Kalorilaskuri

Työpaikkaruokala

Työpaikkaruokala


Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Hei, olen miettinyt tulla mukaan tähän Kalorilaskuri.fi -palveluun (joka siis vaikuttaa erinomaisen hyvältä ja näppärältä). Ongelmani lähinnä onkin se, että käyn syömässä päivittäin työpaikan ruokalassa ja on aika mahdotonta aina tietää ruoka-aineista kaikkea sitä mitä siitä pitäisi tietää, jotta saisi laskurin toimimaan luotettavasti.
Esimerkiksi tänään oli meksikolaisia kasviksia. No siinä sitten oli kasvista jos minkälaista ja lisäkkeeksi riisiä, taii jos on vaikkapa jauhelihapihvejä tai fajitaksia.
Käytännössä en siis voi tietää, mistä lihasta ne on tehty tai mitä kaikkia aineksia ruoka sisältää....

Täällä on varmaan muita, joilla on sama tilanne, kuinka olette hoitaneet laskurin työpaikkaruokailun osalta???
Miettii
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 10.1.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 140
0
 

 Tintti kirjoitti...
Hei, olen miettinyt tulla mukaan tähän Kalorilaskuri.fi -palveluun (joka siis vaikuttaa erinomaisen hyvältä ja näppärältä). Ongelmani lähinnä onkin se, että käyn syömässä päivittäin työpaikan ruokalassa ja on aika mahdotonta aina tietää ruoka-aineista kaikkea sitä mitä siitä pitäisi tietää, jotta saisi laskurin toimimaan luotettavasti.
Esimerkiksi tänään oli meksikolaisia kasviksia. No siinä sitten oli kasvista jos minkälaista ja lisäkkeeksi riisiä, taii jos on vaikkapa jauhelihapihvejä tai fajitaksia.
Käytännössä en siis voi tietää, mistä lihasta ne on tehty tai mitä kaikkia aineksia ruoka sisältää....

Täällä on varmaan muita, joilla on sama tilanne, kuinka olette hoitaneet laskurin työpaikkaruokailun osalta???
Miettii
Silmämääräisesti oppii aika hyvin arvioimaan ja kannattaa noissa tapauksissa pitää annokset selkeinä ja yksinkertaisina.. :) Tai sitten ottaa eväät mukaan ja punnitsee kotona :)
-Tero
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 10.1.2006
0
 

Ok, kiitos neuvosta. Täytynee opetella arvioimaan ja todellakin ottaa sieltä selkeitä vaihtoehtoja, koska valinnanvaraa on.
Eväitä en viitsi ottaa, koska olen huomannut, että kun syön kunnon lounaan päivällä niin muu syöminen pysyy paljon paremmin hanskassa. :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 11.1.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 140
0
 

Syön aina sillointällöin lounaan työpaikan ruokalassa ja yritän myös ottaa selkeästi sellasta mikä on helppo laskea.Kuitenkin kannattaa laskea jollakin lailla silmämääräisesti ja valita täältä haulla lähinnä sitä, mikä vastaa syötyä.Vaikka kaikkea ruuan sisältöä ei aina tiedä,parempi kuitenkin jotakin arvioida.Jälkiruokien suhteen olen tehnyt päätöksen, että jos en tiedä mitä syön, en ota ollenkaan.Samoin,jos jälkiruoka ei maistu 'miltään',jätän sen syömättä. Hyvä homma!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 12.1.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 31
0
 

Työpaikkaruokaloissa voi myös kysyä kalorimääriä sun muita. Kaikilla niitä ei tietty ole kertoa, mutta esim. Amica kyllä valmistaa ateriat siten että tietävät ne kyllä.
ja vaikka ei ihan tarkkaa raaka-ainelistaa saakaan, pystyy jo pääraakaaineiden perusteella päättelemään paljon.
Mä joudun asiakkaita viemään ulos syömään 4 -5 kertaa kuussa, eikä aina ole tarjolla sopivaa ruokaa (ja kaikki arvot listattuna), sitten on vaan pakko tyytyä "osapuilleen" arvioon. Mutta 10 kuukauden kokemuksella voin sanoa että tuloksistä päätellen arviot ovat menneet aika kohdilleen.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 12.1.2006
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 54
0
 

 

Vastaa