Kalorilaskuri

Proteiinia /painokilo

proteiinia /painokilo


Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Tutkiskelin näitä proteiinimääriä/painokilo ja itselläni on tällä hetkellä vähän vaikea saada hh pysymään tarpeeksi matalalla ja proteiineja saan taas liian vähän. Proteiineja 1g/ painokilo suositellaan ylipainoiselle.Itselläni on ehkä n. 4 kg ylipainoa, koskeeko se siis minuakin? Olisiko parempi vaihtoehto valita tämä? Käyn salilla x2/vk ja tämän lisäksi kestävyysliikuntaa n. x3 /vk. Kertokaahan miten olette tämän tulkinneet! Miettii ankarasti
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 19.2.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 31
0
 

Sama juttu, käyn salilla 2x/vko ja muuta kuntoilua muutamia kertoja. Tavoitteena on päästä läskistä ja kasvattaa lihasta tilalle joten valitsin tuon 2 g/kg. Hiilareita näyttää olevan tuossa piirakassa koko ajan liian paljon. Pitääkö jo rajoittaa rajusti jopa hedelmien nauttimista? Otan proteiinia erikseen lisäksi ja sitä pitää ottaa entistä enemmän kun nyt olen ryhtynyt käyttämään tätä laskuria. Syömään!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 19.2.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 26
0
 

Vielä näistä omista määristä, että olen pitkään käyttänyt tuota 1,5g/painokilo. Nyt tuntuu, että suhteet menee jatkuvasti pieleen. Elikkä hh tulee liikaa. Kuten edellisessäkin viestissä sanottiin,pitää alkaa jo rajoittamaan minunkin noita hedelmiä tai jättää kohta kokonaan pois. Leipää olen vähentänyt niin,että tänään en esim.ole syönyt ollenkaan leipää vaikka on iltapäivä pitkällä. Miettii
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 19.2.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 31
0
 

Se tässä on niin p.....n ristiriitaista, että hedelmät on terveellisiä. Ne kuitenkin nostavat hiilareitten osuutta hirveästi. Kokonaiskulutus sitten tietysti nousee, koska nälkä ei kauan pois pysy ompuilla. Ja sitten niitä pitäisi jättää pois ja taas on (henkinen) ristiriita edessä.
MIKÄ oravanpyörä...
Auttakaa nyt joku viisaampi näiden hiilariongelmien kanssa
Tarvitsen apua!!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 20.2.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 140
0
 

Mulla on ollut samat ongelmat hiilareiden kanssa mutta.. olen tullut siihen tulokseen että kun ei hedelmiä eikä vihanneksia voi syödä liikaa, niin että olisi huonoja hiilareita ja hyviä hiilareita ja huonoihin kuuluisi karkit, pullat ja vaalea leipä ja hyviin kuitu (kuitupitoiset leivät, leseet yms.), hedelmät, vihannekset jne.

Joku kyllä voisi selventää tätä hiilarijuttua kun... käsittääkseni ylimääräinen (kuluttamaton tms.) hiilari varastoituu kroppaan rasvaksi, niin koskeeko tämä kaikkia hiilihydraatteja vai oliko tähän juttuun tämä liukoinen juttu...? :D

Pää tässä menny pariin otteen sekaisin.... Eih!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 20.2.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 147
0
 

 alma kirjoitti...
Tutkiskelin näitä proteiinimääriä/painokilo ja itselläni on tällä hetkellä vähän vaikea saada hh pysymään tarpeeksi matalalla ja proteiineja saan taas liian vähän. Proteiineja 1g/ painokilo suositellaan ylipainoiselle.Itselläni on ehkä n. 4 kg ylipainoa, koskeeko se siis minuakin? Olisiko parempi vaihtoehto valita tämä? Käyn salilla x2/vk ja tämän lisäksi kestävyysliikuntaa n. x3 /vk. Kertokaahan miten olette tämän tulkinneet! Miettii ankarasti
Ylipaino viittaa tässä tapauksessa lihavuuteen. Tämä suositus johtuu siitä että proteiinin tarve on verrannollinen kehon rasvattomaan massan, eikä rasvaiseen. Seuraavassa esimerkissä näytän kaksi eri henkilöä jolla on sama pituus sekä rasvaton massa:

Henkilö A joka painaa 60 kg, pituus 165cm(Pituus-massa indeksi=22, normaali) rasvaprosentti 20%: Rasvaton massa => 48 kg

Proteiinin saanti / kg rasvantonta massaa (olettaen että 2g per kg painoa): 2.5 g /kg

Henkilö B joka painaa 83 kg, pituus 165cm(Pituus-massa indeksi= 30.5, lihava), rasvaprosentti 42%: Rasvaton massa => 48 kg

Proteiinin saanti / kg rasvantonta massaa (olettaen että 1.5g per kg painoa): 2.6 g /kg


Huomatkaa nyt sen, että vaikka henkilö B syö pelkästään 1.5 g proteiinia per painokilo, hän saa 0.1 g proteiinia enemmän per kilo rasvatonta massa kuin henkilö A. Jos otettaisiin vielä henkilö C jolla olisi vastaava paino 120 kg, niin hänelle olisi suositeltava se 1g proteiinia per painokilo, ja hän saisi täten 2.5g proteiinia / rasvaton kg (olettaen taas sama rasvaton massa).

Eli ei neljästä kilosta ylipainosta kannata laskea proteiinin tarvetta, vasta sitten kun ylipainoa on >20kg tai enemmän.

 tja99 kirjoitti...
Pitääkö jo rajoittaa rajusti jopa hedelmien nauttimista?
Hedelmien ja vihannesten hiilaripitoisuudet(imeytyvät hiilihydraatit) vaihtelevat: korkeahiilariset kuten banaanit vaikuttavat päivän hiilareiden saantiin (esim. päivän hiilaritarve vastaa noin 8 banaania), mutta toiset kuten porkkana eivät paljon vaikuta (päivän hiilaritarve vastaa 2.8g porkkanoita).

 lkuisma kirjoitti...
Joku kyllä voisi selventää tätä hiilarijuttua kun... käsittääkseni ylimääräinen (kuluttamaton tms.) hiilari varastoituu kroppaan rasvaksi, niin koskeeko tämä kaikkia hiilihydraatteja vai oliko tähän juttuun tämä liukoinen juttu...?
Hedelmät eivät ole maagisia "syö niin paljon kuin haluat" ravintotekijöitä, vaan ne varastoituvat rasvaksi niin kuin kaikki muut ruoatkin kun niitä syö liikaa. Eli pitää seurata jos aikoo pitää kaloreita kunnossa.

Jos tämä tuottaa vaikeuksia vitamiinien riittävään saantiin niin suosittelen vitamiinejä lisäravinteina. Hyvä homma!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 20.2.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 189
0
 

Kiitos jälleen Marcus kattavasta vastauksesta!

Huonot hiilarit ovat useimpien suurin ongelma, toisinsanoen sokeri ja valkoiset jauhot, ne ovat puhdasta energiaa ilman kuitua, vitamiineja, mineraaleja ja fytokemikaaleja.

Vaikka hiilihydraatit ovat tärkeitä (varsinkin urheilijoille), ovat ne kuitenkin ravintoaineista ainoa joita ihminen ei välttämättä tarvitse.
Itse en suosittele hiilareiden jättämistä kokonaan tai edes lähes kokonaan pois.

Joten lopputulos on se että panostetaan proteiineihin ja rasvoihin, loput täytetään hyvälaatuisilla, kuitupitoisilla, hitailla hiilareilla.

Hyviä hiilihydraattien lähteitä ovat kuitupitoiset tuotteet:
täysjyväviljatuotteet, tumma leipä, tumma makaroni, tumma riisi, ruis/kaurahiutaleet, marjat, hedelmät, juurekset ja vihannekset

Täysjyvä ei ole sama asia kuin jalostamaton, suosikaa leipää joka sisältää kokonaisia, jauhamattomia jyviä.

Hedelmät sisältävät sokeria, niiden sisältämä sokeri on kutakuinkin puoliksi fruktoosia, joka ei imeydy suoraan vereen, ja puoliksi glukoosia, joka imeytyy sellaisenaan. Eli ei hedelmiäkään voi syödä tolkuttomasti.

-Tero
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 20.2.2006
0
 

 

Vastaa