Rahkaaprikoosipullat

Tee aineksista (jauhot, hiiva, 2,5 dl sokeria, ripaus suolaa, sulatettu margariini) normaali pullataikina veteen, kohotuksen jälkeen leivo pieniä litteitä piirakkapohjia halkaisijaltaan noin 10 cm, painele keskusta litteäksi täytettä varten.

Täytettä varten sekoita 2 purkkia rahkaa, desilitra sokeria, vähän vaniljasokeria, puolikkaan sitruunan puristettu mehu sekä kaksi kananamunaa.

Aseta täytettä piirakkapohjille ja lisää keskelle vielä aprikoosinpuolikas tai neljännes, miten pikkutölkistä riittää.

Riippuu siitä kuinka isoja ja kuinka monta piirakkaa taikinasta tulee tehtyä.

Voitele reunat kananmunalla.

Paista 200 asteessa kunnes rahka hyytyy ja reunat ovat vaaleanruskeat, eli noin 10-15 minuuttia.

Vinkki: siistejä piirakkapohjia saa, kun kaulii tai taputtelee taikinan noin sentin paksuiseksi ja sitten isolla mukilla tai lasilla ottaa sopivat pyöreät pohjat taikinasta irti.

Jos muki tarttuu taikinaan niin se kannattaa kastaa jauhoihin ennen kuin painaa sen taikinaan.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri4g16kcal0g3.9g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)4g5kcal0.4g0g0.4g0g
Aprikoosit puolikkaina mehussa17g6.6kcal0.1g1.5g0g0g
Maitorahka Hyla 0,4% 125g20g13kcal2.2g0.8g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.40g138kcal5.3g26.9g0.9g1.5g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen4g29kcal0g0g3.2g0g
Sokeri10g40kcal0g9.9g0g0g
Hiiva, 50g2g1.2kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g497kcal16.6g86g9.2g3g
Valittu annoskoko100g248kcal8.3g43g4.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna50g124kcal4.2g21.5g2.3g0.8g
Arvot/100g100g248kcal8.3g42.9g4.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31281