Kalorilaskuri

Väitös: Ravinnon glykeeminen indeksi ei selitä tyypin 2 diabetekseen sairastumis

Väitös: Ravinnon glykeeminen indeksi ei selitä tyypin 2 diabetekseen sairastumis

Keskustelun päävalikko > Uutisia > Väitös: Ravinnon glykeeminen indeksi ei selitä tyypin 2 diabetekseen sairastumis

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Aikaisemmin on esitetty, että ne ravinnon hiilihydraatit, jotka nostavat aterian jälkeen veren sokeripitoisuutta nopeasti ja voimakkaasti, lisäisivät riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Tätä ei tue THL:n tutkijan Minna Similän väitöskirjan tulokset.

Lisää luettavaa http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/uutinen?id=29225

Jutun lopussa on linkki itse tutkimukseenkin http://www.thl.fi/thl-client/pdfs/22ab7d76-ffa5-4d34-93db-59259ba281f3

***

Vaikuttaako kellään omiin mielipiteisiin ko asiasta se, että THL on mukana tutkimuksessa?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 10.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Itse luen Hexebergin kirjaa missä on D2 selätetty VHHlla ja nimenomaan eläinrasvoilla.
Surukseni täytyy sanoa, että uskon THL julkaisevan vain heidän aatteeseen sopivat tutkimukset...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 10.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 345
-1
 

Mielenkiintoinen tutkimus. THL:n mukanaolo ei vaikuta ainakaan negatiivisesti. En jaksa usko että koko pulju ajaisi suomen kansaa kaikissa toimissaan sairastumaan Rolling on the Floor Laugh
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 10.4.2012
Viestejä 11
+5
 

Siis tuon tutkimuksen tiivistelmässä kerrotaan, että ylipaino on suurempi riskitekijä tyypin 2 diabeteksen ilmaantumisen kannalta kuin yksittäisten ruoka-aineiden valinta. Tutkimuskohteena suuri joukko tupakoivia miehiä. Minusta tulokset kyllä ovat uskottavia, onhan THL:n tutkijoilla ollut käytössään suuri aineisto. Ei tuo tieto liikapainon suuresta merkityksestä tässä asiassa kyllä yllätä ketään!

Toisaalta en tämän yhteenvedon luettuani myöskään kiirehdi mässäilemään sokerilla ja muilla nopeilla hiilihydraateilla! Minulle näiden nauttimiseen liittyvä nopea verensokerin nousu ja vastalasku kyllä johtavat melkoiseen näläntunteeseen siinä matalan verensokerin vaiheessa ja nälkätuntemuksiin, ahmimishaluun (ja liikapainoon sekä mm. diabetespeikkoon). Minun on ehdottomasti helpompi pysytellä normaalipainossa, kun valitsen ruokapöytääni matalamman glykeemisen indeksin hiilihydraatteja ja ateriakokonaisuuksia. Syömään!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 11.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 352
0
 

Lainaus A Heikkilän blogista:


Kysymys on taas samasta roskasta kuin P-K –tutkimuksessa, että ”ookkona mummu syönyt pullaa” Täydellinen hämäys ja manipuloitu tutkimus, joka on tehty menetelmällä, minkä ei odottaisi enää nykyaikana ylittävän julkaisukynnystä, mutta mehän elämmekin viestintätoimistojen manipuloidussa todellisuudessa. Siellä mainokset ovat sama asia kuin totuus Tutkimuksia tehdään tukemaan hypeä. Lukekaa Tiusasen kirja, niin ymmärrätte, miksi ja mikä mättää Suomessa, jonka tulevaisuus on todella synkkä, kun valtaapitävien henkinen taso on sitä luokkaa kuin on.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 14.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 345
-3
 

Huomasitte kai, että Helsingin Sanomat uutisoi nyt sunnuntaina lisää tuosta Minna Similän väitöskirjatyöstä, nyt mobinetissä yhteenveto-otsikkona: "Väitös: Karppaajat ovat alttiimpia diabetekselle." Siinä taas lisää kaloritonta pureskeltavaa karppiuskovaisille. Kahvituttaa
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 15.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 352
0
 

Tuo uusi tutkimus oli mielenkiintoinen taas ja kysehän oli ravinnon GI:stä. Mitä tahansa voi väittää, mutta perusteleminen onkin sitten vaikeampaa. Yksittäiset tutkimukset voi heittää, mutta kokonaisuus ei. Tutkimus on juuri keskustelua ja kehittelyä. Ja muuten moni poliitikko on keskimääräistä älykkäämpi, kuten moni muukin menestynyt ihminen. En muuten jaksa lukea suomen tunnetuimman karppauslääkärin blogia, kun on niin epäjohdonmukaista tekstiä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 15.4.2012
Viestejä 11
+2
 

"Similä toivoo lisää sävyjä jyrkkään ruokakeskusteluun, jossa tuomitaan välillä hiilihydraatit, välillä rasvat. Hänen mukaansa hyvässä ruokavaliossa on molempia."

Hauskasti kyllä lyttää proteiinin, mutta se kai jo tiedettiin.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=articleHtmlmerkk
iampmerkkihtmlid=76931:vaeitoes-hiilihydraattien-suosiminen-pienentaeae-diabetesriskiae&
;catid=38:tiede&Itemid=7
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 16.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 369
0
 

Eikös tuo diabeteksen ja proteiinin yhteys koskenut nimenomaan eläinproteiinia?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 16.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 175
0
 

Lukeeko joku oikeasti vielä tosissaan Antti Heikkilän juttuja? :)
Mitä itse tutkimukseen tulee niin Laatikaisen Reijo on asiaa blogissaan pohdiskellut, kannattaa lukea.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 18.4.2012
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 48
+2
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Uutisia > Väitös: Ravinnon glykeeminen indeksi ei selitä tyypin 2 diabetekseen sairastumis