Porkkana-kesäkurpitsaneliöt

3 isohkoa porkkanaa raastettuna
1-2 sipulia silputtuna
2 kananmunaa
reilu ½ desiä maitoa
noin 90g cheddaria raasteena
1 kesäkurpitsa noin 1cm:n paksuisina viipaleina
½tl suolaa
1tl öljyä
1rkl tillisilppua

1. Silppua sipuli ja kuullota sitä öljytilkassa.

2. Lisää joukkoon kesäkurpitsaviipaleet ja puolet suolasta ja hauduta niin kauan, kunnes neste on haihtunut.

3. Raasta porkkana ja valuta raasteesta liika neste pois.

4. Riko munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito, sipuli-kesäkurpitsaseos, porkkanaraaste, tillisilppu, juustoraaste sekä loput suolasta.

5. Laita seos uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

6. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Annoksesta tulee riittävästi pääruoaksi 3-4 hengelle (lisukkeeksi salaattia ja leipää, voi tarjota kyllä myös liharuoan kanssa).

Ruokaa voi tarjota myös pikku suupaloina suolaisen piirakan asemesta.

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Irsk cheddar (Kerrygold), annos 150g10g40kcal2.6g0.2g3.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen9g3.1kcal0.3g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Kesäkurpitsa32g5.5kcal0.1g0.8g0.2g0.2g
Sipuli (kuorittu)8.1g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl0.5g4kcal0g0g0.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g29g8kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g157kcal9.4g7.2g10.2g2g
Valittu annoskoko100g79kcal4.7g3.6g5.1g1g
Annoskoko puolitettuna50g39kcal2.4g1.8g2.6g0.5g
Arvot/100g100g79kcal4.7g3.6g5.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=32971