Kalorilaskuri

Projekti -12 kg

projekti -12 kg


Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Hei! ensiksi suuret kiitokset terolle! Todella kiitollinen! mistä sinulle tuli mieleen tällainen idea? miten sait kerättyä kaikki nuo kalorimäärät? olen 19-vuotias tytteli ja haluaisin laihtua 12 kiloa siinä 3 kilon kuukausivauhdilla... onkohan ok? Minun pitäisi siis saada about 700 kcal:n vaje päivittäin... ongelma on vaan se etten pääse millään eroon hiilaririippuvaisuudestani!!! Ottaa päähän saatan syödä joskus jopa 300 g hiilareita!! pitäsikö yrittää olla ilman hiilareita joku viikko, niin elimistö "tottuis" siihen? mitä muita keinoja on laihduttaa nopeasti? olen ostanut kuntopyörän kotiin ja ajattelin polkea päivittäin 30-60 minuuttia 7o% sykkeellä...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 23.10.2005
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 42
0
 

 chokolat kirjoitti...
hei! ensiksi suuret kiitokset terolle! Todella kiitollinen! mistä sinulle tuli mieleen tällainen idea? miten sait kerättyä kaikki nuo kalorimäärät?
Eipä kestä :) Alunperin tein tämän itselleni, kun mitään (minun mielestä) kunnollista vastaavaa ei ole. Käyttäjien lisääntyessä myös kalori-tiedot lisääntyvät jatkuvasti, koska monet aktiiviset käyttäjät täydentävät tietoja päivittäin, eli kiitos tästä kuuluu kaikille jotka laskuria käyttävät :)

 chokolat kirjoitti...
olen 19-vuotias tytteli ja haluaisin laihtua 12 kiloa siinä 3 kilon kuukausivauhdilla... onkohan ok? Minun pitäisi siis saada about 700 kcal:n vaje päivittäin...
Kuulostaa hyvältä :)

 chokolat kirjoitti...
ongelma on vaan se etten pääse millään eroon hiilaririippuvaisuudestani!!! Ottaa päähän saatan syödä joskus jopa 300 g hiilareita!! pitäsikö yrittää olla ilman hiilareita joku viikko, niin elimistö "tottuis" siihen? mitä muita keinoja on laihduttaa nopeasti? olen ostanut kuntopyörän kotiin ja ajattelin polkea päivittäin 30-60 minuuttia 7o% sykkeellä...
Hiilareita pitää vain yrittää vähentää, eli toisinsanoen syömällä enemmän proteiinia ja rasvaa. Yksi tärkeimpiä asioita on verensokerin pitäminen tasaisena, jolloin himoja ei esiinny niin paljon, eli syöt tasaisin väliajoin vähäkalorisia aterioita (eli käytännössä syöt vaikkei olisikaan vielä nälkä).
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 24.10.2005
0
 

 Tero kirjoitti...
Hiilareita pitää vain yrittää vähentää, eli toisinsanoen syömällä enemmän proteiinia ja rasvaa. Yksi tärkeimpiä asioita on verensokerin pitäminen tasaisena, jolloin himoja ei esiinny niin paljon, eli syöt tasaisin väliajoin vähäkalorisia aterioita (eli käytännössä syöt vaikkei olisikaan vielä nälkä).
Totta. Voin tästä kertoa omat kokemukseni.

Ennen kuin rupesin käyttämään laskuria söin karkkia, ja kaikenlaisia vehnätuotteita niin kuin valkoista leipää etc... Söin silloin kun tuli nälkä, ja ehkä kolme kertaa päivässä. Aina väliajoin tuli semmonen tunne että "nyt on kyllä pakko saada jotain makeeta(ja mikään ei auttanut kuin hiilareiden nauttiminen); ja jos karkkia ei löytynyt niin mässäilin valkoista leipää metwustilla :)

Tuntui siinä vaiheessa siltä että olen rippuvainen karkeista ym. ja että en ikinä pääse siitä eroon. Kun rupesin ravintoasioita opiskelemaan vapaa ajalla, niin totuus paljastui mulle; ja pystyin lopettamaan makeiden syömisen. Näin suosittelen että teet:

Ensinnäkin pitää ymmärtää että makeanhimot johtuvat verensokeripitoisuuden heilahteluista. Kun verensokeri on matalalla niin tekee mieli karkkia. Ja kun karkkeja syö niin verensokeri nousee nopeasti(tulee hyvä olo), mutta heilahtaa nopeasti takaisin alas(jolloin tekee mieli lisää karkkeja :) ).

Ehkäistäkseen alhaisen verensokerin, sekä verensokerin heilahteluita, kannattaa toimia seuraavalla tavalla:

1) Syö viisi-kuusi kertaa päivässä; samankokoisia aterioita(kalorimäärään nähden). Mieluiten kuusi. Tämä ehkäisee sen että verensokeri ehtii tippua liian alhaiselle tasolla päivän aikana.

2) Syö hitaita hillihydraatteja. Hidas hiilihydraatti on sellainen, joka imeytyy hitaasti, eli nostaa verensokerin tasaisesti. Hitaista hiilihydraateista ei aiheudu verensokeri heilahduksia. Hitaita hiilihydraateja löytyy mm. ruisleivästä, kokojyvä viljoista, pitkäjyväisestä- ja tai tummastariisistä, puuroista, hedelmistä, kasviksista ja vihanneksista. Kannattaa esim. siirtyä täysjyvä spagettiin tavallisen spagetin sijaan ja ruisleipään tavallisen leivän sijaan(suosittelen Fazer ruistoast ja All-bran muroja Hyvä homma! )

3) Vältä sokeria ja tärkkelystä. Sokeri ja tärkkelys ovat nopeita hiilihydraatteja, ja se aiheuttaa verensokeri heilahduksia, jotka johtavat makeanhimoon. Eli kaikki riisimurot, maissihiutaleet, leivokset, karkit, vaaleat leivät, perunat etc... POIS ruokavaliosta.

Näin olen syönyt kohta neljä kuukautta; ja ei tee enää mieli karkkia ollenkaan :) Nykyään vaikka joku tarjoaa karkkia ei tee yhtään mieli enää; kysyn mielummin että "oisko sulla uunipaistettu kananrinta?" :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 25.10.2005
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 189
0
 

 chokolat kirjoitti...
ongelma on vaan se etten pääse millään eroon hiilaririippuvaisuudestani!!! Ottaa päähän saatan syödä joskus jopa 300 g hiilareita!! pitäsikö yrittää olla ilman hiilareita joku viikko, niin elimistö "tottuis" siihen?
www.karppaus.info
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 26.10.2005
Viestejä 3
0
 

Vinkkinä omasta kokemuksestani,että kun päivän mittaan syöt, yritä laittaa syömisesi vaikka joka syömisen jälkeen laskuriin. Jos tämä ei ole mahdollista, ainakin niin, että ennen viimeistä ateriaa tai iltapalaa laitat ruuat laskuriin ja tarkkailet prot.,rasvojen ja hiilareiden suhteita. Itse teen joskus niin,että syötän laskuriin oletetun ruoka-aineen ja katson miten se vaikuttaa kokonaisuuteen. Esim. jos proteiineja tuntuu olevan liian vähän, kokeilen laskurilla mitä pitäisi syödä jotta löytyisi tasapaino. En tiedä tulinko ymmärretyksi. Näin itse olen oppinut koostamaan syömiseni niin, että ainakin suurinpiirtein pysyn oikeissa prosenttiosuuksissa. Laskuri on hyvä ja vaikka joskus kaipaankin makeaa, en sorru syöpöttelyyn.Luulen, että tässä nimenomaan auttaa tarpeeksi suuri proteiinien määrä. Hyvä homma!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 27.10.2005
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 31
0
 

Aivan.. proteiniit ovat hyvä juttu. ja olenkin alkanut syödä hirveästi tonnikalaa, maitorahkaa, raejuustoo valkuaisii ym... mutta rasvoista.. kuinka paljon niitä tulisi syödä, ettei palele? mulla on nyt parisen viikkoa ollut kalorinsaanti plusmiinusnolla ku oon liikkunu aika paljon, eli ei pitäs paleltaa mutta kuiteski kädet ja jalat jääss koko ajan?? oon syöny manteleita ja levitän keijuu leivälle pari kertaa päiväss... ja sit rasvoj tietty tulee tavallisesta ruuasta (lounaalla) ...
yks suuri ONGELMA. Tarvitsen apua!! mä oon nyt jokusen puol vuotta aina yöll heränny ja syöny kaikkee... joskus se voi olla omenoita, keksejä, pullaa, leipää... pahimmassa tapauksessa suklaata- mitä "löydänkin" pahinta tässä on se, että aamulla muistan hyvin hämärästi mitä olen "syönyt" ja sit on vaikeet alkaa näpertelee kalorilaskuriin niitä ruokia... merkkaan ne aina seuraavaan päivään eli jos syön keskiviikkona 03.00(periaatteess tiistaiyö) jotain, se tulee keskiviikon kohdalle... Eih! this is killing me!! miten pääsen eroon tästä? iltaisin kuluu hirveesti aikaa ku yritän suunnitella järkevästi mun seuraavan päivän syömisii, mitkä kuiteski menee pilalle... ja tästä vaan seuraa turhautumista..
tiedän kyllä kaiken terveellisestä ruokavaliosta jne... hyvien rasvojen merkityksestä ja ettei liian suurta kalorivajetta saa olla...
sitten yks juttu. ensisijainen tavotteeni on laihtua. ja paljon. käyn salilla ja aerobiccaan 3-5 x viikoss, mutta olen ajatellut viime päivinä ett pitäskö saliss käynti lopettaa? siinähän ei kauheesti kaloreita kulu eikä lihasten kasvatuksesta oo hyötyy ku "läskit pursuu" ... :( eli tuhlaanko aikaani salilla ja pitäskö vaan keskittyy matalatehoseen rasvanpottoon?
onko kellään muuten kokemusta liikunnasta ennen aamupalaa? mä en oo ikinä uskaltanu ruveta siihen ku uskoisin etten jaksa ku ei oo energiaa? miten paljon kaloreita kulutatte aamutreeneiss jotka sitä harrastatte? eikö siinä PYÖRRY? Nauraa
tulipa taas pitkä viesti mutta tää tilanne masentaa pirusti... :(
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 27.10.2005
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 42
0
 

Itse suunnittelen päivän syömiset vasta aamulla ja riippuen siitä missä olen-töissä vai kotona. Ja kuten aiemmin kerroin, kaikkea en suunnittele valmiiksi,vaan jätän sitä sovitteluvaraa. Älä lopeta salitreeniä! Itse olen uusi tekijä sillä saralla(viime toukokuussa aloittanut) ja ainut huono asia on, etten ole aloittanut aiemmin! Takana minulla on kuitenkin vuosien aerobisen liikunnan säännöllinen harrastaminen ja nyt huomaan kuinka hyvin salitreeni tukee sitä.Tee molempia ja ole kärsivällinen, älä lannistu takapakeista ja jumituksesta,kyllä tuloksia tulee kun uskot itseesi ja noudatat laskurin antamia suuntia kaloreiden kulutuksessa.! Hyvä homma!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 28.10.2005
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 31
0
 


Vierailija
Samoin minä suunnittelen aamulla mitä syön päivän aikaa. Kun olen kotona on paljon helpompaa.

Tänään olen syönyt vain pekoni munakkaan ja siitäkin 3/4.. kun mieheni siinä vieressä söi kaurapuuroa Nauraa Sanoin hänelle kyllä saat hiukan ottaa...
Kuin myös omenan... juonut vettä 1 l... Vesi pitää minun vatsan kunnossa.
Aloitinkin Atkinsin ja yritän syödä "rasvaa" ja vain vähän hiilareita.
Tilasin Atkinsin keittokirjan jos sekin antaisi uutta potkua...

Harmi vaan, kun en pysty kuntoilemaan niinkuin pitäis.
Tällaisia mietteitä tänään..
Laihdutukseen iloista miltä.. kyllä se siitä
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 28.10.2005
0
 

 alma kirjoitti...
Jos tämä ei ole mahdollista, ainakin niin, että ennen viimeistä ateriaa tai iltapalaa laitat ruuat laskuriin ja tarkkailet prot.,rasvojen ja hiilareiden suhteita. Itse teen joskus niin,että syötän laskuriin oletetun ruoka-aineen ja katson miten se vaikuttaa kokonaisuuteen.
Teen myös juuri kuten Alma ja toimii mulla Hyvä homma! Viikko takana kalorilaskurin käyttöä ja siitä on ollu superiso apu, Terolle kiitos Rokkaa! Kalorilaskuri on auttanut vielä entisestään järkeistämään syömisiä. Söin ennen liian vähän rasvaa ja liikaa hiilareita, paljon karkkia ja muuta mössöä. Välillä saatoin olla viikon ilman karkkia, joka oli tuskaa, mutta kaikkea muuta vedin senkin edestä, mm.liikaa leipää jne. ja tuli sellaisia ahmimiskohtauksia... Ja sitten pidin sen kuuluisan "herkuttelupäivän" kun olin kuitenkin ollut viikon ilman karkkia.... ja sama systeemi jatkui kunnes alkoi tympiä jatkuva väsymys ja turvonnut olo, liiasta hiilarista! Nyt jakauma 30%prot, 40%hh ja 30%rasva, eikä ole makeanhimoja kuten ennen. Kroppakin tuntuu jotenkin kiinteämmältä, vaikka painoa ei ole vielä tippunut paljoa. Olen aloittanut myös punttitreenin jälleen. Niin ja lopetin myös tupakan polton kaksi viikkoa sitten Tanssii riemusta (poltin neljä vuotta). Fiilis on mitä mahtavin. Jaksan juosta paremmin kun ennen ja oon tosi energinen=Röökinpolton lopettamisen ja hiilareiden yliannostuksen vähentämisen yhteisvaikutus. Tää ei ole mitään väliaikaista vaan olen omaksunut, että elämäntapamuutos oli se mitä tarvitsin ja hyvin menee. Tsemppiä muillekkin "valaistuneille"!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 17.11.2005
Viestejä 5
0
 

Chokolat tuossa kyseli, et onko kellään kokemusta liikunnasta ennen aamupalaa? No mulla on ainakin kokemusta lenkkeilystä, oon tehnyt 1½ tunnin lenkkejäkin ennen syömistä, eikä ole huonous iskenyt. Oon juonut yleensä tilkan vettä ennen lähtöä. Ja kotiin tultua lisää vettä ja vasta suihkussa käynnin jälkeen syönyt aamupalan.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 17.11.2005
Viestejä 7
0
 

Mäkin olen tehnyt tunnin aamulenkkejä "tyhjällä" vatsalla ja ennen sitä juonut vettä ja kupillisen kahvia... Kahvi kyl aiheuttaa sen, että on joskus joutunut poikkeemaan lenkkipolulta metsään pissille Nauraa
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 17.11.2005
Viestejä 5
0
 

 

Vastaa