Kuningatarpiirakka

Sekoita pehmeäksi vaahdoksi 3 dl sokeria ja 200 g margariinia.

Lisää joukkoon 2 kananmunaa.

Lisää seokseen 3 dl maitoa sekä 6-7 dl vehnäjauhoja.

Lopuksi lisää 2 tl vaniljasokeria sekä 3 tl leivinjauhetta.

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (jauhotetulla kämmenellä taputtelu onnistuu hyvin).

Ripottele päälle 400g pakaste mustikoita ja 200g pakastevadelmia sekä n. 100g hyytelösokeria (tavallinenkin käy, mutta hyytelösokeri sitoo marjojen mehua uunissa).

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes reunat ovat vaaleanruskeat.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hyytelösokeri Dan Sukker5g19kcal0g4.8g0g0g
Pakastevadelma Pirkka, 1 pussi10g5.9kcal0.1g1.2g0.1g0.4g
Mustikka, 0,5 pss, 100 g20g6.6kcal0.1g1.3g0.1g0.6g
Leivinjauhe0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.22g78kcal3g15.1g0.5g0.8g
Kevytmaito hyla (Valio)15g6.8kcal0.5g0.7g0.2g0g
Kananmuna 50g(kpl)5g6.2kcal0.5g0g0.4g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen10g71kcal0g0g7.9g0g
Sokeri12g50kcal0g12.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g494kcal8.4g72.2g18.4g3.6g
Valittu annoskoko100g247kcal4.2g36.1g9.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna50g124kcal2.1g18.1g4.6g0.9g
Arvot/100g100g246kcal4.2g36g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31706