Kalorilaskuri

Gluteeni ja IBS (ärtyvän suolen oireyhtymä)

Gluteeni ja IBS (ärtyvän suolen oireyhtymä)

Keskustelun päävalikko > Uutisia > Gluteeni ja IBS (ärtyvän suolen oireyhtymä)

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
(olen laiska, enkä jaksa suomennella, mutta jos lontoon kieli taipuu, joitakin saattanee kiinnostaa tämä)

Can Gluten Contribute to Irritable Bowel Syndrome?

Evidence is accumulating suggesting that hypersensitivities, or abnormal gut functional responses to specific food components, and in particular gluten, could be involved in symptom generation in gut functional disorders. Gluten sensitivity may be involved in the pathogenesis of a subgroup of IBS patients, but there are gaps in our understanding of the mechanistic pathways through which gluten can contribute to functional bowel disorders. Gluten sensitivity does not, by any means, explain all intolerance to food in IBS patients. However, it provides a basis for constructing a model linking a specific food component with dysfunction in the gut, and for devising new management strategies for gut functional disorders. Identification of serological biomarkers indicating “gluten sensitivity” and whether they predict responsiveness to gluten restriction in IBS patients would significantly enhance the clinical management of this common GI disorder.

Lisää http://www.nature.com/ajg/journal/v106/n3/full/ajg2010490a.html
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 10.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Tuohan voisi selittää sen, että ainakin minulla hiilari, eli lähinnä vilja yms. tekee vatsan tosi kipeäksi, ja se turpoaa ja monesti jopa menee ihan sekaisin.
Keliakin on tutkittu, juurikin, koska oireisto on ollut niin voimakas, mutta ei löytynyt muuta kuin krooninen tulehdus mahassa ja pohjukaissuolessa.
VHH on vienyt oireet lähes kokonaan ja heti, jos syö enemmän kuin 2-3 palaa leipää päivässä, alkaa oireisto pahentua.
Jospa gluteeni tosiaan sitten vaikuttaa myös muille kuin keliaakikoille!?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 16.3.2011
Viestejä 24
0
 

 tipiq kirjoitti...
Tuohan voisi selittää sen, että ainakin minulla hiilari, eli lähinnä vilja yms. tekee vatsan tosi kipeäksi, ja se turpoaa ja monesti jopa menee ihan sekaisin.
Keliakin on tutkittu, juurikin, koska oireisto on ollut niin voimakas, mutta ei löytynyt muuta kuin krooninen tulehdus mahassa ja pohjukaissuolessa.
VHH on vienyt oireet lähes kokonaan ja heti, jos syö enemmän kuin 2-3 palaa leipää päivässä, alkaa oireisto pahentua.
Jospa gluteeni tosiaan sitten vaikuttaa myös muille kuin keliaakikoille!?
Jep, mulla on aika samanlainen juttu. Vähän voi viljasta syödä, esimerkiksi muutaman kerran viikossa korkeintaan kaurapuuroa, mutta ei yhtään enempää. Samoin siivun ruisleipää, mutta jos mitä tahansa vehnään tehtyä syön, niin alkaa järkyttävä turvotus yms "vatsaoireet". Pidemmällä viiveellä alkaa tulla ihottumaa, nuhaisuutta ja tummat silmänaluset.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 16.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Tämä artikkeli tuli eilen vastaan samaisesta aiheesta:

Clues to Gluten Sensitivity
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704893604576200393522456636.html
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 16.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Gluteeni intoleranssi, noh saipahan tuokin kelmi vaiva nimen :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 16.3.2011
Viestejä 24
0
 

Ja vielä yksi linkki :D

Gluteeniton ruokavalio voi auttaa ärtyvässä suolessa
http://www.pronutritionist.net/gluteeniton-ruokavalio-voi-auttaa-artyvassa-suolessa/
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 18.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
+1
 

Ja SCD-ruokavalio, sivut löytyy varmaan googlen haulla, porukka on vähän fanaattista jos keskusteluun osallistuu, mutta ei kannata ottaa niin vakavasti. Pääasia on että siellä on hyviä ruoka- ja leivonnaisohjeita, jotka ovat kaikki gluteenittomia, eivätkä sisällä ns. nopeita hiilihydraatteja, ne eivät sisällä myöskään mitään gluteenittomia jauhoja vaan ainoastaan manteli- papu- ja pähkinäjauhoja, mutta aina voi vähän mukailla. Muistaakseni keittokirjaan pääsee myös ryhmään rekisteröitymättä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 20.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 4015
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Uutisia > Gluteeni ja IBS (ärtyvän suolen oireyhtymä)