Kalorilaskuri

Terveellisiä/hyviä ruoka-aineita ja -ohjeita

Terveellisiä/hyviä ruoka-aineita ja -ohjeita

Keskustelun päävalikko > Ravinto > Terveellisiä/hyviä ruoka-aineita ja -ohjeita

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Hei! Ajattelin että tänne voisi keräillä terveellisiä mutta hyviä ruoka-aineita sekä ruokaohjeita. :) Minulle tuli tuossa mieleen, että esim. leivistä 100% kaura (Vaasan) on hyvä ravintoarvoiltaan sekä myös hyvän makuinen. Proteiinia on enemmän kuin rasvaa ja kuitua on 10 g/100 g:ssa. Esim. tässäpä kyseisestä leivästä terveellinen ns. normaali ravintoympyrän mukainen voileipä:

67 g (2 puolikasta) 100% Kauraleipä (Vaasan)
6 g Mini lätta 28% margariini
12 g (2 siivua) Pippurinen kinkku ohuen ohut (Snellman)
60 g (2 kpl) Kananmunan valkuainen paistettuna ilman rasvaa
18 g (4 pientä siivua) Kermajuusto 17% (Arla)
20 g Maustekurkku

Eli noi kun vaan kokoaa niin hyvää on ja ravintoarvot ovat seuraavat:

Proteiini: 20 g (33 % osuus ympyrässä)
Hiilarit: 24 g (38 % osuus ympyrässä)
Rasva: 8,2 g (29 % osuus ympyrässä)
Kuitua: 7,1 g
Kcal: 260
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 28.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 887
+1
 

Tämmösiä lisää kaipailisin ainakin minä, joka vasta alotin terveellisen ruoan ja liikunnan parissa. Tuntuu, että kaikki tutut ja tuntemattomat ovat alkaneet Karppaamaan ja itse en siihe ole ryhtynyt. Vaan aloin syömään terveellisesti ja liikkumaan, niin johan lähti 5 kg, että humpsis. Nyt tarvitsisi saada hyviä vinkkejä ja resptejä sekä myös ihan idoita siihen normaaliin arkeen, jotta se sujuisi mukavemmin. :)

Itse olen syönyt nyt aamuisin sitä uutta Valion pehmeää maitorahkaa, siihen vähän kauraleseitä, maustamatonta jugurttia ja vielä Valoin vähärasvaista mansikkakeittoa. On hyvää ja terveellistä, tuommoisia ravintojuttuja en vielä osaa kertoa kun en ole perehtynyt tähän ohjelmaan tai muuhunkaan vielä sen enempää.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 31.3.2011
Viestejä 1
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Terveellisiä/hyviä ruoka-aineita ja -ohjeita