Rasva mörkö pelottaa
Rasva mörkö pelottaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Rasva mörkö pelottaa
Pakko huomauttaa että kirjoittaja ei ole ravitsemustieteen alalta. Kannattaa aina tarkistaa kuka on jutun kirjoittaja.
to 12.5.2011
Viestejä 20
Viestejä 20
0
Eikös rypsiöljyssä juuri ole aika paljon omega -3 rasvoja?
*Katsoo finelistä, mutta ei oikein tiedä onko paljon vai ei ->
rasvahappo 18:2 cis,cis n-6 (linolihappo) 20000 mg
rasvahappo 18:3 n-3 (alfalinoleenihappo) 10000 mg
rasvahappo 20:5 n-3 (EPA) 0 mg
rasvahappo 22:6 n-3 (DHA) 0 mg
*Katsoo finelistä, mutta ei oikein tiedä onko paljon vai ei ->
rasvahappo 18:2 cis,cis n-6 (linolihappo) 20000 mg
rasvahappo 18:3 n-3 (alfalinoleenihappo) 10000 mg
rasvahappo 20:5 n-3 (EPA) 0 mg
rasvahappo 22:6 n-3 (DHA) 0 mg
to 12.5.2011
Viestejä 369
Viestejä 369
0
Toisenlainen näkökulma löytyy täältä:
http://patrikborg.blogspot.com/2011/04/suhteellisuutta-omegoiden-kehitysmaahan.html
http://patrikborg.blogspot.com/2011/04/suhteellisuutta-omegoiden-kehitysmaahan.html
pe 13.5.2011
Viestejä 175
Viestejä 175
0
Tämä tuli vastaan, oli pakko lainata:
Ja sitten ihan kuvaava vastaus samalta sivulta:
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Hiilihydraattien+ja+kevyttuotteiden+kammo+näkyy+ruuan+tuotekehityk
sessä/1135267065248
Tuossa on tuo sama uutinen ns. internet seksikkäämmässä asussa.
90-luvulla oli "low-fat uskonnon" aika, jota yksinkertaistettiin aivan liikaa ja sen takia markkinoille tuli näitä prosessoituja ja kovetettuja rasvoja sisältäviä "vähärasvaisia tuotteita" joiden suorana seurauksena liikalihavuus ja sydäntautiongelmat ovat räjähtäneet useissa maissa käsiin.http://www.mediuutiset.fi/rytmis/onko+sokeri+myrkyllista/a645924
Nyt on alkamassa "low-sugar uskonto". Trendi näyttää pahasti samalta kuin tuon low-fat -hommelin kanssa: yksinkertaistetaan ja demononisoidaan - seuraus on sama kuin low-fat -puuhalla, markkinoille tulee entistä enemmän tuotteita joissa sokerista saatu maku tuotetaan prosessoimalla sokeri tiiviimpään muotoon, tai sokeri korvataan jollain karulla synteetttisellä lisäainehässäkällä joiden vaikutukset ovat todennäköisesti samat kuin low-fat -hässäkän kanssa - enemmän p****a kouraan, enemmän ongelmia.
hauki_on_kala
Ja sitten ihan kuvaava vastaus samalta sivulta:
"90-luvulla oli "low-fat uskonnon" aika"Toisaalta lähiajan hesari (tänään, eilen tai jotain) listasi, että kuluttajista valtaosa on jo "terveystietoisia" ts. haluavat ruokansa puhtaana ilman keinotekoja.
Väärin. Tämä "villitys" alkoi jo 70-luvulla.
Nämä "synteettiset lisäainehässäkät" ovat joka tapauksessa vähemmän haitallisia kuin "puhdas ja tuttu" sokeri.
Nauti jatkossakin sokerista, jos pilaantuneet hampaat, rasva kehossa sekä etenkin SYÖPÄ eivät haittaa. Onnea tulevaan!
Perehtyneempi
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Hiilihydraattien+ja+kevyttuotteiden+kammo+näkyy+ruuan+tuotekehityk
sessä/1135267065248
Tuossa on tuo sama uutinen ns. internet seksikkäämmässä asussa.
ti 21.6.2011
Viestejä 369
Viestejä 369
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Rasva mörkö pelottaa