Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 46g409kcal0g0g46.2g0g
Sipuli (kuorittu)223g60kcal2.9g10.7g0.4g3.8g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g396g468kcal33.3g65.8g8.3g15.9g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g74g230kcal12.6g40.1g2.2g9.7g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.2g0.1g0.3g
Juustokumina jeera (), annos 6g10g35kcal1.8g4.4g2.2g1g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 17g7.5kcal0.3g1.3g0g0.2g
Mustapippuri 0.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Korianteri, tuore, annos 20g17g3.3kcal0.3g0.7g0.1g0.5g
Persilja 17g4.5kcal0.2g0.2g0g1.3g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g33g215kcal7.3g0.9g19.2g4.3g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.2kcal0.1g0.4g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g50g154kcal8.4g26.8g1.4g6.4g
Rypsiöljy 74g657kcal0g0g74.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2000g4530kcal136.6g307.6g308.8g87.2g
Valittu annoskoko1000g2265kcal68.3g153.8g154.4g43.6g
Annoskoko puolitettuna500g1133kcal34.2g76.9g77.2g21.8g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.4g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413