Laihduttajan ruoka top10->
Laihduttajan ruoka top10->
Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > Laihduttajan ruoka top10->
Tein tällästä listaa aikani kuluksi...Siis lemppari-ruokatuotteet, mistä on apua laihdutuksessa:
Protskuu:
-Parsakaali
-Kalkkunanfileesuikaleet
-Torinon proteiinimakarooni
Kuituja:
-Vehnäleseet 37,5g/100g
-FiberHusk, psylliumsiemenen kuori 85g/100g
Snacksuja:
-paahdetut soijapavut
Makeita herkkuja:
-ananasrahka
-Nutrilet kramel tai myDiet- patukat (hieman vähäkalorisempi vaihtoehto)
-Pirkan sokeriton salmiakki
-Valion kevyt toffeejäätelö (120kcal,namnam)
LISTAA VOI JATKAA
Protskuu:
-Parsakaali
-Kalkkunanfileesuikaleet
-Torinon proteiinimakarooni
Kuituja:
-Vehnäleseet 37,5g/100g
-FiberHusk, psylliumsiemenen kuori 85g/100g
Snacksuja:
-paahdetut soijapavut
Makeita herkkuja:
-ananasrahka
-Nutrilet kramel tai myDiet- patukat (hieman vähäkalorisempi vaihtoehto)
-Pirkan sokeriton salmiakki
-Valion kevyt toffeejäätelö (120kcal,namnam)
LISTAA VOI JATKAA
la 11.3.2006
Viestejä 103
Viestejä 103
0
Vaikka sinänsä napostelu ja TV:n edessä syöminen on pahaksi, niin porkkana- ja kurkkusuikaleet ja kevyt kermaviili + lempidippi on aika jees.
;>
;>
la 11.3.2006
Viestejä 6
Viestejä 6
0
Suosittelen kyllä ottamaan proteiinit aivan jostain muusta lähteestä kuin parsakaalista tai proteiinimakaronista. Ihmisen keho ei pysty hyödyntämään kasvikunnan proteiineja kovin hyvin (soija on poikkeus) koska niissä on aika vajavainen aminohapporakenne. Eli kaikki proteiini olisi hyvä ottaa maito/liha/siipikarja-tuotteista, näissä tuotteissa on aikalailla ihanteellinen aminohapporakenne ihmisen biologiaa ajatellenkatastus kirjoitti...Tein tällästä listaa aikani kuluksi...Siis lemppari-ruokatuotteet, mistä on apua laihdutuksessa:
Protskuu:
-Parsakaali
-Kalkkunanfileesuikaleet
-Torinon proteiinimakarooni
Kuituja:
-Vehnäleseet 37,5g/100g
-FiberHusk, psylliumsiemenen kuori 85g/100g
Snacksuja:
-paahdetut soijapavut
Makeita herkkuja:
-ananasrahka
-Nutrilet kramel tai myDiet- patukat (hieman vähäkalorisempi vaihtoehto)
-Pirkan sokeriton salmiakki
-Valion kevyt toffeejäätelö (120kcal,namnam)
LISTAA VOI JATKAA
Mä muuttaisin ton proteiinilistan näin:
- Siipikarjatuotteet (kana, kalkkuna)
- Maitotuotteet (rahka, maito, juusto)
- Lihatuotteet (porsaan sisä/ulkofileetä)
su 12.3.2006
Viestejä 51
Viestejä 51
0
Voiko nuo kaikki lihat huoletta korvata erilaisilla soijatuotteiilla? Tai siis että saako proteiinin sitten niistä samalla tavalla? En ole koskaan tullut ajatelleeksi että proteiineissa olisi jotain eroa...
Itselleni kun ei nuo lihatuotteet ole viiteentoista vuoteen enää maistuneet, syystä jos toisestakin.
Onhan sitten tietenkin maito ja siitä jalostetut tuotteet
Itselleni kun ei nuo lihatuotteet ole viiteentoista vuoteen enää maistuneet, syystä jos toisestakin.
Onhan sitten tietenkin maito ja siitä jalostetut tuotteet
ma 13.3.2006
Viestejä 7
Viestejä 7
0
Minä lisäisin kanssa proteiinilistaan
Kalat:
- seiti
- tonnikala
- lohi
herkkuihin muuttaisin ananasrahkan:
- kaikki rahka
Kalat:
- seiti
- tonnikala
- lohi
herkkuihin muuttaisin ananasrahkan:
- kaikki rahka
ma 13.3.2006
Viestejä 147
Viestejä 147
0
Makeita herkkuja:
Ingmanin kevyt-mansikkajäde 100kcal/100g
Ingmanin kevyt-mansikkajäde 100kcal/100g
ma 13.3.2006
Viestejä 20
Viestejä 20
0
ma 13.3.2006
Viestejä 62
Viestejä 62
0
Viikonloppuna tuli huomattua sellainen huono puoli tuossa kevyt jäätelössä, että sen ahmaisee helposti melkein koko paketin...ja sehän ei sitten ollekaan yhtään kevyttä...saatika terveellistä.
Parsaa ja protskumakaronia oon käyttäny lähinnä korvaamaan perunaa eli oon vetäny lihan tai kalan kanssa. Tälläinen ateria ei nosta niin nopeasti verensokeria ja pitää nälän loitolla. Parsassa on myös paljon vitamiineja ja ei juuri yhtään kaloreita!
Miksi jotkut proteiinit ei ole niin hyviä? valaiskaa tyhmempää
Kalat unohdin, kun niitä syön aina vaikka en laihduttaiskaan.
muutetaan vähän listaa:
-maitorahka
-kalat
-kalkkunalihasuikaleet, rasvaa 1%
-parsakaali
-paahdetut soijapavut
-kurkku, porkkana + kermaviilidippi
-ananas
-kevytjäätelö
-Pirkan sokeriton salmiakki
...ei toi aspartaami(tuossa) salmiakissa taida olla terveellistä..
ananas on kyllä hyvää, koska on makeaa ja vähäkalorista, ei tarvi lisäillä noita keinomakeutusaineita.
Parsaa ja protskumakaronia oon käyttäny lähinnä korvaamaan perunaa eli oon vetäny lihan tai kalan kanssa. Tälläinen ateria ei nosta niin nopeasti verensokeria ja pitää nälän loitolla. Parsassa on myös paljon vitamiineja ja ei juuri yhtään kaloreita!
Miksi jotkut proteiinit ei ole niin hyviä? valaiskaa tyhmempää
Kalat unohdin, kun niitä syön aina vaikka en laihduttaiskaan.
muutetaan vähän listaa:
-maitorahka
-kalat
-kalkkunalihasuikaleet, rasvaa 1%
-parsakaali
-paahdetut soijapavut
-kurkku, porkkana + kermaviilidippi
-ananas
-kevytjäätelö
-Pirkan sokeriton salmiakki
...ei toi aspartaami(tuossa) salmiakissa taida olla terveellistä..
ananas on kyllä hyvää, koska on makeaa ja vähäkalorista, ei tarvi lisäillä noita keinomakeutusaineita.
ma 13.3.2006
Viestejä 103
Viestejä 103
0
Noissa Pirkan lakukissoissakin on pussin mukaan kuitua 40g/100g.
ma 13.3.2006
Viestejä 20
Viestejä 20
0
Oho, onpas lakuissa kuitua
Perustunee siihen, että maha toimii varmasti, kun niitä pussillisen vetää kerralla
Listatkaa vaan noita herkkuja tänne, itse olen pidättäytynyt niistä jo kuuden viikon ajan aika onnistuneesti (eikä ole tehnyt edes mieli, joten en ole "kevytnameja" ja jädejä etsinytkään), mutta joskus jos tekee mieli, niin on täältä helppo käydä katsomassa, mitä ostaisi.
Omia laihduttajan ruokiani ovat:
Maustetut tomaattimurskat
Valion vähäkaloriset mehukeitot (aivan buenoa puuron kera)
Katkaravut ja tonnikala
Purkkiherkkusienet
Kukkakaali
Sekä Lämminkuppi katkarapukeitto, johon sekoitettu raejuustoa ja ruisleipäpaloja
Perustunee siihen, että maha toimii varmasti, kun niitä pussillisen vetää kerralla
Listatkaa vaan noita herkkuja tänne, itse olen pidättäytynyt niistä jo kuuden viikon ajan aika onnistuneesti (eikä ole tehnyt edes mieli, joten en ole "kevytnameja" ja jädejä etsinytkään), mutta joskus jos tekee mieli, niin on täältä helppo käydä katsomassa, mitä ostaisi.
Omia laihduttajan ruokiani ovat:
Maustetut tomaattimurskat
Valion vähäkaloriset mehukeitot (aivan buenoa puuron kera)
Katkaravut ja tonnikala
Purkkiherkkusienet
Kukkakaali
Sekä Lämminkuppi katkarapukeitto, johon sekoitettu raejuustoa ja ruisleipäpaloja
ti 14.3.2006
Viestejä 102
Viestejä 102
0
En ole koskaan maistanut soijapapuja, ovat hyviä (ihan siis lihansyöjienkin mielestä :wink ??
Ja paahdetut soijapavut, paahdetaanko ne pannulla, uunissa ja kauanko täytyy paahtaa? Ovatko ne suoraan paahdettavissa tai täytyykö niitä esim. liottaa??
Ja paahdetut soijapavut, paahdetaanko ne pannulla, uunissa ja kauanko täytyy paahtaa? Ovatko ne suoraan paahdettavissa tai täytyykö niitä esim. liottaa??
ti 14.3.2006
Viestejä 140
Viestejä 140
0
Ne paahdetut soijapavut maistuu vähän niinkuin suolapähkinöiltä. niistä tulee tosi energinen olo, ainakin mulle toimii piristävästi . En tiedä johtuuko se korkeasta kasviestrogeenistä (?) vai mistä..
oon ostanu valmiiksi paahdettuja nimeltään "HENGKANG", saa luontaistuotekaupoista.
Unohdin listasta MARJAT! Kaikki marjat, eritoten herukat,puolukat,mustikat... on terveellisiä ja vähäkalorisia
tässä pari mixausta:
-Luonnonjogurtti+ mustaherukkakeitto+marjasekoitus
-porkkanaraaste+anasmurska(+mantelit,pähkinät+kookoshiutaleet+rahka)
suluissa olevat vain vähän pinnalle, makua antamaan
mikähän on aspartaamin virallisterveellinen vuorokausiannos?
oon ostanu valmiiksi paahdettuja nimeltään "HENGKANG", saa luontaistuotekaupoista.
Unohdin listasta MARJAT! Kaikki marjat, eritoten herukat,puolukat,mustikat... on terveellisiä ja vähäkalorisia
tässä pari mixausta:
-Luonnonjogurtti+ mustaherukkakeitto+marjasekoitus
-porkkanaraaste+anasmurska(+mantelit,pähkinät+kookoshiutaleet+rahka)
suluissa olevat vain vähän pinnalle, makua antamaan
mikähän on aspartaamin virallisterveellinen vuorokausiannos?
ti 14.3.2006
Viestejä 103
Viestejä 103
0
http://www.elintarvikevirasto.fi/kuluttajalle/index.html?page=895katastus kirjoitti...mikähän on aspartaamin virallisterveellinen vuorokausiannos?
elintarvikevirastoa lainaten:
"Aspartaamin hyväksyttävä päivittäin saanti (ADI) on 40 mg/painokilo. "
Eli aika paljon tosin että tarkoitettaisiinkohan tuolla ihannepainoa, koska huomattavasti ylipainoisillahan tuo voisi olla aivan hurja... mene ja tiedä
itse en aspartaamia käytä > Huono olo, liian makiaaaa
ti 14.3.2006
Viestejä 147
Viestejä 147
0
Aspartaamista on saatu huhuilla aikaan melkoinen myrkky. Tässä esim viimeisiä artikkeleita, joita on julkaistu:
Jos et jaksa lukea niin otsikko kertoo kaiken: aspartaamilla makeutettuja limuja enintään 4 litraa päivässä!
Enintään neljä litraa päivässä
Suomessa vain hyväksyttyjä lisäaineita saa käyttää elintarvikkeiden valmistukseen. Lisäaineiden käytöstä elintarvikkeiden valmistuksessa on tarkat määräykset elintarvikelainsäädännössä. Aineiden turvallisuutta arvioidaan kansainvälisissä riippumattomissa asiantuntijaryhmissä. Ennen hyväksyntää lisäaineet testataan erityyppisin kokein, joissa selvitetään aineiden myrkyllisiä vaikutuksia ja syöpävaarallisuutta. Turvallisuutta arvioidaan myös saantitutkimusten avulla.
Turvallisuus- ja saantitutkimusten perusteella komiteat asettavat joillekin lisäaineille ADI-arvon (Acceptable Daily Intake). ADI-arvo tarkoittaa hyväksyttävää päivittäistä saantia, jolle ihminen voi altistua periaatteessa koko ikänsä ilman terveydellisiä haittavaikutuksia.
ADI-arvo ilmoitetaan milligrammoina henkilön painokiloa kohden. Aspartaamin ADI-arvo on 40 milligrammaa/kg. ADI-arvon perusteella laskien (ja olettaen, että juomaan on käytetty suurin sallittu määrä makeutusaineita), 60-kiloinen henkilö saa turvallisesti käyttää joka päivä aspartaamilla makeutettua tuotetta neljä litraa.
Euroopan unioni edellyttää, että kansalaisten lisäaineiden saantia seurataan. Siihen perustuvat määräykset ja niiden kehittämistyö. Elintarvikevirasto on kartoittanut suomalaisten lisäaineiden saantia ja tutkimusten perusteella lisäaineiden saanti ei ole suomalaisella aikuisväestöllä kansanterveydellinen ongelma. Viraston mukaan myös alle kuuden vuoden ikäisillä lapsilla lisäaineiden saanti on keskimäärin kohtuullisella ja turvallisella tasolla
– Aspartaamin ja syövän yhteydestä ei ole olemassa tieteellistä näyttöä. Viimeisin arvio oli vuodelta 2002, ja siinä ei ollut mitään näyttöä siitä, että aspartaamin käyttöä olisi syytä muuttaa. Koska italialainen tutkimuslaitos on kuitenkin hiljattain raportoinut aspartaamin käytön ja syövän mahdollisesta yhteydestä koe-eläimillä tehdyissä tutkimuksissa, EFSA tutkii jälleen asiaa. Tutkimuksen odotetaan valmistuvan loppukeväästä, ylitarkastaja Taina Rautio Elintarvikevirastosta sanoo. – Vasta silloin saamme kuulla, tuleeko aspartaamin käyttöön uusia rajoituksia vaiko ei.
Rautio kertoo, että vastoin yleistä luuloa aspartaami ei kerry elimistöön, vaan hajoaa.
– Normaalisti kevytlimsoja ei myöskään juoda joka päivä, eikä varsinkaan useita litroja päivässä.
Jos kuluttaja kuitenkin arvioi saavansa liikaa jotakin tiettyä lisäainetta, neuvomme valitsemaan tuotteita, joissa on käytetty eri lisäainetta makeuttajana. Lisäaineiden käyttö on asia, joka jokaisen kuluttajan on itse arvioitava ja kontrolloitava.
Lainaus on mtv3:n helmi sivuilta, hyvinvointi. Sieltä löytyy aiheesta vielä lisääkin.
Aspartaamista on lakikin: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2005/20050117
Jos et jaksa lukea niin otsikko kertoo kaiken: aspartaamilla makeutettuja limuja enintään 4 litraa päivässä!
Enintään neljä litraa päivässä
Suomessa vain hyväksyttyjä lisäaineita saa käyttää elintarvikkeiden valmistukseen. Lisäaineiden käytöstä elintarvikkeiden valmistuksessa on tarkat määräykset elintarvikelainsäädännössä. Aineiden turvallisuutta arvioidaan kansainvälisissä riippumattomissa asiantuntijaryhmissä. Ennen hyväksyntää lisäaineet testataan erityyppisin kokein, joissa selvitetään aineiden myrkyllisiä vaikutuksia ja syöpävaarallisuutta. Turvallisuutta arvioidaan myös saantitutkimusten avulla.
Turvallisuus- ja saantitutkimusten perusteella komiteat asettavat joillekin lisäaineille ADI-arvon (Acceptable Daily Intake). ADI-arvo tarkoittaa hyväksyttävää päivittäistä saantia, jolle ihminen voi altistua periaatteessa koko ikänsä ilman terveydellisiä haittavaikutuksia.
ADI-arvo ilmoitetaan milligrammoina henkilön painokiloa kohden. Aspartaamin ADI-arvo on 40 milligrammaa/kg. ADI-arvon perusteella laskien (ja olettaen, että juomaan on käytetty suurin sallittu määrä makeutusaineita), 60-kiloinen henkilö saa turvallisesti käyttää joka päivä aspartaamilla makeutettua tuotetta neljä litraa.
Euroopan unioni edellyttää, että kansalaisten lisäaineiden saantia seurataan. Siihen perustuvat määräykset ja niiden kehittämistyö. Elintarvikevirasto on kartoittanut suomalaisten lisäaineiden saantia ja tutkimusten perusteella lisäaineiden saanti ei ole suomalaisella aikuisväestöllä kansanterveydellinen ongelma. Viraston mukaan myös alle kuuden vuoden ikäisillä lapsilla lisäaineiden saanti on keskimäärin kohtuullisella ja turvallisella tasolla
– Aspartaamin ja syövän yhteydestä ei ole olemassa tieteellistä näyttöä. Viimeisin arvio oli vuodelta 2002, ja siinä ei ollut mitään näyttöä siitä, että aspartaamin käyttöä olisi syytä muuttaa. Koska italialainen tutkimuslaitos on kuitenkin hiljattain raportoinut aspartaamin käytön ja syövän mahdollisesta yhteydestä koe-eläimillä tehdyissä tutkimuksissa, EFSA tutkii jälleen asiaa. Tutkimuksen odotetaan valmistuvan loppukeväästä, ylitarkastaja Taina Rautio Elintarvikevirastosta sanoo. – Vasta silloin saamme kuulla, tuleeko aspartaamin käyttöön uusia rajoituksia vaiko ei.
Rautio kertoo, että vastoin yleistä luuloa aspartaami ei kerry elimistöön, vaan hajoaa.
– Normaalisti kevytlimsoja ei myöskään juoda joka päivä, eikä varsinkaan useita litroja päivässä.
Jos kuluttaja kuitenkin arvioi saavansa liikaa jotakin tiettyä lisäainetta, neuvomme valitsemaan tuotteita, joissa on käytetty eri lisäainetta makeuttajana. Lisäaineiden käyttö on asia, joka jokaisen kuluttajan on itse arvioitava ja kontrolloitava.
Lainaus on mtv3:n helmi sivuilta, hyvinvointi. Sieltä löytyy aiheesta vielä lisääkin.
Aspartaamista on lakikin: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2005/20050117
ti 14.3.2006
Viestejä 140
Viestejä 140
0
Moi!
Noista kevytjäätelöistä: niissä on käytetty makeutusaineena oligofruktoosia tavallisen sokerin sijaan - siitä johtuu korkea kuitupitoisuus. Tavallisella sokerilla makeutetussa jäätelössä ei ole kuituja juuri lainkaan. Ohessa on enemmän tietoa oligofruktoosista:
Prebiootiksi kutsutaan ohutsuolessa imeytymätöntä kuidunkaltaista hiilihydraattia, joka parantaa tietyn tai tiettyjen mikrobien kasvua tai aktiivisuutta suolistossa saaden aikaan terveydelle edullisia vaikutuksia. Yleensä prebiootit ovat imeytymättömiä oligosakkarideja, joiden imeytymättömyys johtuu tietyistä glykosidi-sidoksista, joita suoliston ruoansulatusentsyymit eivät pysty pilkkomaan.
Oligosakkaridit kulkeutuvat ohutsuolesta paksusuoleen pääosin imeytymättöminä, jossa paksusuolen mikrobit fermentoivat ne tuottaen lyhytketjuisia rasvahappoja sekä kaasuja. Prebiootit ovat suolistossa huomattava lähde vetykaasun muodostukselle ja joillakin ihmisillä kaasun nopea muodostuminen ja sen volyymi voivat aiheuttaa vatsaoireita, kuten turvotusta, vatsakipua ja ilmavaivoja. Kuitenkin alle 10 g päiväannokset ovat tutkimuksissa olleet yleensä hyvin siedettyjä.
(http://www.maitojaterveys.fi/index.php?id=221)
Sitten noista proteiineista: proteiinit on aminohappoja, jotka kasvi- ja eläinkunnassa ovat erilaisia. Eläinkunnassa kasvissyöjät pystyvät aineenvaihduntansa avulla muuttamaan proteiineiksi (aminohappoketjuiksi) kasvikunnan proteiinejakin, mutta lihansyöjät ja sekaravinnonkäyttäjät (ihmiset) eivät tähän samalla tavalla pysty. Siis: luonto on järjestänyt asian niin, että ihminen tarvitsee erityisesti kasvuvaiheessa (lapsena ja nuorena) eläinkunnan proteiineja, joita saa lihatuotteista, kalasta ja maitotuotteista.
Näin.
t. sohvi
Noista kevytjäätelöistä: niissä on käytetty makeutusaineena oligofruktoosia tavallisen sokerin sijaan - siitä johtuu korkea kuitupitoisuus. Tavallisella sokerilla makeutetussa jäätelössä ei ole kuituja juuri lainkaan. Ohessa on enemmän tietoa oligofruktoosista:
Prebiootiksi kutsutaan ohutsuolessa imeytymätöntä kuidunkaltaista hiilihydraattia, joka parantaa tietyn tai tiettyjen mikrobien kasvua tai aktiivisuutta suolistossa saaden aikaan terveydelle edullisia vaikutuksia. Yleensä prebiootit ovat imeytymättömiä oligosakkarideja, joiden imeytymättömyys johtuu tietyistä glykosidi-sidoksista, joita suoliston ruoansulatusentsyymit eivät pysty pilkkomaan.
Oligosakkaridit kulkeutuvat ohutsuolesta paksusuoleen pääosin imeytymättöminä, jossa paksusuolen mikrobit fermentoivat ne tuottaen lyhytketjuisia rasvahappoja sekä kaasuja. Prebiootit ovat suolistossa huomattava lähde vetykaasun muodostukselle ja joillakin ihmisillä kaasun nopea muodostuminen ja sen volyymi voivat aiheuttaa vatsaoireita, kuten turvotusta, vatsakipua ja ilmavaivoja. Kuitenkin alle 10 g päiväannokset ovat tutkimuksissa olleet yleensä hyvin siedettyjä.
(http://www.maitojaterveys.fi/index.php?id=221)
Sitten noista proteiineista: proteiinit on aminohappoja, jotka kasvi- ja eläinkunnassa ovat erilaisia. Eläinkunnassa kasvissyöjät pystyvät aineenvaihduntansa avulla muuttamaan proteiineiksi (aminohappoketjuiksi) kasvikunnan proteiinejakin, mutta lihansyöjät ja sekaravinnonkäyttäjät (ihmiset) eivät tähän samalla tavalla pysty. Siis: luonto on järjestänyt asian niin, että ihminen tarvitsee erityisesti kasvuvaiheessa (lapsena ja nuorena) eläinkunnan proteiineja, joita saa lihatuotteista, kalasta ja maitotuotteista.
Näin.
t. sohvi
ti 14.3.2006
Viestejä 177
Viestejä 177
0
Ainiin ja niistä laihduttajan ruuista:
Valion kevytmehukeitot murojen kanssa
Raejuusto
Easy body -proteiinipatukat
Carte d'or suklaa light -jäätelö (rasvaa 5%)
Pirkan salmiakkikissat (kamalat ilmavaivat...)
Marjat
Rahka
Kana
Ei nyt tule muuta mieleen.
t. sohvi
Valion kevytmehukeitot murojen kanssa
Raejuusto
Easy body -proteiinipatukat
Carte d'or suklaa light -jäätelö (rasvaa 5%)
Pirkan salmiakkikissat (kamalat ilmavaivat...)
Marjat
Rahka
Kana
Ei nyt tule muuta mieleen.
t. sohvi
ti 14.3.2006
Viestejä 177
Viestejä 177
0
Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > Laihduttajan ruoka top10->