Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)9g12kcal1g0g0.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.6g4.5kcal0g0g0.5g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g0.9g5.6kcal0.2g0.1g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g44kcal2.4g0.2g3.6g0g
Valittu annoskoko11g22kcal1.2g0.1g1.8g0g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.6g0.1g0.9g0g
Arvot/100g100g202kcal11.1g0.9g16.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780