Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)6586g23052kcal790.3g4544.5g125.1g329.3g
Vesi, vesijohtovesi 2744g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g55g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g66g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl549g4940kcal0g0g548.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g55982kcal1580.6g9089g1347.8g658.6g
Valittu annoskoko10000g27991kcal790.3g4544.5g673.9g329.3g
Annoskoko puolitettuna5000g13996kcal395.2g2272.3g337g164.7g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462