Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%1.3g0.8kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Hunaja 0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Sämpyläjauho, lidl4g15kcal0.5g2.8g0.1g0.1g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl0.7g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g6kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana21g53kcal1.2g7.8g1.6g0.4g
Valittu annoskoko10g26kcal0.6g3.9g0.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g13kcal0.3g2g0.4g0.1g
Arvot/100g100g253kcal5.8g37.5g7.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88761