Kevyempi täytekakku??+muut herkut
kevyempi täytekakku??+muut herkut
Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > kevyempi täytekakku??+muut herkut
Onko kellään kevyen täytekakun ohjetta?? Synttärit lähenee... mitähän muuta kevyttä voisi tarjota.. tekisi mieli pizzaa, mutta miten siitä saisi kevyempää
ke 9.8.2006
Viestejä 2
Viestejä 2
0
Moikka!
Kakusta en osaa sanoa, mutta pitsan/suolaisen piirakan voisi tehdä tällaisellä ohjeella:
1/3 rahkapurkista
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 kananmuna
Kaikki vaan sekasin ja piirakkavuokaan. Kannattaa laittaa piirakkavuokaan leivinpaperi, irtoaa paremmin. Tämä levitetään ainoastaan pohjalla, ei reunoille! Jos haluaa pellillisen, niin kolminkertaisena ohje. Päälle voi laittaa sitten ihan mitä haluaa..
Esim:
kinkkua, juustoa, paprikaa, sipulia jne.. Kevyitä vaihtoehtoja vaan peliin, niin kevyttä tulee..
Kakusta en osaa sanoa, mutta pitsan/suolaisen piirakan voisi tehdä tällaisellä ohjeella:
1/3 rahkapurkista
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 kananmuna
Kaikki vaan sekasin ja piirakkavuokaan. Kannattaa laittaa piirakkavuokaan leivinpaperi, irtoaa paremmin. Tämä levitetään ainoastaan pohjalla, ei reunoille! Jos haluaa pellillisen, niin kolminkertaisena ohje. Päälle voi laittaa sitten ihan mitä haluaa..
Esim:
kinkkua, juustoa, paprikaa, sipulia jne.. Kevyitä vaihtoehtoja vaan peliin, niin kevyttä tulee..
ke 9.8.2006
Viestejä 361
Viestejä 361
0
Kaverini on monesti korvannut täytekakun kerman maitorahkalla... pelittää erittäin hyvin ja on hyvää...
ke 9.8.2006
Viestejä 181
Viestejä 181
0
- kakkupohjaan vähemmän sokeria
- vehnäjauhoja voisi periaatteessa jollakin, eri asia millä uskaltaa
- kermavaahdosta osan voi korvata rahkalla (http://www.valio.fi/channels/www/etusivu/keittokirja/ruokaohjeet/RO_OHJEET/1572.html)
- täytteeksi itse survottuja marjoja tai jotain kevythilloa, itse suosin ensimmäistä vaihtoehtoa
- koristeiksi marjoja / hedelmiä
- vehnäjauhoja voisi periaatteessa jollakin, eri asia millä uskaltaa
- kermavaahdosta osan voi korvata rahkalla (http://www.valio.fi/channels/www/etusivu/keittokirja/ruokaohjeet/RO_OHJEET/1572.html)
- täytteeksi itse survottuja marjoja tai jotain kevythilloa, itse suosin ensimmäistä vaihtoehtoa
- koristeiksi marjoja / hedelmiä
ke 9.8.2006
Viestejä 974
Viestejä 974
0
Kokeiles tätä:
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/aurinkoinen-jogurttikakku.aspx.
on hyvää ja kevyttä
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/aurinkoinen-jogurttikakku.aspx.
on hyvää ja kevyttä
ke 9.8.2006
Viestejä 54
Viestejä 54
0
nammm.. pakko tehä itelleni syssymmälläkitta58 kirjoitti...Kokeiles tätä:
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/aurinkoinen-jogurttikakku.aspx.
on hyvää ja kevyttä
ilman tota kuvaa oisin vierastanu ajatusta
ke 9.8.2006
Viestejä 974
Viestejä 974
0
Miten olisi rahkapohjainen hyydyke/jäädykekakku?
Itse en maitotuotteita (enkä muitakaan eläinperäisiä) käytä, mutta muistan lapsuudesta, että hyvää oli.
Itse en maitotuotteita (enkä muitakaan eläinperäisiä) käytä, mutta muistan lapsuudesta, että hyvää oli.
to 10.8.2006
Viestejä 52
Viestejä 52
0
Vehnäjauhot voi korvata speltillä, mikä on täysjyvätuote. Jauhoja löytyy ainakin prismasta. Maku on jopa parempi. Kermavaahdon voi korvata creme vanilla - kastikkeella (rasva 12%) tai sillä Flora vispillä (rasva 20%). Kummastakin tulee hyvä.laurak kirjoitti...- kakkupohjaan vähemmän sokeria
- vehnäjauhoja voisi periaatteessa jollakin, eri asia millä uskaltaa
- kermavaahdosta osan voi korvata rahkalla (http://www.valio.fi/channels/www/etusivu/keittokirja/ruokaohjeet/RO_OHJEET/1572.html)
- täytteeksi itse survottuja marjoja tai jotain kevythilloa, itse suosin ensimmäistä vaihtoehtoa
- koristeiksi marjoja / hedelmiä
Täytteeksi voi laittaa tuoreita marjoja ja rahkaa. Sokeria ei juurikaan tarvii, jos laittaa riittävästi marjoja. Rahkana voi käyttää myös ehrmannin rahkaa, joka on "juoksevampaa" kuin valio yms.
su 13.8.2006
Viestejä 3
Viestejä 3
0
Juustokakuista saa tosi kevyitä ja ovat varsin hyviä ja helppoja tehdä, liivatetta ei kannata vierastaa, käyttö on helppoa kun mikä, eikä tarvitse edes paistaa.
Tässä yks perusohje:
Pohja: 10 digestive keksiä ja 50g rasvaa
Sulata rasva, murskaa keksit, sekoita. Laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi, taputtele seos sinne ja laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
Täyte:
5 liivatelehteä, purkki rahkaa, purkki kevyt hovijuustoa (esim vanilja), purkki flora vanillaa, kaksi omenaa, kanelia t. piparkakkumaustetta(sokeria t. vanilja sokeria, sitruunamehua pari rkl)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, vatkaa flora vanilla vaahdoksi, sekoita rahka ja juusto joukkoon, kuori omenat ja esim. raasta "mussuksi" tai käytä monitoimikonetta tms. ja sekoita täytteeseen. sitrunaa voi laittaa ettei omena tummu ja sokeria ja kanelia tms. maun mukaan. Purista vesi pois liivatteista ja sekoita pieneen määrään (alle puoli dl) kiehuvaa vettä. Kaada liivate nauhana täyttteen sekaan, sekoita ja kaada vuokaan pohjan päälle. Kakku hyytyy valmiiksi jääkaapissa parissa tunnissa. Ja nam syömään .
Ohjetta voi vielä keventää radikaalisti käyttämällä esim. mariekeksejä ja rasvan sijaan pieni tilkka esim. omena- tai appelsiini mehua. Ei pysy ihan yhtä hyvin kasassa mutta täytteen kanssa kyllä.
Täytettä voi varioida, ihan hyvä tulee esim. mansikkaa, rahkaa, jugurttia ja flora vanillaa. Olen joskus laskenu ohjeen kalorit, mut en nyt niitä muista. Saahan nuo kun jaksaa vaan tehdä reseptin laskuriin.
Tässä yks perusohje:
Pohja: 10 digestive keksiä ja 50g rasvaa
Sulata rasva, murskaa keksit, sekoita. Laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi, taputtele seos sinne ja laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
Täyte:
5 liivatelehteä, purkki rahkaa, purkki kevyt hovijuustoa (esim vanilja), purkki flora vanillaa, kaksi omenaa, kanelia t. piparkakkumaustetta(sokeria t. vanilja sokeria, sitruunamehua pari rkl)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, vatkaa flora vanilla vaahdoksi, sekoita rahka ja juusto joukkoon, kuori omenat ja esim. raasta "mussuksi" tai käytä monitoimikonetta tms. ja sekoita täytteeseen. sitrunaa voi laittaa ettei omena tummu ja sokeria ja kanelia tms. maun mukaan. Purista vesi pois liivatteista ja sekoita pieneen määrään (alle puoli dl) kiehuvaa vettä. Kaada liivate nauhana täyttteen sekaan, sekoita ja kaada vuokaan pohjan päälle. Kakku hyytyy valmiiksi jääkaapissa parissa tunnissa. Ja nam syömään .
Ohjetta voi vielä keventää radikaalisti käyttämällä esim. mariekeksejä ja rasvan sijaan pieni tilkka esim. omena- tai appelsiini mehua. Ei pysy ihan yhtä hyvin kasassa mutta täytteen kanssa kyllä.
Täytettä voi varioida, ihan hyvä tulee esim. mansikkaa, rahkaa, jugurttia ja flora vanillaa. Olen joskus laskenu ohjeen kalorit, mut en nyt niitä muista. Saahan nuo kun jaksaa vaan tehdä reseptin laskuriin.
ma 14.8.2006
Viestejä 393
Viestejä 393
0
Ei toimi tuo pirkan jogurttikakun linkki....
ke 16.8.2006
Viestejä 7
Viestejä 7
0
Ota linkin lopussa oleva piste pois niin toimii.
to 17.8.2006
Viestejä 207
Viestejä 207
0
Siellä on näköjään piste lopussa ota se pois niin jo toimii.
pe 18.8.2006
Viestejä 54
Viestejä 54
0
Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > kevyempi täytekakku??+muut herkut