Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 5g4kcal0.1g0.8g0g0.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g0.7g0.9kcal0g0g0.1g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g11kcal0.2g1.8g0.2g0.2g
Valittu annoskoko10g6kcal0.1g0.9g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g3kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Arvot/100g100g55kcal1g8.9g1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600