Hiivaleipä, se ihan perus

Sekoita kuivahiiva ja suola pieneen määrään jauhoja.

Sekoita tämä seos n.42 asteiseen veteen.

Lisää voimakkaasti esim.

puuhaarukalla sekoittaen osa jauhoista.

Lisää öljy ja siirappi.

Vaivaa loput jauhot vaivaten taikinaan.

Vaivaa takinaa n.10 minuuttia.

Taikina on valmista kun se on sileää ja kimmoisaa.

Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa kahdeksi leiväksi ja anna kohota vielä 10 minuuttia liinan alla.

Pistele haarukalla ja laita uuniin 200-asteeseen n.25-35 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Mirkku83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3.8g0kcal0g0g0g0g
Hiivaleipäjauho (Rainbow)5.9g20kcal0.8g3.8g0.2g0.2g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g1kcal0g0g0.1g0g
Siirappi 0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g44kcal1.6g8g0.6g0.4g
Valittu annoskoko10g22kcal0.8g4g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.4g2g0.2g0.1g
Arvot/100g100g219kcal7.9g39.6g3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=344623