Kalorilaskuri

Maitorahka

maitorahka


Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
No nyt tulee luultavasti TTK eli TosiTyhmäKysymys::
Mistä ovat peräisin maitorahkan proskut? Ja mikä mahtaa olla rajana sille, että hiilari-maitotuotteesta (esim. viili) tuleekin protsku-maitotuote (esim. maitorahka)???
Miettii
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 6.2.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 140
0
 

^Olisko tuote sen mukaan hiilari- tai protskutuote, että kumpaa siinä on enemmän. Maitorahkassa on proteiinia enemmän kuin hiilaria ja viilissä toisinpäin. Täysrasvaiset juustot taas ovat rasvatuotteita, niissä on toki protskuakin, mutta pahimmillaan voi juustosta puoletkin olla rasvaa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 6.2.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 29
0
 

Proteiinit ts. valkuaisaineet ovat aminohappoja. Lehmänmaidosta valmistettavassa rahkassa on paljon proteiineja, koska lehmänmaito itsessään sisältää paljon proteiineja - kuten maidot yleensäkin (siis kaikkien nisäkkäiden maidot, ovathan ne lasten perusravintoa). Rahka on käsitelty siten, että rasva ja maitosokeri on erotettu pois, ja jäljelle on jäänyt tätä puhdasta proteiinia. Viilissä prosessi ei ole yhtä tarkka.
Maidon proteiineista ihmiselimistö rakentaa sille sopivia proteiineja, joita taas käytetään solujen rakentamisessa.
Erittäin hyvä tietolähde kaikista ravintoaineista löytyy osoitteesta http://www.avoin.helsinki.fi/opetus/materiaalit/ravitsemustiede/Ravaine_221105.pdf
Kannattaa lukaista
sohvi
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 16.2.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 177
0
 

Olen vaikuttunut!!!! Todella kiitollinen!
KIITOS!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 17.2.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 140
0
 

 

Vastaa