Maitorahka
maitorahka
Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > maitorahka
No nyt tulee luultavasti TTK eli TosiTyhmäKysymys::
Mistä ovat peräisin maitorahkan proskut? Ja mikä mahtaa olla rajana sille, että hiilari-maitotuotteesta (esim. viili) tuleekin protsku-maitotuote (esim. maitorahka)???
Mistä ovat peräisin maitorahkan proskut? Ja mikä mahtaa olla rajana sille, että hiilari-maitotuotteesta (esim. viili) tuleekin protsku-maitotuote (esim. maitorahka)???
ma 6.2.2006
Viestejä 140
Viestejä 140
0
^Olisko tuote sen mukaan hiilari- tai protskutuote, että kumpaa siinä on enemmän. Maitorahkassa on proteiinia enemmän kuin hiilaria ja viilissä toisinpäin. Täysrasvaiset juustot taas ovat rasvatuotteita, niissä on toki protskuakin, mutta pahimmillaan voi juustosta puoletkin olla rasvaa.
ma 6.2.2006
Viestejä 29
Viestejä 29
0
Proteiinit ts. valkuaisaineet ovat aminohappoja. Lehmänmaidosta valmistettavassa rahkassa on paljon proteiineja, koska lehmänmaito itsessään sisältää paljon proteiineja - kuten maidot yleensäkin (siis kaikkien nisäkkäiden maidot, ovathan ne lasten perusravintoa). Rahka on käsitelty siten, että rasva ja maitosokeri on erotettu pois, ja jäljelle on jäänyt tätä puhdasta proteiinia. Viilissä prosessi ei ole yhtä tarkka.
Maidon proteiineista ihmiselimistö rakentaa sille sopivia proteiineja, joita taas käytetään solujen rakentamisessa.
Erittäin hyvä tietolähde kaikista ravintoaineista löytyy osoitteesta http://www.avoin.helsinki.fi/opetus/materiaalit/ravitsemustiede/Ravaine_221105.pdf
Kannattaa lukaista
sohvi
Maidon proteiineista ihmiselimistö rakentaa sille sopivia proteiineja, joita taas käytetään solujen rakentamisessa.
Erittäin hyvä tietolähde kaikista ravintoaineista löytyy osoitteesta http://www.avoin.helsinki.fi/opetus/materiaalit/ravitsemustiede/Ravaine_221105.pdf
Kannattaa lukaista
sohvi
to 16.2.2006
Viestejä 177
Viestejä 177
0
Olen vaikuttunut!!!!
KIITOS!
KIITOS!
pe 17.2.2006
Viestejä 140
Viestejä 140
0
Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > maitorahka