Gluteeni ja IBS (ärtyvän suolen oireyhtymä)
Gluteeni ja IBS (ärtyvän suolen oireyhtymä)
Keskustelun päävalikko > Uutisia > Gluteeni ja IBS (ärtyvän suolen oireyhtymä)
(olen laiska, enkä jaksa suomennella, mutta jos lontoon kieli taipuu, joitakin saattanee kiinnostaa tämä)
Can Gluten Contribute to Irritable Bowel Syndrome?
Evidence is accumulating suggesting that hypersensitivities, or abnormal gut functional responses to specific food components, and in particular gluten, could be involved in symptom generation in gut functional disorders. Gluten sensitivity may be involved in the pathogenesis of a subgroup of IBS patients, but there are gaps in our understanding of the mechanistic pathways through which gluten can contribute to functional bowel disorders. Gluten sensitivity does not, by any means, explain all intolerance to food in IBS patients. However, it provides a basis for constructing a model linking a specific food component with dysfunction in the gut, and for devising new management strategies for gut functional disorders. Identification of serological biomarkers indicating “gluten sensitivity” and whether they predict responsiveness to gluten restriction in IBS patients would significantly enhance the clinical management of this common GI disorder.
Lisää http://www.nature.com/ajg/journal/v106/n3/full/ajg2010490a.html
Can Gluten Contribute to Irritable Bowel Syndrome?
Evidence is accumulating suggesting that hypersensitivities, or abnormal gut functional responses to specific food components, and in particular gluten, could be involved in symptom generation in gut functional disorders. Gluten sensitivity may be involved in the pathogenesis of a subgroup of IBS patients, but there are gaps in our understanding of the mechanistic pathways through which gluten can contribute to functional bowel disorders. Gluten sensitivity does not, by any means, explain all intolerance to food in IBS patients. However, it provides a basis for constructing a model linking a specific food component with dysfunction in the gut, and for devising new management strategies for gut functional disorders. Identification of serological biomarkers indicating “gluten sensitivity” and whether they predict responsiveness to gluten restriction in IBS patients would significantly enhance the clinical management of this common GI disorder.
Lisää http://www.nature.com/ajg/journal/v106/n3/full/ajg2010490a.html
to 10.3.2011
Viestejä 2802
Viestejä 2802
0
Tuohan voisi selittää sen, että ainakin minulla hiilari, eli lähinnä vilja yms. tekee vatsan tosi kipeäksi, ja se turpoaa ja monesti jopa menee ihan sekaisin.
Keliakin on tutkittu, juurikin, koska oireisto on ollut niin voimakas, mutta ei löytynyt muuta kuin krooninen tulehdus mahassa ja pohjukaissuolessa.
VHH on vienyt oireet lähes kokonaan ja heti, jos syö enemmän kuin 2-3 palaa leipää päivässä, alkaa oireisto pahentua.
Jospa gluteeni tosiaan sitten vaikuttaa myös muille kuin keliaakikoille!?
Keliakin on tutkittu, juurikin, koska oireisto on ollut niin voimakas, mutta ei löytynyt muuta kuin krooninen tulehdus mahassa ja pohjukaissuolessa.
VHH on vienyt oireet lähes kokonaan ja heti, jos syö enemmän kuin 2-3 palaa leipää päivässä, alkaa oireisto pahentua.
Jospa gluteeni tosiaan sitten vaikuttaa myös muille kuin keliaakikoille!?
ke 16.3.2011
Viestejä 24
Viestejä 24
0
Jep, mulla on aika samanlainen juttu. Vähän voi viljasta syödä, esimerkiksi muutaman kerran viikossa korkeintaan kaurapuuroa, mutta ei yhtään enempää. Samoin siivun ruisleipää, mutta jos mitä tahansa vehnään tehtyä syön, niin alkaa järkyttävä turvotus yms "vatsaoireet". Pidemmällä viiveellä alkaa tulla ihottumaa, nuhaisuutta ja tummat silmänaluset.tipiq kirjoitti...Tuohan voisi selittää sen, että ainakin minulla hiilari, eli lähinnä vilja yms. tekee vatsan tosi kipeäksi, ja se turpoaa ja monesti jopa menee ihan sekaisin.
Keliakin on tutkittu, juurikin, koska oireisto on ollut niin voimakas, mutta ei löytynyt muuta kuin krooninen tulehdus mahassa ja pohjukaissuolessa.
VHH on vienyt oireet lähes kokonaan ja heti, jos syö enemmän kuin 2-3 palaa leipää päivässä, alkaa oireisto pahentua.
Jospa gluteeni tosiaan sitten vaikuttaa myös muille kuin keliaakikoille!?
ke 16.3.2011
Viestejä 2802
Viestejä 2802
0
Tämä artikkeli tuli eilen vastaan samaisesta aiheesta:
Clues to Gluten Sensitivity
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704893604576200393522456636.html
Clues to Gluten Sensitivity
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704893604576200393522456636.html
ke 16.3.2011
Viestejä 2802
Viestejä 2802
0
Gluteeni intoleranssi, noh saipahan tuokin kelmi vaiva nimen
ke 16.3.2011
Viestejä 24
Viestejä 24
0
Ja vielä yksi linkki
Gluteeniton ruokavalio voi auttaa ärtyvässä suolessa
http://www.pronutritionist.net/gluteeniton-ruokavalio-voi-auttaa-artyvassa-suolessa/
Gluteeniton ruokavalio voi auttaa ärtyvässä suolessa
http://www.pronutritionist.net/gluteeniton-ruokavalio-voi-auttaa-artyvassa-suolessa/
pe 18.3.2011
Viestejä 2802
Viestejä 2802
+1
Ja SCD-ruokavalio, sivut löytyy varmaan googlen haulla, porukka on vähän fanaattista jos keskusteluun osallistuu, mutta ei kannata ottaa niin vakavasti. Pääasia on että siellä on hyviä ruoka- ja leivonnaisohjeita, jotka ovat kaikki gluteenittomia, eivätkä sisällä ns. nopeita hiilihydraatteja, ne eivät sisällä myöskään mitään gluteenittomia jauhoja vaan ainoastaan manteli- papu- ja pähkinäjauhoja, mutta aina voi vähän mukailla. Muistaakseni keittokirjaan pääsee myös ryhmään rekisteröitymättä.
su 20.3.2011
Viestejä 4015
Viestejä 4015
0
Keskustelun päävalikko > Uutisia > Gluteeni ja IBS (ärtyvän suolen oireyhtymä)