Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 2.7g3.8kcal0.5g0g0.2g0g
Makaroni (myllynparas raaka)1.7g6kcal0.2g1.2g0g0.1g
Tomaattimehu Marli3.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g2.1g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.1g1kcal0g0g0.1g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%0.7g1.9kcal0.2g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g30kcal2g3g0.8g0.2g
Valittu annoskoko11g15kcal1g1.5g0.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g7kcal0.5g0.8g0.2g0.1g
Arvot/100g100g137kcal9.3g13.9g3.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322