Vähäkalorisia herkkuja
Vähäkalorisia herkkuja
Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > Vähäkalorisia herkkuja
Aattelinpa nyt aloittaa tällaisen topicin johon voisi kerätä helppotekoisia, hyvänmakuisia ja ennen kaikkea vähäkalorisia "herkkuohjeita". Tämä asia on nyt päällimmäisenä omissa ajatuksissani ehkä sen vuoksi, että heinäkuu on mennyt mässäillessä ja kaupan suklaille ja "aarrearkku-pusseille" täytyy löytää terveellisempiä vaihtoehtoja. Vaikka tuo resepti osio tuolla laskurin puolella onkin, niin täältä näitä herkkuja olisi helpompi poimia.
Tänään löysinkin yhden uuden herkun, joka tulee varmasti korvaamaan monta keksiä ja karkkia. AAAH ja NAM! Rahkaletut!! En tajua miksen olen koskaan aikaisemmin tajunnut tehdä niitä, sillä ne olivat aivan älyttömän hyviä! Tästä syystä jaan nyt ohjeen teidän kanssanne tähän alkuun.
RAHKALETUT
2 kokonaista kananmunaa
2 valkuaista
1/2dl makeutusjauhetta (Hermesetas jauhe 4g)
250g rahkaa
n. 3 rkl ohrajauhoa (Myllyparas 30g) (voi halutessaan korvata osan vielä protskujauholla)
RAHKALETTUTAIKINAN VALMISTUS
-vispaa munat vaahdoksi ja sekoita ne rahkan kanssa
-sekoita taikinaan jauhot ja makeutusaine
-lisää vielä halutessasi noin 1-2 tl öljyä, niin et tarvitse paistamiseen paljoa rasvaa
LETTUJEN PAISTAMINEN
-käännä liesi neloselle ja kuumenna pannu
-pane tilkka öljyä pannulle ja paista noin puolen sentin paksuisia lettuja
-paista varovasti, sillä nämä letut palavat helposti
"HÖYSTEET"
-letut ovat todella hyviä sellaisenaan, mutta niiden kanssahan voi syödä vaikka hilloa, marjoja jne.
- itse laitoin lettujen päälle rahka - pro feel kiivi-banaani jugurtti - banaani seosta ja oli aivan sika hyvää!
Ja sitten kirjoittelemaan hyviä reseptejä!
Tänään löysinkin yhden uuden herkun, joka tulee varmasti korvaamaan monta keksiä ja karkkia. AAAH ja NAM! Rahkaletut!! En tajua miksen olen koskaan aikaisemmin tajunnut tehdä niitä, sillä ne olivat aivan älyttömän hyviä! Tästä syystä jaan nyt ohjeen teidän kanssanne tähän alkuun.
RAHKALETUT
2 kokonaista kananmunaa
2 valkuaista
1/2dl makeutusjauhetta (Hermesetas jauhe 4g)
250g rahkaa
n. 3 rkl ohrajauhoa (Myllyparas 30g) (voi halutessaan korvata osan vielä protskujauholla)
RAHKALETTUTAIKINAN VALMISTUS
-vispaa munat vaahdoksi ja sekoita ne rahkan kanssa
-sekoita taikinaan jauhot ja makeutusaine
-lisää vielä halutessasi noin 1-2 tl öljyä, niin et tarvitse paistamiseen paljoa rasvaa
LETTUJEN PAISTAMINEN
-käännä liesi neloselle ja kuumenna pannu
-pane tilkka öljyä pannulle ja paista noin puolen sentin paksuisia lettuja
-paista varovasti, sillä nämä letut palavat helposti
"HÖYSTEET"
-letut ovat todella hyviä sellaisenaan, mutta niiden kanssahan voi syödä vaikka hilloa, marjoja jne.
- itse laitoin lettujen päälle rahka - pro feel kiivi-banaani jugurtti - banaani seosta ja oli aivan sika hyvää!
Ja sitten kirjoittelemaan hyviä reseptejä!
ke 26.7.2006
Viestejä 300
Viestejä 300
0
Kokeilltu on! Voin suositella!
Laitoin itse tohon täytekakkukeskusteluun suht kevyen juustokakun ohjeen, en jaksa sitä nyt tähän toistaa..
Laitoin itse tohon täytekakkukeskusteluun suht kevyen juustokakun ohjeen, en jaksa sitä nyt tähän toistaa..
pe 18.8.2006
Viestejä 393
Viestejä 393
0
Keskustelun päävalikko > Yleinen keskustelu > Vähäkalorisia herkkuja