Tiikerikakku

Voitele kakkuvuoka voilla noin 10 g ja lisää siihen korppujauhoja noin 50 ml.

Laita kulhoon rypsiöljyä 250 ml ja sokeria 4 ½ dl sekoita monitoimikoneella.

Lisää joukkoon 6 kananmunaa.

Anna vatkaantua valkoiseksi taikinaksi.

Laita toiseen astiaan maitoa 200 ml.
Ota kolmas kulho ja laita siihen 8 dl vehnäjauhoja ja lisää joukkoon leivinjauhe 2 tl ja vaniljasokeri 4 tl. sekoita jauhot keskenään.

Lisää kulhoon jossa on valkoinen taikina vuoroin maito ja jauhoseos.

Sekoita taikinaa vielä hetken.

Kaada osa valkoista taikinaa kulhoon lisää siihen noin 5 tl kaakaojauhetta.

Sekoita nämä keskenään.

Kaada valkoinen taikina kakkuvuokaan, noin puolet taikinasta.

Kaada sen päälle suklaataikina ja sen päälle vielä valkoinen taikina.

Riko taikinan koostumus haarukalla pyörittelemällä haarukkaa taikinassa.

Paista kakkua 175 asteessa uunin keskiosassa noin 1 h. Koita välillä esim.

hammastikulla kakkua, ettei se pala.

Kun tikkuun ei enää tartu taikina ota kakku uunista pois.

Kaada kakku kumolleen ja ota kakkuvuoka pois.

Jos vuoka ei lähde irrottele varovaisesti reunoilta esim.

lastalla.

Anna jäähtyä ja nauti.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Uusitalo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.6g4.1kcal0g0g0.5g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)2.8g10kcal0.4g2g0.1g0.1g
Rypsiöljy 13g111kcal0g0g12.6g0g
Sokeri 21g87kcal0g21.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 11g3kcal0.4g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g100kcal3g20.4g0.3g1g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Kaakaojauhe sokeroitu 0.8g3.6kcal0g0.6g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g699kcal12g91.8g30.8g2.2g
Valittu annoskoko100g349kcal6g45.9g15.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna50g175kcal3g23g7.7g0.6g
Arvot/100g100g349kcal6g45.8g15.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187462