (linolihappo) 20000 mg
rasvahappo 18:3 n-3 (alfalinoleenihappo) 10000 mg
rasvahappo 20:5 n-3 (EPA) 0 mg
rasvahappo 22:6 n-3 (DHA) 0 mg
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 12.5.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 369
0
 

Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 13.5.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 175
0
 

Tämä tuli vastaan, oli pakko lainata:

90-luvulla oli "low-fat uskonnon" aika, jota yksinkertaistettiin aivan liikaa ja sen takia markkinoille tuli näitä prosessoituja ja kovetettuja rasvoja sisältäviä "vähärasvaisia tuotteita" joiden suorana seurauksena liikalihavuus ja sydäntautiongelmat ovat räjähtäneet useissa maissa käsiin.

Nyt on alkamassa "low-sugar uskonto". Trendi näyttää pahasti samalta kuin tuon low-fat -hommelin kanssa: yksinkertaistetaan ja demononisoidaan - seuraus on sama kuin low-fat -puuhalla, markkinoille tulee entistä enemmän tuotteita joissa sokerista saatu maku tuotetaan prosessoimalla sokeri tiiviimpään muotoon, tai sokeri korvataan jollain karulla synteetttisellä lisäainehässäkällä joiden vaikutukset ovat todennäköisesti samat kuin low-fat -hässäkän kanssa - enemmän p****a kouraan, enemmän ongelmia.
hauki_on_kala
http://www.mediuutiset.fi/rytmis/onko+sokeri+myrkyllista/a645924


Ja sitten ihan kuvaava vastaus samalta sivulta:
"90-luvulla oli "low-fat uskonnon" aika"

Väärin. Tämä "villitys" alkoi jo 70-luvulla.

Nämä "synteettiset lisäainehässäkät" ovat joka tapauksessa vähemmän haitallisia kuin "puhdas ja tuttu" sokeri.

Nauti jatkossakin sokerista, jos pilaantuneet hampaat, rasva kehossa sekä etenkin SYÖPÄ eivät haittaa. Onnea tulevaan!
Perehtyneempi
Toisaalta lähiajan hesari (tänään, eilen tai jotain) listasi, että kuluttajista valtaosa on jo "terveystietoisia" ts. haluavat ruokansa puhtaana ilman keinotekoja.

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Hiilihydraattien+ja+kevyttuotteiden+kammo+näkyy+ruuan+tuotekehityk
sessä/1135267065248


Tuossa on tuo sama uutinen ns. internet seksikkäämmässä asussa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 21.6.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 369
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Rasva mörkö pelottaa