Soijan käyttö
Soijan käyttö
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Soijan käyttö
En ole koskaan syönyt mitään soijatuotteita tai käyttänyt sitä ruoanvalmistuksessa. Haluaisin kuitenkin alkaa syömään soijaa sen sisältämän proteiinin takia (lähinnä korvata sillä kasviksia ruoassa, esim. wokeissa).
Lisään ruokiin reilusti kasviksia ja syön paljon salaatteja ja hedelmiä, joten kasvisten ja kuitujen suositusmäärät ylittyvät minulla reilusti päivittäin, kuituja tuntuu tulevan jopa liikaa.
Kysyisinkin siis, miten soijaa käytetään ruoanvalmistuksessa? Siis miten se kypsennetään, missä muodossa sitä on edullisinta käyttää, minkälaisia erilaisia soijatuotteita on olemassa, minkä hintaisia ne ovat ja mistä ne löytyvät kaupoissa?
Entä soijan kuitupitoisuus?
Lisään ruokiin reilusti kasviksia ja syön paljon salaatteja ja hedelmiä, joten kasvisten ja kuitujen suositusmäärät ylittyvät minulla reilusti päivittäin, kuituja tuntuu tulevan jopa liikaa.
Kysyisinkin siis, miten soijaa käytetään ruoanvalmistuksessa? Siis miten se kypsennetään, missä muodossa sitä on edullisinta käyttää, minkälaisia erilaisia soijatuotteita on olemassa, minkä hintaisia ne ovat ja mistä ne löytyvät kaupoissa?
Entä soijan kuitupitoisuus?
to 19.11.2009
Viestejä 7
Viestejä 7
0
Itse käytän soijasuikaleita. Ensin keitän niitä niin, että pehmenevät (joku 5-10min). Keitinveteen laitan yleensä liemikuution, sillä saa niihin helposti hiukan makua. Sitten paistan pannulla (paistamisen aika riippuu siitä kuinka nesteettömiä niistä haluaa), pannulla lisään mausteita esim. soijakastiketta, grillimaustetta tai pippuria. Maustaminen on ihan kiinni siitä, mistä tykkää. Melkein kokeilemalla löytää sen miten itse tykkää valmistaa. Syön noita suikaleita joko pelkällää tai sitten esim. wokkivihannesten kanssa tulee hyvä setti.
Yleisesti siis soija pitää ensin keittää/liottaa, niin että se imee nestettä ja pehmenee. Jatkokäsittely riippuu mihin sitä käyttää (keittämisen jälkeen sitä voi käyttää aika lailla lihan tapaan). Ja purkin kyljessä on yleensä vinkkejä valmistukseen. Tarjolla on ainakin suikaleita, leikkeitä, kuutioita ja rouhetta. Rouhetta voi esim. käyttää jauhelihantapaan. Uskoisin rouheen olevan edullisinta. Löytyvät kaupoiss kuiva-ainehyllystä, jostain missä on linssejä jne. tavaraa. Reformi-soijasuikaleissa ilmoitetaan olevan 17g ravintokuitua /100g.
Yleisesti siis soija pitää ensin keittää/liottaa, niin että se imee nestettä ja pehmenee. Jatkokäsittely riippuu mihin sitä käyttää (keittämisen jälkeen sitä voi käyttää aika lailla lihan tapaan). Ja purkin kyljessä on yleensä vinkkejä valmistukseen. Tarjolla on ainakin suikaleita, leikkeitä, kuutioita ja rouhetta. Rouhetta voi esim. käyttää jauhelihantapaan. Uskoisin rouheen olevan edullisinta. Löytyvät kaupoiss kuiva-ainehyllystä, jostain missä on linssejä jne. tavaraa. Reformi-soijasuikaleissa ilmoitetaan olevan 17g ravintokuitua /100g.
to 19.11.2009
Viestejä 15
Viestejä 15
0
Kiitos desertorum, näillä tiedoilla pääsenkin hyvin alkuun =)
pe 20.11.2009
Viestejä 7
Viestejä 7
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Soijan käyttö