Papusalaatti

Säilykepapuja, esim.

valkoinen cannelinipapu, vihreä flageoletspapu, punainen kidneypapu, iso valkoinen limapapu, kirkkaan vihreä favahärkäpapu
1 prk valkosipulinversoja
1 punasipuli
puolikas punainen paprika
puolikas vihreä paprika
1 rkl tuoretta punaista chiliä
1 pieni kypsä ananas
1 nippu kevätsipulia
tuoretta persiljaa

Kastike
2 hyvin pestyn limetin raastettu kuori
0,5 dl limetin mehua
1 dl neitsytoliiviöljyä
2 tl inkiväärimurskaa
2 tl valkosipulimurskaa
suolaa

Valuta kaikki säilykepavut ja esikeitä pakastetut.

Silppua sipulit, paprikat, chili, persilja ja ananas.

Lisää valutetut valkosipulinversot.

Sekoita ainekset kypsien papujen joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele kastike salaatin joukkoon.

Salaatti sopii grillatun lihan tai kalan lisukkeeksi.

Papujen lisäksi voit käyttää salaattiin vaihtelun vuoksi myös esim.

linssejä, maissia ja kikherneitä.

Energiasisältö keskimäärin / 100g: 205,7 kcal / 863,9 kJ
gluteeniton, laktoositon, kananmunaton, lakto-ovovegetaristinen dieetti

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Sitruuna kuorittu 0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.8g7kcal0g0g0.8g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.2kcal0g0g0.4g0g
Kidneypapu keitetty 100g5.1g4.9kcal0.4g0.7g0g0.4g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 0.9g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Papu valkoinen, keitetty 1.1g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana21g36kcal1.2g2g2.4g1g
Valittu annoskoko10g18kcal0.6g1g1.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna5g9kcal0.3g0.5g0.6g0.3g
Arvot/100g100g175kcal5.8g9.7g11.7g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=125220