Kinkkukiusaus arkani

Ota iso vuoka ja voitele se öljyllä.

Kuori ja viipaloi perunat(jauhoinen peruna), lado perunaviipaleita, niin että vuoan pohja peittyy.

Mausta perunaviipaleita sipulilla, suolalla, valkopippurilla, chilipippurilla ja valkosipuli yrttimaustesekoituksella.

Lisää kinkkusuikaleita pussillinen(200g) perunoiden päälle, lado taas perunaviipaleita tasainen kerros ja mausta, sitten taas kinkkua ja vielä kerros perunaviipaleita ja mausta(päällimmäiseen kerrokseen ei sipulia).

Sekoita haarukalla kaksi kananmunaa vähintään litran vetoisessa astiassa ja lisää kaksi desiä kermaa ja n. 6 desiä kevytmaitoa ja sekoita, kaada seos uunivuokaan perunoiden päälle.

Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 344 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 5.9g4.5kcal0.1g0.9g0g0.1g
Kinkkusuikale (Pirkka), annos 200g1.6g2kcal0.3g0g0.1g0g
Kuohukerma (Ingman)0.8g2.7kcal0g0g0.3g0g
Maito, luomukevytmaito Valio (150ml)2.3g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g22kcal1g2g1g0.2g
Valittu annoskoko11g11kcal0.5g1g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g5kcal0.3g0.5g0.3g0.1g
Arvot/100g100g99kcal4.6g9.2g4.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328286