Kalorilaskuri

Sota lisäaineiden puolesta. Mistä on pienet puolukat tehty?

Sota lisäaineiden puolesta. Mistä on pienet puolukat tehty?

Keskustelun päävalikko > Uutisia > Sota lisäaineiden puolesta. Mistä on pienet puolukat tehty?

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Hapoista E 200 ja E 210, hyytelöimisaineesta E 440, väriaineista E 160a ja E 163 sekä aromeista.

http://www.taloussanomat.fi/paivittaistavarat/2011/12/07/nyt-syttyy-sota-lisaaineiden-puolesta/20111
8460/12
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 7.12.2011
0
 

Taitaa nuo lisäaineet olla kaksipiippuinen juttu. Monkeyfoodissa oli hiljattain ihan hyvä ja aiheellinen artikkeli: Nitriitti – makkaramaailman antibiootti. http://monkeyfood.net/2011/12/03/nitriitti-makkaramaailman-antibiootti/
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 7.12.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Kultainen keskitie lienee tässäkin järkevin vaihtoehto.

Ongelmakohtia on ainakin:

- Kuluttajat haluavat ruokansa mahdollisimman halvalla.

- Elintarviketeollisuus valmistaa tuotteensa mahdollisimman halvalla, joka tarkoittaa teollisesti valmistettua ja prosessoitua ruokaa.

- Koska ihmiset ovat tottuneet/totutettu liian makeaan ja suolaiseen makuun, on tuotteissa pakko olla lisäaineita, suolaa ja sokeria, jotta ne menisivät kaupaksi. Tämän takia moni ei syö tuoreita vihanneksia/kasviksia, koska nekään ei "maistu miltään", ellei niitä paista voissa ja (aromi)suolassa :)

- Kysynnän parempien (vähemmän prosessoitujen) tuotteiden puolesta pitäisi tietoisuuden mukana lisääntyä ja niistä pitäisi olla valmis maksamaan hieman enemmän.

- Valtion pitäisi tukea tätä kehitystä, koska kansanterveys toisi säästöjä pidemmällä aikavälillä (mm. ihmiset olisivat työkykyisiä pidempään, jos olisivat terveitä).
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 7.12.2011
0
 

"Valtion pitäisi tukea tätä kehitystä, koska kansanterveys toisi säästöjä pidemmällä aikavälillä (mm. ihmiset olisivat työkykyisiä pidempään, jos olisivat terveitä)."

Väität siis, että lisäaineet heikentävät kansanterveyttä. Heitäppä muutama tutkimus lisäaineiden haitallisuudesta.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 18.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 48
0
 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19063592
- En kyllä lukenut, mutta wikipedia linkkasi tähän.

Raskaana oleville suositellaan että "Syklamaattia E952 ja sakariinia E954" ei käytetä koska aiheuttavat syöpää.
http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/aiheet/tietopaketit/ravitsemustietoa/suomalaiset/raskausaika/valtetta
vat_elintarvikkeet


Tässä on juttua nitriiteistä (en jaksa etsiä alkuperäistä julkaisua).
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6560121.stm
Nitriitin suosistussaantiarvo ADI muuten ylittyy varsinkin lapsilla helposti.
"Suomessa makkararuokia tulisi syödä ravitsemussuositusten mukaan vain kerran tai kaksi viikossa."
http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/15+kysymystä+ja+vastausta+ruuan+lisäaineista/1135265035035
Tuosta hesarin jutusta voi myös sitten poimia muita myrkyllisiä. Tämäkin on hauska: "Ylivilkkautta aiheuttavien yhdistelmien käyttöä ei ole rajoitettu elintarvikkeissa, koska tutkijat eivät ole pystyneet selvittämään, mikä niissä aiheuttaa ylivilkkauden."

No joo en jaksa enempää etsiä, mutta esim. aspartaamista löytyy monta kielteistä julkaisua ja monta julkaisua jossa taas teilataan kielteiset julkaisut. Eli kyllä niitä löytyy aivan liikaa, jotta tavis siitä oikeaa kuvaa voisi muodostaa.

Tällä hetkellä tutkimus painottuu lisäaineiden monivaikutukseen sanoi joku tutkija telkussa tai lehdessä parin viikon sisään.

Ongelma melkein kaikissa lisäainetutkimuksissa on, että rahoitus tulee suurimmaksi osaksi ruokateollisuudelta, yleinen rahoitus valitsee kohteikseen 'mielenkiintoisempia' aiheita. Sanoi kanssa joku jota en muista jossain mediassa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 18.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 369
0
 

 Tero kirjoitti...
... Tämän takia moni ei syö tuoreita vihanneksia/kasviksia, koska nekään ei "maistu miltään", ellei niitä paista voissa ja (aromi)suolassa :) ...
Mutta mutta supermaistajatkaan eivät yleensä pidä niiden mausta :D Tosi juttu. Vaikka en olekkaan supermaistaja, niin aika monen vihanneksen ja hedelmän maku on kyllä ihan kauhean hyökkäävä. Sitä on hyvä pehmentää mausteilla. Enkä muuten ythään ihmettele, että ihmiset eivät syö vihanneksia vaan ne aiheuttavat yrjöreaktion jos on ruokalassa edes kerran keitettyjä vihenneksia lautaselleen laittanut.En ymmärrä miten ne voi saada niin pahoiksi. Muutenkin omassa kokkauksessani olen huomannut, että vihannesten laittaminen oikeasti-maukkaaksi on omilla keittotaidoillani aikas vaikeaa ja enemmänkin tuuria kuin taitoa. (paitsi jos käyttää voita/kermaa/juustoa mieluummin samanaikaisesti Itkettää )
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 18.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 369
0
 

 Braveslice kirjoitti...
 Tero kirjoitti...
... Tämän takia moni ei syö tuoreita vihanneksia/kasviksia, koska nekään ei "maistu miltään", ellei niitä paista voissa ja (aromi)suolassa :) ...
Mutta mutta supermaistajatkaan eivät yleensä pidä niiden mausta :D Tosi juttu. Vaikka en olekkaan supermaistaja, niin aika monen vihanneksen ja hedelmän maku on kyllä ihan kauhean hyökkäävä. Sitä on hyvä pehmentää mausteilla. Enkä muuten ythään ihmettele, että ihmiset eivät syö vihanneksia vaan ne aiheuttavat yrjöreaktion jos on ruokalassa edes kerran keitettyjä vihenneksia lautaselleen laittanut.En ymmärrä miten ne voi saada niin pahoiksi. Muutenkin omassa kokkauksessani olen huomannut, että vihannesten laittaminen oikeasti-maukkaaksi on omilla keittotaidoillani aikas vaikeaa ja enemmänkin tuuria kuin taitoa. (paitsi jos käyttää voita/kermaa/juustoa mieluummin samanaikaisesti Itkettää )
Tuo ruokalapuoli on kyllä aivan totta, mutta mutta... mun mielestä monet rehut, vallankin marjat ja hedelmät maistuu "paljaaltaan" aivan hemmetin hyviltä. Viiraakohan mulla päästä Miettii ankarasti Nauraa hysteerisesti
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 18.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Pointti onkin se, että kun syödään suositusten mukaisesti. Kaikilla lisäaineilla on jokin raja, jonka jälkeen alkaa tulla sivareita. Tosin sama pätee kaikkeen tässä maailmassa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 18.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 48
0
 

 Arto86 kirjoitti...
Pointti onkin se, että kun syödään suositusten mukaisesti. Kaikilla lisäaineilla on jokin raja, jonka jälkeen alkaa tulla sivareita. Tosin sama pätee kaikkeen tässä maailmassa.
Mikä on suositusten mukaisesti eli mitä siis tarkoitat? THL vai mitä???
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 19.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 887
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Uutisia > Sota lisäaineiden puolesta. Mistä on pienet puolukat tehty?