Mupuisen Jauhelihapitsa

Kuudelle hengelle eli pellillinen:

Pohja:
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
6 dl jauhoja
1 tl suolaa

Täyte:
400 g sika-nautajauhelihaa
500 g Yrtti-tomaattimurskaa
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 tl grillimaustetta
1 tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
3 tomaattia
300 g pizzajuustoa

Tee ensin pohja: Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Laita kulhoon lämmin vesi ja sekoita siihen jauho-hiiva-seos ja suola.

VAivaa taikinasta kiinteä pallo ja anna sen nousta 30 min.
Tee sillä aikaa täyte: Ruskista jauheliha ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kun vehnäjauhot ovat tarttuneet lihoihin, lisää vesi ja tomaattimurska.

Keitä, kunnes kastike on todella paksua.

Mausta.

Leikkaa tomaatit siivuiksi.

Muotoile taikinasta pellille ohut pohja, joka peittää koko pellin.

Kaada pohjan päälle kastike, lado sen päälle tomaatit ja juusto.

Paista n. 15 minuuttia 250 asteessa.

Mupuinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.0.5g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Yrtti-tomaattimurska (Pirkka)18g7.1kcal0.3g1.5g0g0.2g
Sika-nautajauheliha14g31kcal2.5g0g2.4g0g
Kuiva hiiva0.4g0.7kcal0.2g0g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.21g74kcal2.8g14.4g0.5g0.8g
Vesi7.1g0kcal0g0g0g0g
Pizzajuusto, valio11g36kcal2.7g0g2.8g0g
Tomaatti, tuore11g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g307kcal17.4g33.4g11.4g2.4g
Valittu annoskoko100g154kcal8.7g16.7g5.7g1.2g
Annoskoko puolitettuna50g77kcal4.4g8.4g2.9g0.6g
Arvot/100g100g154kcal8.7g16.7g5.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=32103